mbole piše:Cekaj... zar zoll nije carina?
Kakve oni veze imaju sa izduvnim gasovima?
Zoll jeste carina ali oni u nemackoj imaju pravo da kontrolisu sta zele i imaju mnogo veca ovascenja od policije.Zato sam i rekao da nema zajebancije sa njima.
Vidis zoll po nekom pravilu bi trebao da kontrolise samo carinske prekrsaje i da kontrolisu recimo do udaljenosti do 50 km oko granicnog prelaza,tako sam i ja mislio ranije ali malo cvrc.Nemacki zoll kontrolise celu nemacku i poznaju zakon i boli ih uvo za sve.Kod pandura npr ako ostanes vise od 3 meseca u nemackoj mozda ce proveriti ali nece ti nista reci jer su glupi i nemaju pojma.Dok zoll ima da ti napise zabranu i mogu da te isprate do granice da vide da si izasao iz zemlje pa onda to jave kolegama u austriji pa te austijanci cekaju i oni ti naplate kaznu.Na svu srecu do sada me zoll nikada nije zaustavio ali znam kako i sta rade.Tako ko putuje u nemackoj neka ih izbegava u sirokom luku.
Mogu npr i panduri da te zaustave i posto oni nemaju blage veze mogu da pozovu zoll da dodje pa da najebes ako si napravio nesto ili si duze od 3 meseca u EU.
Mene u oktobru vracao sam se u srbiji i preteko me neki mercedes E 220 i ubacili molim vas pratite policija.
Odveli me van auto puta i covek iz auto izaso u civilno odelo ja sam se pravio englez kao ne znam nemacki i pricao na engleskom jer sam bio u nemackoj 6 meseci zbog posla kao i svake godine. Na kartici mu je pisalo Auschweiss dienst( Sluzba za licne isprave) do sada ih nikada nisam video ali najverovatnije neko novo odeljenje za strane passe jer danas ima dosta falsifikovanih licnih karta i pasosa Evropske unije.Pitao me gde idem,da li sam konzumirao drogu itd,koliko sam boravio u nemackoj.Na to pitanje sam se pravio lud kao ne razumem pitanje hehe.Uzeo moj pasos dozvolu,saobracajnu i otisao u kola.
Posle dobrih 5 minuta se vratio i rekao ajde da li ste sigurni da niste konzumirali drogu ja njemu druze ja necu da ponavljam 100 puta jedno te isto ako mislis da sam konzumirao ti meni lepo udari test znam da imate testove za drogu samim tim ja ne pusim a kamoli drogu da konzumiram.
On meni molim vas izadjite iz kola.Ja izasao i on meni ajde da se igramo malo gimnastike.Itako ono drzi ruke napred i nemaoj da drhtis i takva sranja.Ja im onako uz salu reko pa dobro ako hoces da radimo gimnastiku uplati mi aranzman u teretani nije roblem on se nasmejao i nastavio neke testove.Ja mu reko a zasto ti meni lepo ne izvadis krv pa proveri da li sam konzumirao drogu.On je samo cutao a ja mu odgovorio aha ti testovi su skupi za vas pa me ovde maltretiras sa ovom glupom gimnastikom.On meni ok u redu je sta imas u autu a ja pun naravno vracam se u Srbiji.
On otvorio gepek a ono torbe samo sto ne ispadnu a imao sam i 2 osobe samnom koje sam povezo pa mi placaju put.
I ja im reko ove2 torbe nisu moje ostalo je sve moje.On ok a sta ima gore u prtljazniku(Mislio je na nocesi prtljaznik)reko sam nema nista sundjer i neki zanatski alati.On kaze ajde otvori ja mu reko slusaj jedva sam ga zatvrio jer je prepuno gore ako hoces da otvorim nije problem ali posle ces da mi pomognes da zatvorim.On se nasmejao i reko otvaraj.
Ja mu otvorio kad on poceo da gleda i pipa ja mu reko oprezno posle tog sundjera jer imam klavijaturu.Cim je cuo klavijaturu reko je ok mozes da ides slobodan si.I on posao do kola a ja mu reko cekaj sad dodji ovamo da mi pomognes da zatvorim on se nasmejao i naravno morao je da mi pomogne da zatvorim.
E sad i on kao odeljenje za pasose i licne karte nije nista reko sto sam presao bio 6 meseci.
Dok da bi me zoll zaustavio imao bi problema.
A sto se tice vandrednog kontrolnog tehnickog to sada prvi put cujem da ima neka razlika.
I nemam pojma sta je sta.Uglavnom napominjem da ako se ide u nemackoj zeleno sivu boju auta izbegavati jer je zoll zajeban.Pogotovo sada zbog migrantske krize proveravaju svaki auto sa stranim tablicama traze krijumcare sto voze ove imigrante.