Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
Poprilično je verovatno da kod tih kamera postoje laseri koji služe za brojanje i kontrolu saobraćaja, a očas posla se softverski te kamere pretvore i u radare.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- acadimke
- Poruka: 1711
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Neverovatno kolko su vozaci nervozni za volanom, ako nemas zivaca bilje idi peske ili busom
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Pa zato i treba ga dati ako ima još nekog pored tebe u saobraćaju.milan_gt piše:Pre migavca su bitni uslovi za vas manevar, migavac je eto cisto ono ako cete nekom zasmetati..
Eto ti kao situacija meni juče, da je onaj idiot dao migavac 20 m ili 5 sekundi prije skretanja, ja ga ne bi počeo preticati, a on je dao migavac i poslje milisekudnu počeo da mota.
Imaš još 100 primjera gdje je potrebno dati migavac zbog drugih, ali ga dati na vrjeme.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Te kamere jedino da naknadno podese da rade kao radar sto kaze Krstic, do sada sigurno nisu bile u funkciji kao radar, provereno. Da jesu, verovatno bi mi oduzeli dozvolu, par puta 

Fiesta!!
- Sharpshooter
- Poruka: 5124
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
Mene bi i uhapsili, par puta. 

2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
- nikola
- Poruka: 477
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h
U početku sam mislio da te kamere (pošto sigurno ne služe kao radari) služe za hvatanje teretnih vozila koja prelaze gazelu (s obzirom da je njima tuda zabranjen saobraćaj). Ali, sada sumnjam i u to..
Negde sam pročitao da se "trenutno" (poslednjih par godina) koriste kao brojači vozila, odnosno za statističke podatke opterećenosti mosta u pojedinim periodima.
Negde sam pročitao da se "trenutno" (poslednjih par godina) koriste kao brojači vozila, odnosno za statističke podatke opterećenosti mosta u pojedinim periodima.
- mbole
- Poruka: 14999
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Te kamere su postavljene kad je renovirana gazela.
Kad se malo bolje pogleda, nemaju onu "kutiju" kakvu imaju one sa radarom (pretpostavljam da je u njoj radar)
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Kad se malo bolje pogleda, nemaju onu "kutiju" kakvu imaju one sa radarom (pretpostavljam da je u njoj radar)
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Djak pesak 

- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Služe za nadzor saobraćaja
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Mislim da je konacno i bilo vreme za ovakvo nesto http://www.kraljevo.biz/peaci-oprez-pol ... a-peackom/
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
- novi81
- Poruka: 661
- Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h
Aj nek sam i to čuo
Talk softly, tread carefully and carry a big gun.
Talk softly, tread carefully and carry a big gun.
-
- Poruka: 1781
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h
Poz svima... Evo, nazalost, da se upisem u ovu temu, ali ne kao komentator nego kao jedan od ostecenih.
Naime, juce krenem na put za CG i u BIH mestu Sokolac (RS) sam imao saobracajni udes. Nisam kriv (cisto odmah da napomenem) a evo i sta se desilo.
Mesto udesa je Podromanija Sokolac. Vozac koji me je udradio je preticao 3 vozila preko pune linije. Cim sam proverio da smo svi ok izasao sam, jedva, iz auta i krenuo da se obracunam sa doticnim (poludeo sam u sekundi) ali sam odustao od bilo kakvog fizickog kontakta jer sam bio u "stranoj" drzavi. Lik je bio vidno pijan i prvo sto je uradio jeste da je skinuo tablice sa auta i bacio ih u gepek i popeo sa na brdo da razgovara sa nekim na mobilni. Ja, posto nisam video ostecenje na njegovom autu, odmah sam "dejstovao" tako sto sam mu izvukao kljuc iz bravice i bacio pored auta (ovo je receno policiji, naravno), jer sam mislio da ce pobeci sa lica mesta. Nakon sto sam mu video ostecenje onda sam skontao da nisam morao to da radim ali ae.. nije bilo prituzbe.
Zvao sam policiju, dosli su, odradili uvidjaj i ovo je receni:
1/1 on je kriv, tu nema sta (prelazak preko pune linije, nepropisno preticanje, izazivanje saobracajke pod dejstvom alkohola, voznja ne registrovanog auta)
- pijan (duvao je)
- auto koji je vozio nije registrovan
- odmah su ga "priveli" oduzeli dozvolu i u stanicu
- sve su uslikali, nacrtali, i onda sam isao za zapisnik u stanicu.
Posto je bila subota ujutro, zapisnik mogu da dobijem tek u utorak (ponedeljak je neki neradni dan u BIH) i to ce mi poslati. Dobicu sve komplet.
Ja sam imao sve od papira, osiguranje i slicno... Ono sto mene interesuje jeste sta dalje? Kako ce to sve ici? Sutra cu se naci i sa advokatom pa da vidimo (zena mi se malo ugruvala jer je sedela nazad, i prijateljica isto, obe malo rame boli i kuk/ruka).
Ono sto je dobro, jeste da auto nije toliko ostecen da ce zahtevati neke ozbiljne radove. Pored limarije, fara, retrovizora i vrata ono sto je otislo (sto smo mi mogli da vidimo) je:
- poluosovina
- amortizer
- disk
- felna (i guma)
Ostalo nisam skontao. Iscurilo je ulje iz menjaca (jer je osovina ispala) i ulje kocnica (crevo pokidano), ulje u motoru je puno, ne fali ni kap. Auto je vracen na prikolici u Srbiju.
Evo i koja slicica

