Chat (free talk) - Bez tehničkih pitanja!
- pancerFF
- Poruka: 1076
- Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h
Re: Chat (free talk)
Da nema neko od ljudi iz Bg-a neku informaciju oko ovih celicnih?
http://www.polovniautomobili.com/felne- ... 15-4-x-108
http://www.polovniautomobili.com/felne- ... 15-4-x-108
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.
- acadimke
- Poruka: 1707
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Sinoc zena oprala u ves masini daljinac od fokusa, rastavio sam ga i stavio na radijator da se susi. Malopre sam probao RADi 

Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
- YOmax
- Poruka: 647
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2014. u 13:39h
Daljinac ne radi Ford, jer da je oprala Forda, taj sigurno ne bi radio... 

Ford C-max 1.6 16v mk1 2007 restyle
Ford Focus 2.0 tdci mk2 2006
ex Ford C-max 1.8 tdci mk1 2007 restyle
ex Fiesta Zetec S mk7 2009
Ford Focus 2.0 tdci mk2 2006
ex Ford C-max 1.8 tdci mk1 2007 restyle
ex Fiesta Zetec S mk7 2009
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Naravno, što ne bi.
Bilo šta što ima veze sa elektronikom čak i u dodiru sa vodom može da radi. Samo je bitno da nije pod naponom, a ako i jeste da bude što kraće.
Gledao sam na YT, čovjeku je laptop ostao na terasi, cjelu noć je padala kiša, a laptop prenoćio napolju na kiši. Sreća pa nije bio na punjaču, nego na bateriji. Rastavio ga, istresao vodu iz njega, sušio ga 15 dana i kada ga upalio, laptop se vratio iz hibernacije, jer kada mu se batrija ispraznila otišao u hibernaciju.

Bilo šta što ima veze sa elektronikom čak i u dodiru sa vodom može da radi. Samo je bitno da nije pod naponom, a ako i jeste da bude što kraće.
Gledao sam na YT, čovjeku je laptop ostao na terasi, cjelu noć je padala kiša, a laptop prenoćio napolju na kiši. Sreća pa nije bio na punjaču, nego na bateriji. Rastavio ga, istresao vodu iz njega, sušio ga 15 dana i kada ga upalio, laptop se vratio iz hibernacije, jer kada mu se batrija ispraznila otišao u hibernaciju.

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Svaki uređaj može tako samo da ne napravi negde kratak spoj
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /
-
- Poruka: 534
- Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h
Moze , moze ,.al kad bi se zahebavali ...
Taj daljinac sto je opran u njemu je napon 3v max preziveo je stetu !!! mada radi on ne sporim !
laptop obicno ima delova kao 300 daljinaca i radi na mnogo vecem naponu , kao i na razno raznim oblicima signala i napona ,.,. tako da od vode i susenja nema nista ...
lm, ima jedan kojem se greje southbridge na laptopu nek ga zalije vodom da ohladi
http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 91#p418891
Ako voda dodje u dodir kad je nesto pod napononom to je uglavnom kraj !
Popravke su veoma teske i mukotrpne kao i napor da se sve ocisti od minerala da ne izazvalo oksidaciju posle kad dodje do promene temperature , stampa laptopa ima vise od 4 sloja ...
Tako da svaka prica o vodi pada u vodu!

Taj daljinac sto je opran u njemu je napon 3v max preziveo je stetu !!! mada radi on ne sporim !
laptop obicno ima delova kao 300 daljinaca i radi na mnogo vecem naponu , kao i na razno raznim oblicima signala i napona ,.,. tako da od vode i susenja nema nista ...
lm, ima jedan kojem se greje southbridge na laptopu nek ga zalije vodom da ohladi

Ako voda dodje u dodir kad je nesto pod napononom to je uglavnom kraj !
Popravke su veoma teske i mukotrpne kao i napor da se sve ocisti od minerala da ne izazvalo oksidaciju posle kad dodje do promene temperature , stampa laptopa ima vise od 4 sloja ...
Tako da svaka prica o vodi pada u vodu!

- Iosis
- VIP
Taj kojem se grije SB sam ja.
Znači i jeste chipset.
Jesam ga zalio jedanput, ne vodom, ali jesam mljekom. Ne mnogo, otišlo po mauspadu i malo na space. Sreća pa je tastatura i mauspad otporan na prolivanje.
Može da bude kraj, ali ne uvijek. Siguran sam da prođe sa nekim oštećenjima, koje će možda prije ili kasnije da se pokažu. Ali nije da ga momentalno uništi da ne radi. Naravno dešava se i to. Kolegi je iz džepa K750 ispao u baru, stajao u bari neko vrjeme dok nije primjetio. Izvadio mu je bateriju odma, kada je došao kući ostavio ga na radijatoru da se osuši. Kod njega je bio još 2 godine, šta je bilo poslje ne znam.
Aparat za varenje koje je ostao u garaži, bio je poplavljen, poslje je opran eno ga i dalje radi.
Ali jeste, struja je isključena čim je voda počela da ulazi u grad.
Isto i ćaletov službeni auto je bio poplavljen, ne skroz, ali dovoljno da voda uđe u elektroniku. Nisu čak ni kablovi sa akumulatora bili skinuti. I poslje dve godine, auto radi, imao je neki manji problem, nije htjeo odma da upali, nešto je ipak bilo crklo, ali popravljeno.

