Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
- Ford_III
- Poruka: 1007
- Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h
Re: Saobracaj (situacije, kazne, sudari....)
Nisam znao da i nasi imaju to sranje odnosno da salju i slikaju.
U nemackoj imas i sliku vozaca i tacno se vidi ko je vozio.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- Sharpshooter
- Poruka: 5120
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
Tu jedino vadi, količina načinjenih prekršaja u kratkom vremenskom roku.
Taj pandur se naslikao tu toliko prekršaja, da nema šanse da sve obrade.
Taj pandur se naslikao tu toliko prekršaja, da nema šanse da sve obrade.

2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
-
- Poruka: 1781
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2015. u 17:29h
Da, to je ogranicenje. Kao sto moze da se vidi da sam usporavao, tako da je proslo jos koji sekund bio bi ispod 55 km/hSharpshooter piše:Osećam da je 50 ograničenje?
Secam se tacne situacije i stoje uvek na istom mestu, samo sto kad sam prosao prvi put (isao sam ka drugom mestu) nije ih bilo a kad sam ulazio u to selo (pre mog grada) onda sam usporio... i skontao sam ih i video da se pandur smeje....nikola piše:A jel se sećaš te situacije da si ih sreo, tog 1.2.2016?
Jel postoji znak za ograničenje brzine? I ono što me zanima u ovakvim situacijama... ako postoji znak za ograničenje, a između tog znaka i radara postoji, na primer, raskrsnica i posle raskrsnice nema znaka kojim se definiše isto ograničenje, onda ograničenje ne bi trebalo da važi posle raskrsnice, jel tako? (na ovom snimku se takva situacija ne vidi, nego čisto pitam).
Nezavisno od doga, u poslednja 2 meseca sam 3 puta sreo radar na deonicama gde je ograničenje 40, a ja sam vozio 50-60... tako da sudeći po ovome, mogu uskoro i ja da očekujem čestitku/čestitke...

Pa da, ovo su ti novi radari, kad odes u stanicu onda mozes da trazis snimak da pogledas, i vidis se lepoFord_III piše:Nisam znao da i nasi imaju to sranje odnosno da salju i slikaju.

Overall ako platis u roku od 8 dana ima umanjenje od 50% tako da je mene kazna izasla 1.500 din

- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Citiram deo teksta sa sajta jedne auto škole "ograničenje važi od znaka do prve raskrsnice, ako ograničenje treba da važi i posle prve raskrsnice znak treba ponoviti."nikola piše:Za ograničenje 50 km/h je jasno. Nisam precizirao u pitanju, ali sam mislio da na druga ograničenja, npr 30 ili 40 km/h?
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /
- Ford_III
A jel to panduri slikaju ili kriju radar u kolima koji je parkiran sa strane?
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- nikola
- Poruka: 477
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h
Ovo znam, jer sam i ja tako (do duše, davno) učen od strane instruktora vožnje. Međutim, pitao sam, jer koliko mi je ostalo u sećanju nakon čitanja ZOBS-a pre par godina, ZOBS o ovome ništa ne govori. Ne znam da li postoji neki podzakonski akt ili pravillnik koji bliže definiše prostornu važnost saobraćanog znaka. U svakom slučaju, čak i zdrava logika kaže da bi važnost znaka trebala da bude do prve raskrsnice, jer je to mesto gde se mogu uključiti drugi učesnici u saobraćaju (iz drugih smerova) i samim ne mogu biti upoznati sa neki znakom koji nisu videli. Zato treba biti pažljiv, čak i ako vozač bude uhvaćen radarom i treba obratiti pažnju na ovakve "začkoljice" (ali pretpostavljam da se mesto gde će neka patrola da se stacionira, pažljivo bira, upravo kako ne bi postojali elementi "za vađenje" vozača).Daki_81 piše:Citiram deo teksta sa sajta jedne auto škole "ograničenje važi od znaka do prve raskrsnice, ako ograničenje treba da važi i posle prve raskrsnice znak treba ponoviti."
Koliko sam primetio, u mom kraju (Voždovac, Banjica), nepisano pravilo je da kada je lepo vreme, izbace radar napolje i snimaju bez sakrivanja. Ako je hladno ili pada kiša, zavuku se u auto, radar "okače" o šoferku i snimaju odatle. U ovom drugom slučaju, kada ih spaziš tada je već definitivno kasno (mada i u prvom slučaju, kada ih spaziš to znači da su oni tebe spazili bar nekoliko sekundi ranije).Ford_III piše:A jel to panduri slikaju ili kriju radar u kolima koji je parkiran sa strane?
- Sharpshooter
Osim ako se nisu napakovali preko puta FON-a, pa možeš da ih provališ kroz drveće, dok još ne izbiješ na pravac.
Samo treba biti oprezan.
Samo treba biti oprezan.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ima i nas finih što ablendujemo kad naidjemo iz suprotnog smera 

