Imam Fiestu 2005. godište i trebao bih da dosujem servo ulje pošto je blago ispod minimuma (nekoliko mm).
Pretpostavljam da treba da bude Dexron II (ili možda treba Dexron III) ali me zanima od kog proizvođača je dobro ulje. U obližnjoj radnji sa delovima mi nudi Tutela GI/A ulje, da li je to kvalitetno?
Ulje za servo
Moderator: Dragomir
- Jozza
- Poruka: 2093
- Član foruma od: sreda, 27. mar. 2013. u 23:55h
Re: Ulje za servo
S obzirom da ti je to ulje u servu starije od 10 godina, vadi to napolje i sipaj sve novo. Neka me neko ispravi, ali ako je isto ulje kao i za Mondeo (crveno) onda sipaj Castrol Dex III Multi Vehicle. Gledaj da ti neko pomogne, pa povratno crevo što ide u posudu skini sa posude i stavi u neku flašu, i dolivaj novo ulje dok neko drugi vrti volan sa kraja na kraj, dok svo novo ulje ne procirkuliše. Pazi samo da ti uvek ima ulja u posudi, da pumpa ne bi riknula.
Poznaćeš me i po mraku, po felnama i šestaku
-
- Poruka: 15
- Član foruma od: petak, 29. jan. 2016. u 18:45h
Re: Ulje za servo
Ok. Hvala na savet. Sada bih samo dosuo pa ću kasnije menjati celo ulje.
Pošto sam pročitao da je to Dexron II ne znam da li da sipam dodam malo Dexron III?
Zato sam pitao kakvo je to Tutuela jer nisam ni u još jednoj radnji nisam našao neko kvalitetnije ulje (čitaj skuple)?
Pošto sam pročitao da je to Dexron II ne znam da li da sipam dodam malo Dexron III?
Zato sam pitao kakvo je to Tutuela jer nisam ni u još jednoj radnji nisam našao neko kvalitetnije ulje (čitaj skuple)?