Svaki comment je dobrodosao
Naime, juce krenem na put za CG i u BIH mestu Sokolac (RS) sam imao saobracajni udes. Nisam kriv (cisto odmah da napomenem) a evo i sta se desilo.
Mesto udesa je Podromanija Sokolac. Vozac koji me je udradio je preticao 3 vozila preko pune linije. Cim sam proverio da smo svi ok izasao sam, jedva, iz auta i krenuo da se obracunam sa doticnim (poludeo sam u sekundi) ali sam odustao od bilo kakvog fizickog kontakta jer sam bio u "stranoj" drzavi. Lik je bio vidno pijan i prvo sto je uradio jeste da je skinuo tablice sa auta i bacio ih u gepek i popeo sa na brdo da razgovara sa nekim na mobilni. Ja, posto nisam video ostecenje na njegovom autu, odmah sam "dejstovao" tako sto sam mu izvukao kljuc iz bravice i bacio pored auta (ovo je receno policiji, naravno), jer sam mislio da ce pobeci sa lica mesta. Nakon sto sam mu video ostecenje onda sam skontao da nisam morao to da radim ali ae.. nije bilo prituzbe.
Zvao sam policiju, dosli su, odradili uvidjaj i ovo je receni:
1/1 on je kriv, tu nema sta (prelazak preko pune linije, nepropisno preticanje, izazivanje saobracajke pod dejstvom alkohola, voznja ne registrovanog auta)
- pijan (duvao je)
- auto koji je vozio nije registrovan
- odmah su ga "priveli" oduzeli dozvolu i u stanicu
- sve su uslikali, nacrtali, i onda sam isao za zapisnik u stanicu.
Posto je bila subota ujutro, zapisnik mogu da dobijem tek u utorak (ponedeljak je neki neradni dan u BIH) i to ce mi poslati. Dobicu sve komplet.
Ja sam imao sve od papira, osiguranje i slicno... Ono sto mene interesuje jeste sta dalje? Kako ce to sve ici? Sutra cu se naci i sa advokatom pa da vidimo (zena mi se malo ugruvala jer je sedela nazad, i prijateljica isto, obe malo rame boli i kuk/ruka).
Ono sto je dobro, jeste da auto nije toliko ostecen da ce zahtevati neke ozbiljne radove. Pored limarije, fara, retrovizora i vrata ono sto je otislo (sto smo mi mogli da vidimo) je:
- poluosovina
- amortizer
- disk
- felna (i guma)
Ostalo nisam skontao. Iscurilo je ulje iz menjaca (jer je osovina ispala) i ulje kocnica (crevo pokidano), ulje u motoru je puno, ne fali ni kap. Auto je vracen na prikolici u Srbiju.
Evo i koja slicica

