Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Maglenke ford puma

Ostalo što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Moderator: Dragomir

kostavr
Poruka: 78
Član foruma od: utorak, 10. nov. 2015. u 22:48h

Re: Maglenke ford puma

Poruka od kostavr » ponedeljak, 1. feb. 2016. u 12:38h

Idiem sada da vidim ali situacija je bila sledeca.Prekidac pali,znaci ona zuta signalna lampica se pali.Kada pustim kratka svetla u prekidacu za maglenke dolazi struja ne jednom konektoru neznam tacno kojem po broju.Kad pritisnem prekidac struja se javi i na jos jednom konktoru sto je po meni ok.Medjutim ima jedna zica koja iz instalacije ulazi u prekidac i kada je glinaricom ispitujem ona gasi prekidac i pali cuje se i relej kako cvakce.
...

mbole
Poruka: 14993
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 1. feb. 2016. u 13:26h

Ako se signalna lampica upali, to znaci da je struja pustena sa GEM-a ka maglenkama. Sa istog pina na GEM-u sa koga struja ide ka maglenkama ide i ka signalnoj lampici (bukvalno se racva na samom konektoru na GEM-u).

Daklem, imas problem negde na instalaciji GEM - same maglenke.
Ja bih prvo potrazio taj konektor u gepeku/braniku.
Konektor C30 ima 4 pina.
Slika
Djak pesak :)

kostavr

Poruka od kostavr » ponedeljak, 1. feb. 2016. u 16:31h

Gledao sam u gepeku naso sam ljubicasto-zutu zicu video sam da je prekidana klestima pa izolovana,medjutim na nju struja dolazi kad upalim na prekidacu za maglenke i pustim kratka vetla.I onda joj se gubi trag iz gepeka u branik.Znaci tu unutar branika je prekid,morao bi da skinem branik da vidim o cemu je rec.Ne znam da li je velika procedura ili da vidim odozdo ako se vide zice.
...

mbole
Poruka: 14993
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » utorak, 2. feb. 2016. u 02:19h

Djak pesak :)

kostavr

Poruka od kostavr » utorak, 2. feb. 2016. u 11:54h

Moracu da skidam nema mi druge,jer struja se gubi tacno u tom delu koji pokriva branik.I nema je na oba konektora na maglenkama.
...

kostavr

Poruka od kostavr » utorak, 2. feb. 2016. u 15:31h

Skinuo malocas branik i nije neka filozofija.pronasao konektor zatim proverio da li struja dolazi do njega,sto jeste bio slucaj.Onda sam ispitao da li odlazi s njega ka maglenkama i tu je bio problem.Diskonektovao ocistio kontakte i to je bilo to.Medjutim jedno sijalicno grlo nije imalo kontakta takodje,pa sam ponovio proceduru.Nakon ciscenja obe maglenke su proradile.Hvala mbole na savetima i uputstvu sta i kako.U medjuvremenu sam skinuo i Ford TIS 2004 i instalirao virtualni XP-SP3 posto radi jedino sa 32-bit verzijom windowsa.Mnogo bitnih stvarcica se tu moze naci.Hvala jos jednom :)
...

Odgovori

Povratak na „Instalacije“