Ne rade kazaljke na pokazivacima ( Ford Focus TDDI 2002 )
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 4
- Član foruma od: nedelja, 31. jan. 2016. u 21:34h
Ne rade kazaljke na pokazivacima ( Ford Focus TDDI 2002 )
Pozdrav,
krenuh malopre do prodavnice i posle 1 kilometra primetio sam da mi sve kazaljke stoje na 0.
Za obrtaje, brzinu, kolicinu goriva. Brojac za predjenu kilometrazu ne radi. Svetli ali ne pokazuje nikakve brojeve... Za temperaturu ne mogu nista da tvrdim jer nisam dovoljno vozio.
Sva svetla na instrument tabli rade. Auto je radio normalno, svetla takodje rade. Akumulator je relativno nov.
Da li je jos neko imao slicne probleme?
Hvala na savetima!!
krenuh malopre do prodavnice i posle 1 kilometra primetio sam da mi sve kazaljke stoje na 0.
Za obrtaje, brzinu, kolicinu goriva. Brojac za predjenu kilometrazu ne radi. Svetli ali ne pokazuje nikakve brojeve... Za temperaturu ne mogu nista da tvrdim jer nisam dovoljno vozio.
Sva svetla na instrument tabli rade. Auto je radio normalno, svetla takodje rade. Akumulator je relativno nov.
Da li je jos neko imao slicne probleme?
Hvala na savetima!!
- oristic
- Poruka: 1041
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
Re: Ne rade kazaljke na pokazivacima ( Ford Focus TDDI 2002
Pinjon na menjacu.
-
Hvala na odgovoru. Istrazih malo sta je to pinjon, i nema sanse da sam cackam.
Sutra cu kontaktirati majstora, pa cu dopisati ovde sta je bio problem i koliko je kostala popravka. Ako neko u buducnosti bude imao isti problem.
Sutra cu kontaktirati majstora, pa cu dopisati ovde sta je bio problem i koliko je kostala popravka. Ako neko u buducnosti bude imao isti problem.
-
- Poruka: 2093
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Da je pinjon ne bi imao samo brzinu a on nema nista na tabli... velika verovatnoca da je problem u njoj
Poslednja izmena: M.M.L., na dan ponedeljak, 1. feb. 2016. u 11:46h. Ukupno izmenjeno 1 put.
- popovicvl
- Poruka: 5650
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Ovde mirise na tablu, iz razloga koji je pomenuo kolega. Hoce table kod Focusa da pobrljave zbog izgorelih kontakta pa kreni da problem resavas od nje.
- oristic
- Poruka: 1041
- Član foruma od: subota, 12. dec. 2009. u 21:21h
Malo sam prevideo merac za gorivo, jer za temp. nije siguran, sve ostalo hoce da se manifestuje kad crkne pinjon. Moguce da je tabla poblesavila.
-
- Poruka: 2093
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Obrtaji takodje nemaju veze sa pinjonom.
-
Hvala na odgovorima! I majstor je potvrdio isto sto i M.M.L. i popovicvl. Da je najverovatnije tabla, jer pinjon utice samo na merac za brzinu.
Resio je da prvo stavi drugu tablu umesto moje da testiramo. Cim je prikljucio ona radi.
10 min kasnije sam otisao iz servisa sa drugom tablom u autu. Sve je izaslo 25e. Imala samo 8500 km manje na brojacu nego moja, tako da se i to relativno uklopilo. DOpisali novu kilometrazu u knjizicu i procenili otprilike sledeci redovni servis.
Sve u svemu, odlicno sam prosao.
Hvala i pozdrav.
Resio je da prvo stavi drugu tablu umesto moje da testiramo. Cim je prikljucio ona radi.
10 min kasnije sam otisao iz servisa sa drugom tablom u autu. Sve je izaslo 25e. Imala samo 8500 km manje na brojacu nego moja, tako da se i to relativno uklopilo. DOpisali novu kilometrazu u knjizicu i procenili otprilike sledeci redovni servis.
Sve u svemu, odlicno sam prosao.
Hvala i pozdrav.