Svaki comment je dobrodosao

- dule0911
-
- Poruka: 13650
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Bitno da ste vi svi ok. Resi auto i naplati, da bijes pijanu budalu nema poente, nece se taj opametiti od batina cim vozi tako.
Cekaj da se javi jelchica jer je letos imala slicnu situaciju samo u Makedoniji.
Cekaj da se javi jelchica jer je letos imala slicnu situaciju samo u Makedoniji.
Fiesta!!
- odin
- Poruka: 79
- Član foruma od: ponedeljak, 25. apr. 2016. u 00:08h
Ma u BiH je opsti haos od saobracaja, drago mi je da ste ti i tvoji suputnici ok.
Ovdje u mom gradu samo se desi u okviru 24h barem 3 do 4 nesrece sa smrtnim ili tezim posljedicama i to je vec postala svakodnevnica.
Preticanja na punoj vidjam svakodnevno na otvorenom putu. Dosta budala pretice kolonu cak i vise od 3 vozila (medju kojima nerijetko budu i sleperi).
Imao sam manju nezgodu prije godinu, ali je to bilo na parkingu, steta je bila vrlo mala. Policija nije ucestvovala, ali odmah da ti kazem da su nam u stanici izjavili da bi uzeli 50ak eura samo za dolazak na lice mjesta. Tako da smo mi popunili obrasce i slikali i ostavili da se osiguranja ganjaju dalje oko toga. Samo jos da ti kazem da je u BiH sudski postupak bilo koje vrste vrlo spor i da bi moglo potrajati, pa valja ti se strpiti. Ne znam koja pravila se razlikuju izmedju FBiH i RS, ali mislim da je to sve slicno. U svakom slucaju mislim da si dobro postupio sto si ostao pribran.
I da, bio je praznik rada
Ovdje u mom gradu samo se desi u okviru 24h barem 3 do 4 nesrece sa smrtnim ili tezim posljedicama i to je vec postala svakodnevnica.
Preticanja na punoj vidjam svakodnevno na otvorenom putu. Dosta budala pretice kolonu cak i vise od 3 vozila (medju kojima nerijetko budu i sleperi).
Imao sam manju nezgodu prije godinu, ali je to bilo na parkingu, steta je bila vrlo mala. Policija nije ucestvovala, ali odmah da ti kazem da su nam u stanici izjavili da bi uzeli 50ak eura samo za dolazak na lice mjesta. Tako da smo mi popunili obrasce i slikali i ostavili da se osiguranja ganjaju dalje oko toga. Samo jos da ti kazem da je u BiH sudski postupak bilo koje vrste vrlo spor i da bi moglo potrajati, pa valja ti se strpiti. Ne znam koja pravila se razlikuju izmedju FBiH i RS, ali mislim da je to sve slicno. U svakom slucaju mislim da si dobro postupio sto si ostao pribran.
I da, bio je praznik rada

-
@dule0911 resice se auto, nije "toliko" strasno, a naplaticu im sve zivo (slepanje i sve pride)...
@odin thanx man, videcemo sta i kako. Advokati rade na procenat + punomoc pa nek se ganjaju
nadam se da do toga nece dolaziti ali videcemo vec. Izvestavacu vas sta i kako.
I da, moram da potvrdim to sto je i @odin rekao, tamo voze kao nenormalni, samo gas, gas, gas... taj dan je samo u okolini Sokolca bilo 10 nesreca 2 sa teskim povredama.
@odin thanx man, videcemo sta i kako. Advokati rade na procenat + punomoc pa nek se ganjaju

I da, moram da potvrdim to sto je i @odin rekao, tamo voze kao nenormalni, samo gas, gas, gas... taj dan je samo u okolini Sokolca bilo 10 nesreca 2 sa teskim povredama.
- mbole
Bojim se da ces imati problema zato sto njemu vozilo nije registrovano, pa samim tim nije ni osigurano.
Mislim da se tu propisi razlikuju od drzave do drzave. U Srbiji takvu stetu nadoknadjuje garantni fond, to jest obracas se udruzenju osiguravaca. Za Bosnu zaista ne znam.
Mislim da se tu propisi razlikuju od drzave do drzave. U Srbiji takvu stetu nadoknadjuje garantni fond, to jest obracas se udruzenju osiguravaca. Za Bosnu zaista ne znam.
Djak pesak 