Znači i jeste chipset.
Jesam ga zalio jedanput, ne vodom, ali jesam mljekom. Ne mnogo, otišlo po mauspadu i malo na space. Sreća pa je tastatura i mauspad otporan na prolivanje.
Može da bude kraj, ali ne uvijek. Siguran sam da prođe sa nekim oštećenjima, koje će možda prije ili kasnije da se pokažu. Ali nije da ga momentalno uništi da ne radi. Naravno dešava se i to. Kolegi je iz džepa K750 ispao u baru, stajao u bari neko vrjeme dok nije primjetio. Izvadio mu je bateriju odma, kada je došao kući ostavio ga na radijatoru da se osuši. Kod njega je bio još 2 godine, šta je bilo poslje ne znam.
Aparat za varenje koje je ostao u garaži, bio je poplavljen, poslje je opran eno ga i dalje radi.

Isto i ćaletov službeni auto je bio poplavljen, ne skroz, ali dovoljno da voda uđe u elektroniku. Nisu čak ni kablovi sa akumulatora bili skinuti. I poslje dve godine, auto radi, imao je neki manji problem, nije htjeo odma da upali, nešto je ipak bilo crklo, ali popravljeno.
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- goranso
- Poruka: 5
- Član foruma od: petak, 4. mar. 2016. u 20:17h
imal koga trebami hitan odgovor za kupovinu jel ovo deluje ok m sve instrument tala i ostalo za za ove slike i taj nivo opreme ili je nesto menjano http://www.mojauto.rs/polovni-automobil ... /?cena=low

Poslednja izmena: goranso, na dan nedelja, 27. mar. 2016. u 22:40h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Kupuj 

- goranso
- Poruka: 5
- Član foruma od: petak, 4. mar. 2016. u 20:17h
pazi kad gledam strance neki imaju jos na obrtomer satu 3 kruga ovde to nema za ghia modele
-
- Poruka: 534
- Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h
@Iosis
Raskaci tastaturu i tp pa upali da vidis dal se greje...
Taj auto nije crko zato sto je firmin , probaj tvoj da zalijes
(uglavnom je sve zasticeno od vlage u motornom prostoru, da je doslo recimo do: radija ili instrument table prica bi bila druga)
...,aparat za varenje nema elektronike vise od daljinca i uglavnom je zaliveno lakom ...
Telefon ako se napravi vazdusni jastuk , ne moze nista da mu bude,jer voda do njega i ne dodje ali ako udje racunaj da je kraj...
tu oko usb-a ako malo udje vode nije bas strasno, moze da se skine baterija ,. i osusi sansa da radi je veca ,.
Raskaci tastaturu i tp pa upali da vidis dal se greje...
Taj auto nije crko zato sto je firmin , probaj tvoj da zalijes

(uglavnom je sve zasticeno od vlage u motornom prostoru, da je doslo recimo do: radija ili instrument table prica bi bila druga)
...,aparat za varenje nema elektronike vise od daljinca i uglavnom je zaliveno lakom ...
Telefon ako se napravi vazdusni jastuk , ne moze nista da mu bude,jer voda do njega i ne dodje ali ako udje racunaj da je kraj...
tu oko usb-a ako malo udje vode nije bas strasno, moze da se skine baterija ,. i osusi sansa da radi je veca ,.
- Iosis
- VIP
Voda bila ravna sa retrovizorima, znači zalilo i radio i tablu.
Kolegin telefon se bio napio vode, kada ga izvadio iz bare, displej mu pobjelio, istresao je malo vode iz njega.
Ali naravno ima slučajeva i gdje voda uništi uređaj. Bivši cimer je imao dugu kosu i opere kosu, uzme telefon i priča tako sat vremena s djevojkom. Onda mu je telefon crko, tj. displej pobjeli, pa dođe sebi. Odnese u servis. Onaj mu servis rekao da ga je vlaga pojela, kao da je bio u vodi. Izgleda da kraće izlaganje vlazi neće mnogo da utiče, ali on je to radio stalno. Možda ne izgleda da mokra kosa može tako nešto da uradi, ali nema drugog objašnjenja, jer ga nije nikada ispustio u vodu.

