Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Put za Grčku !!!

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

cortina.vr
Poruka: 154
Član foruma od: četvrtak, 13. avg. 2009. u 20:40h

Re: Put za Grčku !!!

Poruka od cortina.vr » petak, 11. mar. 2016. u 13:40h

Evrodizel u Makedoniji trenutno 87 dinara, da li ce se nastaviti trend poskupljenja...
Jedna informacija vezana za naše puteve, kad se ide iz pravca Beograda, iza Vladičinog Hana je puštena u saobraćaj deonica novog autoputa. Uključenje na njega nije najbolje obeleženo, paralelno sa njim ide stari put kroz naseljena mesta, treba izabrati levu traku.
Može da se plaća evrima na pumpama, putarine plaćaj u denarima.

Pančevac
Poruka: 1295
Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h

Poruka od Pančevac » petak, 11. mar. 2016. u 15:54h

@combe83:Ja placam u evrima u Makedoniji gorivo.
Pa I da se nadovezem na predhodne postove.Verovatno sam ja jedini iz ovog kraja sveta,koga je grcka policija zaustavila. 8) Prosle godine nakon ulaska u Grcku,nedaleko od Evzonija,zaustavili me panduri.Trazio mi je samo pasos,otisao do njihovih kola,proverio za par sekundi I vratio mi I to je to.Putevi u Grckoj solidni.Autoputevi odlicni.Kraj puta ima postavljenih fiksnih radara,ali ne znam da li su u funkciji.Jedino mi pumpe ne ulivaju poverenje.pogotovo u unutrasnjosti Grcke.Nekako su strokave I ne uredne.Gorivo sipam samo ako moram, tj. ako nemam do Makedonije.Putevi kroz Makedoniju su ocajni.U zadnjih dve godine imaju radove na autoputu ka Srbiji,pa ce valjda biti bolje.Mada nije mi jasno zasto naplacuju putarinu ako je autoput u izgradnji I radovi na putu?! I da ne zaboravim,negde vec blize Grckoj,na delu autoputa ima 3 ili 4 skakaonice.Ako se vozi malo brze bukvalno se I poleti.Taj deo puta je dosta valovit I moze neprijatno da iznenadi.
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 11. mar. 2016. u 15:59h

Mislim da si pogresio, moze prijatno da iznenadi. Pa gde drugde imas priliku da pariras McRae-u, toga nema ni na nasim autoputevima lol
Secam se tog dela, makar su stavili znak da je neravno. Zanimljivo mi je sto je ta sekcija pravljena nova pre nekih ~10ak godina, a propala je kao da je stara 30. Secam se jer sam pre 10 i kusur godina prolazio dok su radovi na izgradnji bili u toku.
Fiesta!!

mbole
Poruka: 14947
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 12. mar. 2016. u 04:12h

A jel moze putarina da se plati karticom?
Djak pesak :)

nikola
Poruka: 477
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h

Poruka od nikola » subota, 12. mar. 2016. u 14:15h

Može platnom karticom da se plati putarina, ali tu treba biti obazriv i raspitati se u svojoj banci pre polaska na put o uslovima korišćenja kartice u inostranstvu. Neke banke naplaćuju fiksnu proviziju do određenog iznosa, a preko toga provizija ide kao procentualni iznos cele transakcije. Moja banka naplaćuje jedino konverziju valuta za transakcije načinjene u inostranstvu (1%). Ali, znam za neke ljude, koji su koristeći svoje kartice za manje iznose, platili veću proviziju nego što usluga košta...

mbole
Poruka: 14947
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 12. mar. 2016. u 17:58h

OK, treba se raspitati, al pricamo o verovatno evru-dva...
Meni to deluje kao isplativije nego zezanje sa menjanjem evrica u denare, pa viskom denara sa kojima ne znam sta da radim, itd itd.

Evo sad gledam kod svoje banke...
Transakcije u inotranstvu
Plaćanje robe i usluga Bez naknade u zoni EUR 2% van zone EUR

Tako da za reda 3 evra koliko je putarina, 2% izadje 6 centi :)

