Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Focus MK2 1.6 TDCI by iDroid

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
Odgovori
iDroid
Poruka: 39
Član foruma od: sreda, 2. mar. 2016. u 01:20h

Focus MK2 1.6 TDCI by iDroid

Poruka od iDroid » nedelja, 10. apr. 2016. u 04:46h

Pozdrav ljudi...

Kao sto je i red ajd da pretstavim moju kantu. :) Htedoh da sacekam da ga uslikam lepo ali nista od toga jer vec danima pada ova prokleta blatnjava kisa. Uhvatio sam jednu na brzaka nakon pranja ali bilo me blam da ga fotkam na sred ulice :D
Slika Slika

U pitanju je Focus Sedan MK2 2005 1.6 TDCI 1109KS Ghia. sa 195k na satu.

Par meseci sam trazio kopao gledao citao i potrebno i nepotrebno pa na kraju izgubih zivce i kupih auto isti dan kada sam prodao stari.

Naravno ni prethodno lose iskustvo sa Clio-m kao i tona saveta na forumu i van njega nisu bili dovoljni da ne uradim ponovo glupost i da zbog nedostatka zivaca i strpljenja auto kupim bez provere.

Na prvi pogled auto je izgledao gotovo savrseno. Skoro maksimalna oprema, bez ikakvih fizickih mana kako enterijera tako i eksterijera. Probna voznja na placu i malo oko njega sve odlicno. S obzirom da je kupljen u Valjevu na placu nisam imao mogucnosti da ga proverim u nekom krstenom Fordovom servisu pa sam digao ruke od bilo kakvih provera vec se odlucih za "leap of fate" varijantu sto se na kraju ispostavilo prilicno glupo.

Nego da krenem malo ozbiljnije da vam se jadam :)

Na putu do Beograda u pocetku je sve bilo cool sem par prebacivanja iz druge u prvu greskom zbog malo nepreciznijeg menjaca nego kod Clia (kod Clia je gogovo nemoguce ubaciti u prvu ako se auto krece pa sam stekao naviku da o tome i ne razmisljam pri promeni brzine).

1. Vec na brzini oko 100km/h promecujem vibracije na volanu ali kontam to je samo do losih i ne izbalansiranih guma sto se na kraju ispostavilo kao tacno. Nakon balansiranja taj problem nestaje.

2. Pri prvom jacem kocenju primecujem da volan trese. Skapiram da su verovatno diskovi losi sto se takodje ispostavilo kao tacno. Na zalost nisam imao pretstavu da je situacija bas toliko losa i da ce biti potrebna zamena sva cetri diska i plocica.

3. Drugi dan mi je u sred voznje upalio lampice za ABS i ESP. Nakon gasenja motora i ponovnog startovanja lampice se posle par sekundi ugasise. Vise se nisu palile do momenta kada sam probao Forscan i OBD2. Tada je upalio ESP lampicu ali se nakon gasenja i ponovnog startovanja motora opet ugasila i od tada se nije vise palila.

4. Kao sto napomenuh na pocetku auto je jako lepo sredjen za prodaju pa nisam ni primetio koroziju ispod. Kada su ga podigli u RSD Fordu imao sam sta da vidim. Zadnji kraj nije potpuno truo ali ima dosta korozije.

5. Nakon balansiranja guma pocelo je neko pucketanje u zadnjem delu gde mi je vulkanizer rekao da je verovatno od suvih zadnjih amortizera jer je stajao na placu. To naravno nije bilo u potpunosti tacno jer je ustvari pukla zadnja leva opruga.

6. Naravno mali i veliki servis nisu bili radjeni skoro pa je instant morao da padne mali servis sto je svakako bilo i planirano. Nadao sam se da bar veliki ne moram da radim odmah.

7. Prilikom pregleda auta pored cinjenice da zupcasti nije skoro menjan i toga da je remenica radilice losa primeceno je i to da je motor otvaran iz nekog razloga. Da stvar bude gora takodje je primeceno curenje goriva u predelu dizni. Momak iz RSD-a je predihtao poslednje dve i rece da ispratim da li i dalje curi, naravno kakav sam baksuz naravno da i dalje curi pa ce to morati da se istrazuje dalje. Pokupio sam tu iscurelu naftu i provozao malo auto. Kada miruje nema curenja ali nakon krace voznje skapiram da curi negde u predelu 3 i 4 dizne.

Slika

8. Nakon odradjenog malog servisa auto mi se malo cudno cuje i prosecna potrosnja je skocila sa 7l na 7.9l iz nekog razloga. Mozda je cudniji zvuk posledica toga da je momak iz RSD-a bacio tepih sa donjeg poklopca jer je bio natopljen pa mozda on sada malo vise zvekece jer je manje izolacije a mozda je nesto potpuno levo. Vise me brine potrosnja koja je po svemu sudeci prevelika za 1.6 TDCI od 80kw.