- macaneli
- VIP
- Poruka: 9939
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
zar u tom slucaju ne placa sve iz svog dzepa doticni??
ps-i moj stric je imao isto sudar kod sokolca isto mu lik presao u traku a on da ga izbegne u planinu roknuo
ps-i moj stric je imao isto sudar kod sokolca isto mu lik presao u traku a on da ga izbegne u planinu roknuo
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- mbole
Na kraju placa, ali tebi prvo udruzenje osiguravaca isplati, a onda oni njega teraju.
Isto ko kad je vozac pijan a auto osiguran (samo sto tada ne placa udruzenje, vec osiguranje kod koga je auto osiguran).
Tebi je najgora opcija da moras licno njega da tuzis, posto to traje do beskonacno.
Isto ko kad je vozac pijan a auto osiguran (samo sto tada ne placa udruzenje, vec osiguranje kod koga je auto osiguran).
Tebi je najgora opcija da moras licno njega da tuzis, posto to traje do beskonacno.
Djak pesak 

-
@mbole da, kod nas je garantni fond, msm da i tamo ima to. U svakom slucaju ce se sve proveriti, utvrdice se ciji je auto i u najgorem slucaju ide tuzba, odstete itd. Punomoc advokatu da uradi posao i dovidjenja. Mi iako imamo garantni fond od toga nema nista jer nemaju para (drugar mi drzi tehnicki pa mi je tako rekao jer je nedavno bio na nekom seminaru...).
U svakom slucaju kontam da ce biti malo jebade.. ali u svakom slucaju tog lika cu naci (kad dobijem izvestaj i JMBG i sve ostalo) pa da vidimo ko ce mu platiti nova kolena....
Bitna je glava na ramenima a za auto me, u ovom momentu, zabole... Nije tu steta prevelika (mozda kao zamajac
)
@macaneli pa da.. kao sto sam napisao taj dan bilo 10 udesa (bio sam tamo 12 sati pa znam)... Neverovatno je kako se krljaju.
U svakom slucaju kontam da ce biti malo jebade.. ali u svakom slucaju tog lika cu naci (kad dobijem izvestaj i JMBG i sve ostalo) pa da vidimo ko ce mu platiti nova kolena....

Bitna je glava na ramenima a za auto me, u ovom momentu, zabole... Nije tu steta prevelika (mozda kao zamajac