Isplata gotovine na bankomatu Unicredit Grupe Visa electron i gold bez naknade
Isplata gotovine na bankomatu druge banke 1% min 3 EUR*****
***** U dinarskoj protivvrednosti po prodajnom kursu Banke na dan obrade transakcije.
Djak pesak :)

nikola

Poruka od nikola » nedelja, 13. mar. 2016. u 01:04h

O tome pričam, treba se informisati. Ima banaka koje za sve moguće transakcije imaju pravilo "za to i to precenat 1% ili 2%... , min 3 evra ili 5 evra". Tako da u tom slučaju možeš karticom da platiš i nešto što košta 1 evro, tebi će provizija biti (npr.) 3 evra, 5 evra... i sl. Neke banke imaju ok uslove koršćenja kartica, dok druge deru.
Ali, povrh toga, treba imati na umu i neke neočekivane okolnosti, kao na primer da radnik na naplatnoj rampi ne želi da se cima oko provlačenja kartice, čekanja da vozač unese PIN i slično, pa jednostavno kaže "ne radi POS terminal" (a ti dokaži da nije tako). Takođe, iz ličnog iskustva, u Grčkoj u preko preko 80% situacija (iako piše da primaju kartice) nađu opravdanje zašto ne mogu da prime karticu. Naravno, potreban im je živ keš, pri čemu ukoliko uspeju da ne izdaju račun (što se često događa), ne moraju da plate ni porez.
Pre dve godine smo pri povratku iz Grčke upravo imali vrlo veliku zafrkanciju. Rezervoar je bio na četvrtini i planirao sam da natankam najkvalitetniji dizel na poslednjoj Shell pumpi u Grčkoj. Nismo više imali keša, već samo novac na kartici. Shell inače prima kartice, ali sticajem okolnosti tada su stvarno imali problem sa radom POS terminala. Tek kada smo nasuli gorivo i krenuli da platimo, rekli su nam da ne mogu da prime karticu. Iako je njihova krivica što nam to nisu odmah saopštili, prošli smo prilično veliku zavrzlamu (koju ne bih sad prepričavao da ne bismo otišli u offtopic), zbog koje smo izgubili više od 2 sata.
Zato, kada se ide na letovanje u Grču, ne može se osloniti samo na karticu, pa ni kada je reč o plaćanju putarine. Uvek može da se dogodi da iz nekog razloga "ne može" da se plati karticom. Treba pokušati, ali ukoliko ne uspe, sića u evrima u džepu će uvek rešiti problem.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 13. mar. 2016. u 01:15h

Baš super, odličan im je marketing za privlačenja pravih evropskih turista koji u kešu ne nose ni 5 evra.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Dule.M
Poruka: 119
Član foruma od: petak, 15. apr. 2011. u 14:33h

Poruka od Dule.M » nedelja, 13. mar. 2016. u 02:21h

Koliko se ja secam imaju tri putarine i one su po 1,5e mene je mrzelo da menjam.Da sam promenio ustedeo bih 1,5e posto je razlika po pola evra bila ako se placa u denarima.Kad vec idem na odmor i trosim koliko imam ovih 1,5e me nece izvaditi jer mi to dodje kugla sladoleda u Grckoj.Kad se provozam Makedonskim auto putem tek onda shvatim da nas nije najgori kako svi kazu.Prosle godine sam isao na Sitoniju i nisam se iskljucio na auto put (slucajno) ali je i onaj magistralni bio odlican pa sam u Grckoj ustedeo tri putarine po 2e :) Sipao sam ovde za 4000 rsd sto je bilo nekih 27 litara i sledeci put sam natocio posle Skoplja pun.Dole sam presao oko 400km vozikajuci se od plaze do plaze i jednom zbog one navodne frke da nece biti goriva dosuo za 25e.U povratku sam opet dolio u Mak.do cepa i ostalo mi skolo pola rezervoara kad sam stigao u Bg.Znaci presao sam 2000 km za sipanih 120e i ostalo mi pola rezervoara.Ovde je gorivo bilo 150 din a u Makedoniji 100 to je bila dobra razlika u ceni dok je u Grckoj bilo skoro kao i ovde.
Slika

nikola

Poruka od nikola » nedelja, 13. mar. 2016. u 11:22h

Ne razumem, kako 3 putarine do Sitonije? Koliko znam do Sitonije nema nijedna putarina. Više puta sam vozio do Sitonije, obilaznica oko Soluna (koja je u firmi auto-puta), koja se kasnije nastavlja magistralni put sa po 2 trake, a na pojedinim mestima i tri (kao auto-put). Nigde nikakve putarine se ne plaćaju. Jedino ako do Sitonije postoji i neki auto-put, za koji ni ja, ni navigacija, ne znamo :) Čak i kada sam na Sitoniju išao preko Bugarske, isti priča - kad uđeš u Grču, samo pičiš do odredišta, nema stajanja, nema naplatnih rampi, nema ništa...

lukijano

 
Poruka: 767
Član foruma od: četvrtak, 17. jan. 2013. u 15:55h

Poruka od lukijano » nedelja, 13. mar. 2016. u 20:01h

Ma čovek misli na 3 putarine kroz Makedoniju, a ne kroz Grčku... thumbsuph

Odgovori

Povratak na „Svaštara“