Poštovani ljubitelji i vlasnici Fordova...
Imam Mondea 2.0 tddi 116 konja...
Pojavio mi se problem od kada sam napunio klimu...
10 etak sekundi pošto startujem motor i pustim ventilator u kabini čuje se kako se upali klima i samim tim i ventilator hladnjaka... Molim vas za pomoć ako neko možda zna u čemu je problem...
U napred hvala
Moguće je da ostala klima upaljena kada su je napunili i probali. Jel ti svetli lampica A/C kada upališ duvanje?
I reci nam koja je klima u pitanju ručna ili automatska?
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021 NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
mbole znam za to... Kad stisnem dugme za soferku upali A/C...
Npr stavio sam temperaturu na 28 stepeni i usmerim vazduh na noge i ka sebi i na gore... Kad ne palim grejanje ne pali klimu
Ako je digi klima, pritiskanjem bilo koje komande pali kompresor, samim tim i vent hladnjaka.Ako startovanje izvrsis na AUTO modu kompresor klime ce se ubrzo sam ugasiti ako ne postoji potreba za njegovom funkcijom.Ako startovanje izvrsis samo pokretenjem ventilatora kabine- radice i dalje.Odmagljivanje vetrobrana takodje pali kompresor.
Znaci, ako zelis samo duvanje u kabini moras odmah nakon pritiskanja tastera za to dva puta uzastopno ( ono, prc-prc) pritisnuti taster AC.
Sve je u redu sa modulom, jednostavno dako ide.
Opcija defrost( odmagljivanje) i treba da startuje kompresor.
Ako ti pre punjenja nije ovako radilo- znaci da je sistem bio totalno prazan i da je senzor detektovao odsustvo pritiska te nije aktivirao spulnu kompresora.
Ovo je mod za resetovanje polozaja klapni, pusti ga s'vremena na vreme:
Sve sam uradio kao što si mi rekao... To je to... Na auto jutros nije palio klimu da bi pre nekog kraćeg vremena upalio klimu... Iskreno... Primetio sam da kada je toplije vreme ne radi ovo... Da li ima neke veze sve ovo sa spoljasnjom temperaturom...?
Ima, kada je velika razlika u zadatoj temp i spoljnoj temp klima automatski pali kompresor, dovoljno je da dugme a/c pritisnes jednom da zasija diodica i opet pritines da bi iskljucio kompresor. vecina automatskih klima tako funkcionise
inace mislim bese ispod 4C kompresor i nemozes da ukljucis
Probao sam ovo sve što si mi rekao i mislim da je to to... Videću kada bude toplije šta će da se dešava... Hvala vam svima,olakšali ste mi mnogo... :-)