@macaneli pa da.. kao sto sam napisao taj dan bilo 10 udesa (bio sam tamo 12 sati pa znam)... Neverovatno je kako se krljaju.
-
- Poruka: 2146
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
Cini ti se da nije velika steta,videces kad pocnes da ga radis,sve tu pomalo povuce...
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Zaboravih ti napisati, tamo oko Sokoca su ludi u saobraćaju.
Kada sam išao tim putem bila je noć. Sreća nije gužva, ali niko od njih ne gasi duga svjetla. Jedan pijan i mnogo onih koji sjeku krivinu, a ti se sklanjaj kako znaš.
Dobro je da ste vi prošli bez većih povreda, auto će se srediti.
A da je ludilo jeste.
Juče sjedim u kafiću koji je pored semaforizovane raskrsnice. Neki tatin balavac voza Audi A5, ranije je tu sjedio u kafiću vidim da je mlađi od mene, oko 20-25 godina. Samo što nije auto utjerao u kafić.
Kasnije je proletio kroz čisto crveno sa bar 100 na sat, jer se čuje to u gradu kao raketa. To je bilo oko 5 popodne, sreća nikog nije pokupio.
A prije 20ak dana je taj isti mangup zamalo mene i drugara pokupio na pješačkom.
Preventivno bi ga trebalo likvidirati, zbog drugih. Jer u onom Audiju sigurno neće on poginuti, nego će ubiti nekog drugog.
Kada sam išao tim putem bila je noć. Sreća nije gužva, ali niko od njih ne gasi duga svjetla. Jedan pijan i mnogo onih koji sjeku krivinu, a ti se sklanjaj kako znaš.
Dobro je da ste vi prošli bez većih povreda, auto će se srediti.
A da je ludilo jeste.
Juče sjedim u kafiću koji je pored semaforizovane raskrsnice. Neki tatin balavac voza Audi A5, ranije je tu sjedio u kafiću vidim da je mlađi od mene, oko 20-25 godina. Samo što nije auto utjerao u kafić.
Kasnije je proletio kroz čisto crveno sa bar 100 na sat, jer se čuje to u gradu kao raketa. To je bilo oko 5 popodne, sreća nikog nije pokupio.
A prije 20ak dana je taj isti mangup zamalo mene i drugara pokupio na pješačkom.
Preventivno bi ga trebalo likvidirati, zbog drugih. Jer u onom Audiju sigurno neće on poginuti, nego će ubiti nekog drugog.
Totally addicted to Ford!
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Ozbiljan je to udarac bio, nimalo naivno, da si bio u nekom starijem autu ne bi se lepo proveo. Nije ni mala šteta uopšte. Srećno sa naplatom/sređivanjem.
-
Kako god, videcemo koliko ce proceniti stetu pa cu vam javiti.... a onda ce se detaljno pogledati sve. Pre toga ne smem nista da diram.vucki piše:Cini ti se da nije velika steta,videces kad pocnes da ga radis,sve tu pomalo povuce...
Jako, neverovatni su.Iosis piše:Zaboravih ti napisati, tamo oko Sokoca su ludi u saobraćaju.
Hvala. Da, nije nimalno naivno, moglo je tu biti sve i svasta. Videcemo kako ce se odvijati sve. Izvestavacu vas.Dusan64 piše:Ozbiljan je to udarac bio, nimalo naivno, da si bio u nekom starijem autu ne bi se lepo proveo. Nije ni mala šteta uopšte. Srećno sa naplatom/sređivanjem.
- van
- VIP
- Poruka: 9046
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Ја сам 1999. имао у Зворнику ситуацији да сам ударио у ауто који се укључивао са споредног пута , код пијаце . Човек крено , ја 50 метара од њега , притиснем кочницу, успорио сам и свирао , он стао , гледа у мом правцу , када сам био на 10 метар од њега он крене поново и трас . Сва среће те сам му закачио само задњи део , он се окрену на путу , а ја продужио још 10 метра пре него што сам стао . Штрета слична као код тебе , само мени је мени браник више страдао ,, хауба, крило , везни лим а врата су нетакнута била . Ауто се догегао до куће уз помоћ нове виљушке и нове споне ( и резерног точка ) јер је било јефтиније него шлеп .
Осигурање њихово ми је исплатило око 700 марака тада , чекао сам 4-5 месеци . саобраћајка је била око нове године , а моји су ишли у Босну по паре када се завршило бомбардовање , јер сам ја био мобилисан , па нисам могао .
Ти си се сударио са нерегистрованим возилом , то је сада прича за себе.
Осигурање њихово ми је исплатило око 700 марака тада , чекао сам 4-5 месеци . саобраћајка је била око нове године , а моји су ишли у Босну по паре када се завршило бомбардовање , јер сам ја био мобилисан , па нисам могао .
Ти си се сударио са нерегистрованим возилом , то је сада прича за себе.
- acadimke
- Poruka: 1711
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Jutros sam ostao u sendvicu u raskrsnici jer nisam imao vremena da izadjem pri skretanju,usao sam na zeleno al zbog guzve i krate pauze na semaforu umalo me nisu sabrali ovi sa strane
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
-
Tj. mene je udarilo neregistrovano vozilo... same crap ali da... Bice natezanja. Ne znam, advokat mi je rekao da cekamo zapisnik a onda cemo da razradimo taktiku (if there's any). U svakom slucaju cu ja doci do svog kesavan piše:Ти си се сударио са нерегистрованим возилом , то је сада прича за себе.