Kolegin telefon se bio napio vode, kada ga izvadio iz bare, displej mu pobjelio, istresao je malo vode iz njega.
Ali naravno ima slučajeva i gdje voda uništi uređaj. Bivši cimer je imao dugu kosu i opere kosu, uzme telefon i priča tako sat vremena s djevojkom. Onda mu je telefon crko, tj. displej pobjeli, pa dođe sebi. Odnese u servis. Onaj mu servis rekao da ga je vlaga pojela, kao da je bio u vodi. Izgleda da kraće izlaganje vlazi neće mnogo da utiče, ali on je to radio stalno. Možda ne izgleda da mokra kosa može tako nešto da uradi, ali nema drugog objašnjenja, jer ga nije nikada ispustio u vodu.
- mbole
- Poruka: 14976
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Voda nije toliko tragicna (naravno ako stvar nije pod naponom).
Mleko, pivo, sokovi... su vec mnogo ozbiljniji problem, posto svi sadrze neku vrstu kiseline. Lepo pojedu stampu.
Jedno od resenja koje vredi pokusati je hitno kompletno rastavljanje i dobro ispiranje vodom. Naravno posle izduvavanje i susenje.
Mleko, pivo, sokovi... su vec mnogo ozbiljniji problem, posto svi sadrze neku vrstu kiseline. Lepo pojedu stampu.
Jedno od resenja koje vredi pokusati je hitno kompletno rastavljanje i dobro ispiranje vodom. Naravno posle izduvavanje i susenje.
Djak pesak 

-
- Poruka: 1781
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h
Da li je "komplikovano" zameniti nosac motora (desni) kod Focusa? Na oko vidim da ga "drze" 4 srafa, kontam da ide podizanje motora i onda odvrtanje i zamena istog. Unapred hvala 
EDIT:
To bi bilo to
[youtube][/youtube]

EDIT:
To bi bilo to
[youtube][/youtube]
- pancerFF
Znam da ce mi svi reci "zovi, pa pitaj", medjutim ne volim preko telefona da smaram, ali cisto da pitam ove sto idu kod Dragomira, jel on kod sebe ima polovnih delova?
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
- pancerFF
Poluosovine me interesuju, a ne bih napamet da kupujem. Ovde u Fordovom servisu ne mogu 15-ak dana da me prime. 

- skolioza
- Poruka: 1516
- Član foruma od: nedelja, 24. maj 2015. u 18:26h
zanima me samo jel ovo postolje na koje se oslanjaju ove opruge spiralne treba da bude ovako iskrivljeno?ne znam koliko se vidi na slici ali meni to deluje kao da nesto ne valja?

Ford Mondeo 2.0 tdci 110kw/150hp 2015god dizel automatik (2021-....)
Kia Sportage 1.6 97kw/132hp 2018god benzinjara (2020-2021)
Kia Cee'd 1.4 73kw/100hp 2015god benzinjara (2017-2020)
Ford Focus 1.8tddi 66kw/110hp 2001god dizel(2015-2017)
Kia Sportage 1.6 97kw/132hp 2018god benzinjara (2020-2021)
Kia Cee'd 1.4 73kw/100hp 2015god benzinjara (2017-2020)
Ford Focus 1.8tddi 66kw/110hp 2001god dizel(2015-2017)
- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Prsao mi je podizac prozora. Sta mislite vredi, li ovo? U ovom setu je sve sto kod mene ne valja (manje vise).
https://www.kupujemprodajem.com/Podizac ... d=41470842
- SKOLE
- Poruka: 137
- Član foruma od: utorak, 22. sep. 2009. u 03:41h
Moram vam priznati ,da sam se nedavno uvjerio 100% da cu voziti Forda do kraja zivota :DBiosam na sajmu u BG. i naravno pogledao i sjeo u skoro svaki auto ,od Jeep-a ,BMW-a,Merca i td.. unajskuplje modele,ali dzaba kada sam dosao do Fordovog standa i kada samsjeou novog Mondea,nekako se tu osjecam svojim,neka mi toplina oko srca ,dzaba sve :DDBolest sta li je :OOO FORDEVER <333
:P

- acadimke
- Poruka: 1707
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Fuel offset for injector. Ako moze objasnjenje od nekog ko radi dijagnostikom sta znaci ova stavka.
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
- SimkeFordMK3
- Poruka: 718
- Član foruma od: subota, 17. mar. 2012. u 02:09h
Sve je ok koliko ja vidim na slici... tripuješ se

Ja sam pre za polovno sa nekog auto-otpadasasa_f1 piše:Prsao mi je podizac prozora. Sta mislite vredi, li ovo? U ovom setu je sve sto kod mene ne valja (manje vise).

RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama.."
- Billy
- Poruka: 574
- Član foruma od: sreda, 24. avg. 2011. u 16:34h
- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Ne verujes koliko to nema niko. Trazena roba, taj kvar je klasicna fokusova boljka. Ovo je nov set za reparaciju.SimkeFordMK3 piše:Ja sam pre za polovno sa nekog auto-otpadasasa_f1 piše:Prsao mi je podizac prozora. Sta mislite vredi, li ovo? U ovom setu je sve sto kod mene ne valja (manje vise).
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
to ide ko 'leb izjutra