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- Ford_III
U nemackoj kada slikaju ,kombi sakriju sa strane ili cak udju u necije dvoriste i kablama povezu nesto kao zuti reflekrot(blic) i onda preko njega slikaju. Video sam dosta puta da samo parkiraju civilni auto na ulicama i nema nikog u autu.Uredjaj slika sam ko predje brzinu i to sa gepeka(zadnjeg prozora)
Sto se ablendanja tice vidim i u nemackoj se to primenjuje.Ja licno uvek ablendujem kada vidim radar ili policiju.
Sto se ablendanja tice vidim i u nemackoj se to primenjuje.Ja licno uvek ablendujem kada vidim radar ili policiju.

Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- Sharpshooter
Dobro, to je opšta kultura.911s [SK] piše:Ima i nas finih što ablendujemo kad naidjemo iz suprotnog smera

- mbole
- Poruka: 14994
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Postoji u pravilniku o saobracajnoj signalizaciji.nikola piše:Ovo znam, jer sam i ja tako (do duše, davno) učen od strane instruktora vožnje. Međutim, pitao sam, jer koliko mi je ostalo u sećanju nakon čitanja ZOBS-a pre par godina, ZOBS o ovome ništa ne govori. Ne znam da li postoji neki podzakonski akt ili pravillnik koji bliže definiše prostornu važnost saobraćanog znaka. U svakom slučaju, čak i zdrava logika kaže da bi važnost znaka trebala da bude do prve raskrsnice, jer je to mesto gde se mogu uključiti drugi učesnici u saobraćaju (iz drugih smerova) i samim ne mogu biti upoznati sa neki znakom koji nisu videli.
I vazi za sve znake izricitih naredbi, ali NE VAZI za ostale (obavestenja, upozorenja...). Ostali moraju da budu ponisteni suprotnim znakom da bi prestali da vaze.
Naizgled to nije problem (posto znaci obavestenja naizgled i nisu tako bitni) ali nekada moze da bude korisno, nekad i nezgodno.
Npr, krenes iz bataje ka Zemunu novim novosadskim. Kad prodjes raskrsnicu za Zemun polje, stoje dva znaka jedan za drugim.
Moto put (obavestenje)
Ogranicenje 60 (izricita naredba)
Sve cool, vozis dalje ka Zemunu, i recimo kod Metroa se iskljucis levo, naspes gorivo na OMV-u, i odes na stari batajnicki drum nazad ka bataji. Nigde ni jednog znaka.
Sta se desilo. Znak za ogranicenje brzine je prestao kada si prosao kroz raskrsnicu, ali znak za moto put nije. Pa po opstim pravilima (koja sada vaze, posto nema znaka za ogranicenje), tebi je dozvoljena brzina 100 Km/h, sve dok ne naidjes na neki novi znak za ogranicenje, ili na znak koji oznacava prestanak moto puta.
Upravo na ovo sam se izvukao pre par godina prilikom radarisanja pred batajom (gde je bila stara pandurska kucica). Jos je hteo da me odrapi za prebrzu voznju u naselju, a znaka nema (nije ga tada bilo, dal ga nisu ni postavili, ili ga je neko mako, u krajnjoj liniji nije moj problem). No, onda je bilo kao, dobro nema znaka za naselje, al ti si vozio 92Km/h.
Dobro i, sta je tu problem?
Pa ogranicenje je 80
E pa ovde nije

Stari slucaj, pisalo je i negde u novinama o njemu.
Otvoreni put, T raskrsnica na kojoj ne postoji ni jedan znak.
Dva automobila idu i sudare se.
Prosto gledano, kriv je onaj sto je dolazio s leva, posto nije propustio drugoga po pravilu desne strane.
Ali... taj sto je dolazio s leva, je 3Km pre toga imao znak da se nalazi na putu sa pravom prvenstva (znak obavestenja). Posto taj znak nije ponisten suprotnim, on za njega i dalje vazi, bez obzira sto je recimo bilo 3 raskrsnice u medjuvremenu.
Tako da nije kriv ni jedan od dva ucesnika u udesu, vec preduzece za odrzavanje puteva.
Djak pesak 

- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Sve manje mogu ti reći! Užasava me koliko se to gubi i niko nikom ne ablenduje. I plus koliko su ljudi isključeni, ja nekada znam kilometrima da ablendujem i da me niko ne primeti uopste da blicam.911s [SK] piše:Ima i nas finih što ablendujemo kad naidjemo iz suprotnog smera
- nikola
To važi u jesen i zumu. Na proleće i leto kad sve olista, onda je džaba, ne vidiš ih dok i sam ne izađeš na pravac i onda je kasno...Sharpshooter piše:Osim ako se nisu napakovali preko puta FON-a, pa možeš da ih provališ kroz drveće, dok još ne izbiješ na pravac.
Samo treba biti oprezan.
Konkretno u Bulevaru oslobođenja to ne pomaže mnogo, jer su trake iz suprotnih smerova razdvojene travnatom površinom i drvoredom, širine nekoliko metara. Jednostavno, vozila koja ti dolaze u susret, nisu ti u najužem vidnom polju na koje si fokusiran tokom vožnje. Naravno, dobar vozač ne gleda striktno samo ispred sebe, nego prati celokupnu situaciju oko sebe. Ali, mislim da u ovom konkretnom slučaju blicanje ne pomaže mnogo. Čak i da vozač vidim da mu vozilo iz suprotnog smera blica, pre će pomosliti da je to zbog toga što se događa nešto na toj strani.911s [SK] piše:Ima i nas finih što ablendujemo kad naidjemo iz suprotnog smera
Za sve ostale situacije, gde se vozila blisko mimoilaze, blicanje sigurno daje efekte (za one koji shvate to na pravi način).
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Bivam sigurno primećen kada i sa dodatnim dugim svetlima ablendujem kao manijak. Ko to ne primeti, taj nije za volan.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
Ford weist den Weg.
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- dax92
-
- Poruka: 7633
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
I mene uzasava kad vidim koliko se izgubilo ablendovanje kao upozorenje na policiju..
U Hrvatskoj je na primer to i dalje baaas zastupljeno. Milina je voziti tamo jer znas da ce te neko uvek obavestiti o policiji ili radaru.
U Hrvatskoj je na primer to i dalje baaas zastupljeno. Milina je voziti tamo jer znas da ce te neko uvek obavestiti o policiji ili radaru.
Focus ST170
Focus SVT
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()
- novi81
- Poruka: 661
- Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h
Ljudi su postali šupci :-)
Ne košta te ništa da upozoriš ostale vozače na zelenaše na cesti
Talk softly, tread carefully and carry a big gun.
Ne košta te ništa da upozoriš ostale vozače na zelenaše na cesti
-
Slikaju samo sto su u kolima. Uglavnom kod nas budu u civilnom autu a zna im se zalomiti kad budu u redovnom pandurskom.... E sada, ne kriju se, uvek su na istim mestima i to je to.Ford_III piše:A jel to panduri slikaju ili kriju radar u kolima koji je parkiran sa strane?
AMEN! Ja uvek blicam ljudima koji idu u susret da znaju sta ih ceka...a u 90% meni niko ne blica.... Jbg, kad je neko govno, onda je govno do kraja!novi81 piše:Ljudi su postali šupci :-)
Ne košta te ništa da upozoriš ostale vozače na zelenaše na cesti.
- nikola
Mada, ja sam primetio da se u poslednje vreme veoma kratko zadržavaju na lokacijama gde snimaju/zaustavljaju vozila. Pretpostavljam da je to baš upravo zbog raznih "dojava", pogotovo što sad postoje i Android aplikacije gde je moguće prijaviti pristustvo patrola. Jedini način da pređu vozače je da brzo menjaju lokacije.Almighty.shO piše:E sada, ne kriju se, uvek su na istim mestima i to je to.!
Tako sam baš pre par nedelja posmatrao razvoj situacije. Otišao ja da detaljno operem auto (spolja i unutra... dobro, nisam ga prao unutra, samo sam ga usisao i prebrisao