Sve u svemu mislim da sam se ukanalio sa ovim autom i da ce uskoro bubreg na dobos :D

I pored svega navedenog nekako mi je prirasao za srce i ovako bangav pa cu lagano da sredjujem jedno po jedno. Tako da pripremite se za 1001 zasto bez i jednog zato :D

Poz

YOmax
Poruka: 647
Član foruma od: petak, 14. nov. 2014. u 13:39h

Re: Focus MK2 1.6 TDCI

Poruka od YOmax » nedelja, 10. apr. 2016. u 08:39h

Zao mi je pa ne mogu klasicno da ti cestitam na kupovini...deluje da BAS nisi imao srece.
Lepo kazu ljudi "Valjevska podvala"... :D
Mozda ne bi bilo lose da napises ime placa na kome si kupio, da barem bude nekako obelezen.

Sa druge strane, lepo izgleda auto, I lepo je opremljen.
Za pocetak, ne moj se nervirati, manje vise, svi uvezeni automobili su "macka u dzaku", I uglavnom imas manja ili veca ulaganja.
Focus je dobar auto, I siguran sam da ces ti to srediti, samo se drzi RSD-a I nema greske. thumbsuph

Aleksandar86
Poruka: 465
Član foruma od: utorak, 3. jun 2014. u 23:49h

Poruka od Aleksandar86 » nedelja, 10. apr. 2016. u 09:30h

Šteta zbog puno loših stvari i kvarova na početku, inače fin Fokus, svidja mi se sedan varijanta i prve i druge generacije. Srećno sa popravkama i neka bude više slika u skorije vrijeme thumbsuph
Ford Focus 1.8 16V 2004.

Slika

Daki_81
Poruka: 2600
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h

Poruka od Daki_81 » nedelja, 10. apr. 2016. u 12:50h

Ipak ću ti poželeti srećnu vožnju bez obzira na malo nezadovoljstvo... Ako je za utehu nisi spomenuo nikakve probleme i zvukove sa kvačilom tako da jedna velika stavka manje thumbsuph a kada središ curenje oko dizni i još pređeš kilometara imaćeš bolju procenu o potrošnji.
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4940
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Re: Focus MK2 1.6 TDCI by iDroid

Poruka od Djole » nedelja, 10. apr. 2016. u 14:32h

cestitke na kupovini,polako sredice se sve...a i jesi nasao u kod mene ovde da gledas kola :lele: reci mi samo jesi kupio u moto impex? ako ti je kvacilo dobro i ubrizgavanje ne zali se prosao si super ;) ostalo sve je potrosno,slazem se nije moralo odjednom...inace lepo opremljen auto... :)
:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

MikkoHirvonen WRC
Poruka: 653
Član foruma od: nedelja, 5. feb. 2012. u 23:59h

Poruka od MikkoHirvonen WRC » nedelja, 10. apr. 2016. u 14:36h

Слободно напиши на ком си га плацу узео. ;)

iDroid

Poruka od iDroid » nedelja, 10. apr. 2016. u 15:43h

Hvala ljudi na cestitkama... Znam da nije kraj sveta ali je na kraju ispao mnogo losiji od toga kako ga je prodavac pretstavio. Istina nije rekao da su mu odradjeni servisi ali neke stvari je vrlo vesto sakrio. To da je auto dosta sajao i korozirao ispod nije ni jednog mometa spomenuo i naravno da je motor oprao do poslednje tackice pa nisam ni video da curi. Skinuo mu je originalne alu felne i gume i umesto njih stavio ovaj jad na celicnim felnama. Usput napred su gume 205/60/16 a nazad 195/55/16 na celicnim felnama tako da diskove nisam ni mogao da vidim na placu. Takodje mi nije bilo jasno na koji fazon mu je volan ovako perfektno ocuvan posle skoro 11 godina i 200k km. Primetih da je farban jer nisu najbolje zastitili ove kao metalne delove na volanu po kojima se po ivici vidi da je volan naprskan nekim crnim sprejem. Takodje mi je rekao da ima servisnu knjizicu redovno popunjenu da bi se na kraju ispostavilo da je nema uopste i da mi kao dokaz redovnog servisa dao gomilu nekih papira sa proverama auta na nemackom. Kada sam ih kuci preveo skapirao sam da to nema veze sa servisima i da je to samo godisnja provera emisije stetnih gasova i pregled vozila. U prevodu zajebao me je i za to... :)

Nisam hteo da navodim ime placa jer se mozda kosi sa politikom foruma ali ne zelim da jos nekog odrade ovako. U pitanju je Auto Centar Djordjevic na ulazu u Valjevo kod Knez Petrol pumpe. Svi atomobili su jako lepo nalickani za prodaju zato posebno obratite paznju na sitnice koje su sigurno vesto sakrivene...

Ovo je njihova ponuda na polovnim automobilima:

http://www.polovniautomobili.com/auto-centar-djordjevic

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača

Poruka od Djole » nedelja, 10. apr. 2016. u 18:12h

sve puno bezobrazluka...tacno je ovde nemas krsten servis konkretno za forda...ne vredi,sta je tu je resice se sve polako...posle si miran i zaboravices na sve te probleme koliko je to dobar auto za voznju...