Takođe, ujutru kada vozim ćerkicu u vrtić, obično oko 8h, to je standardno vreme kada se jedna od patrola stacionira malo niže od FON-a. Ali me do sada nijednom nisu zaustavljali, jer se tad pripremaju, postavljaju radar... Međutim, dok ja obiđem krug, prošunjam se jednosmernim ulicama, ostavim ćeru u vrtiću, vratim se nazad (prođe 20-ak minuta). Kad ja ponovo naiđem tuda, oni se već pakuju. Više puta se tako dogodilo u poslednjih par nedelja.
-
@nikola iskreno to sve zavisi od mesta do mesta, samih pandura a i komadanta... Elem, kod nas imaju svojih par mesta i to je to. Msm da se ni previse ne trudu, jer realno kad se pogleda ukoliko imaju bilo kakve kvote (koje moraju da ispune na kraju svakog meseca) oni to opusteno mogu uraditi u 7 dana (vikendom pogotovo)... Pa ja kad izadjes ispred moje zgrade vidim bar 20 prekrsaja (sto nedozvoljenog parkiranja, sto prekoracenja brzine i druga nepostovanja znakova i samog saobracaja). Tako da ono... iritantni su panduri zbog dvostrukih arsina i selektivne primene zakona.
- Sharpshooter
Jbg.
Daj da završimo ovo što pre, pa pravac kafana.
Daj da završimo ovo što pre, pa pravac kafana.

- novi81
- Poruka: 661
- Član foruma od: četvrtak, 19. sep. 2013. u 15:36h
Kod nas znam sigurno da stoje pola sata, max sat na jednom mjestu. Tako im je propisano u nalogu. Onda mijenjaju lokaciju.
- dejan_BL
- Poruka: 292
- Član foruma od: ponedeljak, 26. maj 2014. u 12:17h
Мени ће прегорити сијалице колико аблендујем 
Код нас има још поштених људи који блицају, сваки пут су ме спасили

Код нас има још поштених људи који блицају, сваки пут су ме спасили

Ford Mondeo MKIII TDCi 2.0 96kw (2011- ...)
- Ford_III
Ja koliko sam primetio svi su mi do sada davali znake.Mada retko sam u srbiji i retko vozim po srbiji.Ali dosadasnje svi su mi ablendovali.Isto tako kada sam ja ablendovao ljudi su me pozdravili.
Jednom sam ablendovao pandurskom autu koji je bio civilan ali sa plavim tablicama.
Jednom sam ablendovao pandurskom autu koji je bio civilan ali sa plavim tablicama.

Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- mhetlerovic
- Poruka: 178
- Član foruma od: utorak, 18. jun 2013. u 22:55h
- Kontakt:
Stigla i meni juce cestitka...

E sad mene ovo vise nervira na nivou da stvarno ne vozim zutom trakom nikad. Naravno nema sanse da se setim sta sam radio pre 9 meseci kad je ovo uslikano, ali cenim po polozaju auta da sam verovatno stajao na stanicu da nekoga ostavim (inace jako jako retko uopste prolazim tuda). Kakva su uopste pravila kada na primer imas na primer mehanicki kvar na automobilu pa moras da se zaustavis a tu je zuta traka? Sta stanem u prvu koja nije zuta i stavim trougao, po sred ulice? Mislim i na osnovu slika se jasno vidi da nema logike da vozim zutom trakom jer su obe trake pored mene potpuno prazne... Da li uopste ima smisla da idem nesto da se svadjam s njima ili da prosto opsujem drzavu, platim tih 2.500 i pojedem govno?

E sad mene ovo vise nervira na nivou da stvarno ne vozim zutom trakom nikad. Naravno nema sanse da se setim sta sam radio pre 9 meseci kad je ovo uslikano, ali cenim po polozaju auta da sam verovatno stajao na stanicu da nekoga ostavim (inace jako jako retko uopste prolazim tuda). Kakva su uopste pravila kada na primer imas na primer mehanicki kvar na automobilu pa moras da se zaustavis a tu je zuta traka? Sta stanem u prvu koja nije zuta i stavim trougao, po sred ulice? Mislim i na osnovu slika se jasno vidi da nema logike da vozim zutom trakom jer su obe trake pored mene potpuno prazne... Da li uopste ima smisla da idem nesto da se svadjam s njima ili da prosto opsujem drzavu, platim tih 2.500 i pojedem govno?
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9935
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
ovo drugo sacuvaces zivce svoje i ustedeti vreme
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)