Focus
Poruka: 668
Član foruma od: petak, 6. nov. 2015. u 23:10h

Poruka od Focus » ponedeljak, 11. apr. 2016. u 09:51h

Nazalost, cela Srbija je takva, ja nisam kupio auto s placa nego od vlasnika, za sad bi reko da sam dobro prosao, osim par sitnica, i par lagarija vlasnika, zagledao sam ga pre kupovine koliko sam znao, a kao nesto se amaterski razumem u kola, dizela ne bi smeo nikako da kupim bez odlaska u servis i provere, tu su kvarovi, delovi i popravke mnogo skuplje...

Al kao sto rekose momci, udahni duboko, popravi sto moras i uzivaj u voznji, meni se inace taj model s repom svidja, srecno!

I jos nesto da dodam, sto je auto stariji, to su kvarovi cesci, nisam otkrio toplu vodu, ali ne vrede ovi polovnjaci para, popravke i zivaca, ko god moze treba da kupi na kredit bar onog Sendera novog od 8000e, da ucesce koje je namerio za polovnjaka i placa ratu jos tri god od 100e, bar ga glava ne boli...
Ford Focus 2002 god. 1.6 benzin-plin

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača

Poruka od Djole » ponedeljak, 11. apr. 2016. u 10:06h

Najbolje jeste novo ali ne mogu svi to... Inače dizel najbolje služi prvog vlasnika... Sredi to, nakrivi kapu i uživaj...

Послато са Redmi Note 2 уз помоћ Тапатока

iDroid

Poruka od iDroid » ponedeljak, 11. apr. 2016. u 19:39h

Krenuh lagano da sredjujem jedno po jedno.. Po nekoj mojoj logici prvo su na red dosle kocnice jer su mi u RSD-u rekli da su prednji diskovi katastrofa i da moraju da se sto pre zamene. Kupih ja sva cetri diska i plocice ali primetih da vise nema tresenja volana pri kocenju. No nebitno ipak odlicim da ih zamenim. Ortak mi je automehanicar pa rekoh da se ne cimam do Pinosave resih da ih zamenim kod njega. Kada je skinuo tockove imam sta da vidim... Daleko od toga da su diskovi novi ali je i daleko od toga da su katastrofa. Jedva da su 1/2 mm do max 1mm pojedeni. Zadnji su u jos boljem stanju. U prevodu bez ikakve potrebe sam kupio i prednj i zadnje diskove :/

Evo i slike pa procenite sami da li su ovo katastrofa diskovi kojima treba hitna zamena..

Slika

Slika

:suicide:

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » ponedeljak, 11. apr. 2016. u 19:46h

Ako obratiš malo pažnju videćeš da su ti jako zgodno iznutra korodirali diskovi da je čak počeo i sloj da se odvaja.

Nije s'oproštenjem sve u debljini.

Nije da ih nešto štitim, čisto konstatujem.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Focus

Poruka od Focus » utorak, 12. apr. 2016. u 00:33h

Markedjani, pojasni malo, ne razumem na sta mislis, na ovu naprslinu na drugoj slici?

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21569
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » utorak, 12. apr. 2016. u 06:37h

si si, generalno vidi se da je auto dugo stajao negde i da su diskovi korodirali.

Ja bih lično to menjao, većina bi samo par puta jače zakočila i vozi miško :)

Sent from my Mi 4i using Tapatalk
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Dusan64
Poruka: 5280
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » utorak, 12. apr. 2016. u 09:18h

Pa kad je već kupio neka menja, ali realno nisu baš toliko strašni.

Focus

Poruka od Focus » sreda, 13. apr. 2016. u 09:47h

Ne znam, ni meno ovo nije za menjanje, diskove moze da vrati valjda, nije ih montirao....

iDroid

Poruka od iDroid » sreda, 13. apr. 2016. u 13:53h

Zamenio sam diskove. Nije ni vazno. Plocice su bile losije pa kad ih vec menjam zamenih i diskove. Desava se nije kraj sveta. Kapiram da su ljudi u guzvi i da ne mogu da zagledaju svaku sitnicu. Kao sto rekoh auto je ocigledno stajao neko vreme pa su i diskovi sigurno bili korodirani. Kapiram da je od kocenja ta korozija otpala pa se ispostavilo da nisu tako losi kao sto su na prvi pogled izgledali. Pre ili kasnije bi sve jedno morali biti promenjeni.

Nego vise me brine to sto mi curi gorivo negde. Ne verujem da gorivo curi na podloskama dizni jer nema onog karakteristicnog zvuka puftanja motora. Ortak misli da curi dizna i da bi trebalo da je proverim kod bosiste. Takodje kad je hladan pri jacem gasu cuje se neko zveketanje u motoru. Slicno kao kada sraf nije dovoljno zategnut pa podloska zvekece.

Daki_81
Poruka: 2600
Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h

Poruka od Daki_81 » sreda, 13. apr. 2016. u 20:38h

Najbolje opet do Pinosave jer već su ti oni i radili oko tog curenja goriva.
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“