Capri 78 - odakle poceti?
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 24
- Član foruma od: utorak, 27. okt. 2009. u 14:29h
Re: Capri 78 - odakle poceti?
aaaaaaaa... ok... to je vec malo jasnije. Nisam ga jos maknuo iz Cvijiceve, posle par dana ko da stoji godinama tamo! Blato, lisce, uzas! Moram da ga miknem odatle!
-
Shjeeeee... Smorio sam se malo vise ali nisam bas siguran pa ajd da se konsultujem. Naime, nakon one blamaze kad mi je Capri ostao u cvijicevoj, Van je bio toliko nesebican i predusretljiv da je jedno popodne posetio caprija i mene da baci pogled itd... Sve je super, sve je ok, ide Capri, registrovan do aprila itd ali... ostao mi crv u glavi, kaze Van "matori, dosta dobro je ocuvan za Srbiju i nase uslove itd..." i broj sasije nam je obojici bio cudan posto je sa suvozaceve strane kod motora, na desnom krilu, ali pomalo kriv, nije iste velicine kao na njegovom capriju i one dve zvezdice su ustvari kao zvezdica na numerickoj tastaturi umesto onih debelih petokraka koje imam na broju motora. Znaci, tanki brojevi, manji, malo krivi i te mrtve zvezdice. I uzmem ja juce da izgrebem zastitu koju je neko tako "bogato" naneo na pod unutrasnjosti, skinem sediste (nas dvojica smo nesto grebali kljucevima ali nije islo), srafciger u ruke i udri.
Na suvozacevoj strani, kod sedista, nema broja, tj plocice koja bi trebalo da je tu. E, sad, drugovi britanci sa Capripower.uk mi kazu, bez brige, capriji iz 78 nisu imali plocicu ispod suvozacevog sedista vec broj sasije tamo gde i jeste kod mene na kolima. A oni koji imaju plocicu kod suvozaca, nemaju na sasiji kod motora. E sad, tepih kod suvozaca je isecen ravno i pravilno tacno na delu gde bi trebalo da je plocica a plocice nema, samo lim, tj celik, tj sta god. I deluje kao da je bruseno sa brusilicom, tj kao da ima malo udubljenje tu gde bi trebalo da je plocica. Kao da je bangavo izbruseno, tj previse. I, sad mozda tripujem, kao da vidim liniju farbe gde je plocica bila... ali mozda tripujem. A tepih, pa verovatno zbog tehnickog pregleda je secen, da vide jludi plocicu. I smorim se nacisto!
Nisam siguran i dalje ali sve mi se vise cini da su sa tog registrovanog u saobracajnoj uzete obe plocice koje idu ispod haube, napakovane na ovog koji je (ne daj Boze, stranac) da je na njemu izbrusena i skinuta originalna plocica kod suvozaca, zamalterisano sa zastitom i to je to. Jbga, prosao je registraciju ali ko zna kako i gde. I dalje se registruje bez da kola odu na tehnicki, pa kapiram da je i ovo tako odradjeno. Mozda paranoisem ali bih zamolio bilo koga ko ima slican font brojeva sasije ili bas na kapriju, taunusu, granadi, uslika ili bar kaze da "jesu ok brojevi" ili "nisu ok brojevi"...
Ajd molim vas ako vas ne mrzi! I jos jednom, hvala Vanu na nesebicnoj pomoci.
evo fotke.

Na suvozacevoj strani, kod sedista, nema broja, tj plocice koja bi trebalo da je tu. E, sad, drugovi britanci sa Capripower.uk mi kazu, bez brige, capriji iz 78 nisu imali plocicu ispod suvozacevog sedista vec broj sasije tamo gde i jeste kod mene na kolima. A oni koji imaju plocicu kod suvozaca, nemaju na sasiji kod motora. E sad, tepih kod suvozaca je isecen ravno i pravilno tacno na delu gde bi trebalo da je plocica a plocice nema, samo lim, tj celik, tj sta god. I deluje kao da je bruseno sa brusilicom, tj kao da ima malo udubljenje tu gde bi trebalo da je plocica. Kao da je bangavo izbruseno, tj previse. I, sad mozda tripujem, kao da vidim liniju farbe gde je plocica bila... ali mozda tripujem. A tepih, pa verovatno zbog tehnickog pregleda je secen, da vide jludi plocicu. I smorim se nacisto!
Nisam siguran i dalje ali sve mi se vise cini da su sa tog registrovanog u saobracajnoj uzete obe plocice koje idu ispod haube, napakovane na ovog koji je (ne daj Boze, stranac) da je na njemu izbrusena i skinuta originalna plocica kod suvozaca, zamalterisano sa zastitom i to je to. Jbga, prosao je registraciju ali ko zna kako i gde. I dalje se registruje bez da kola odu na tehnicki, pa kapiram da je i ovo tako odradjeno. Mozda paranoisem ali bih zamolio bilo koga ko ima slican font brojeva sasije ili bas na kapriju, taunusu, granadi, uslika ili bar kaze da "jesu ok brojevi" ili "nisu ok brojevi"...
Ajd molim vas ako vas ne mrzi! I jos jednom, hvala Vanu na nesebicnoj pomoci.
evo fotke.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11510
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Ma opšteno rodjače, tako nakucanih vozila kod nas ima koliko hoćeš.
Mislim, bolje da ne znaš koliko vozila mladjih od 10 godina kod nas je napakovano, odnosno prethodno kradeno preko.
I ja sam ovih dana video Mantu B, solidno očuvanu, sa fabričkim nalepnicama i strajpovima, dosta matiralom bojom, pozadi ogromnom nalepnicom CH, i našim tablama.
Mislim, bolje da ne znaš koliko vozila mladjih od 10 godina kod nas je napakovano, odnosno prethodno kradeno preko.
I ja sam ovih dana video Mantu B, solidno očuvanu, sa fabričkim nalepnicama i strajpovima, dosta matiralom bojom, pozadi ogromnom nalepnicom CH, i našim tablama.

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- van
- VIP
- Poruka: 9043
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Vozi i uzivaj .
To je 30 i kusur godina star auto , ko ce da se bakce sa njim . Mozda ih ima jos 10ak komada da se voze u gradu ako je i toliko .
Sredi sitnice u kolima , vidi sa nekim plinadzijom da ti namesti lepo plin a ne da imas onu restrikciju u usisu koja gusi auto...
Sta te briga kako izgledaju zvezdice
To je 30 i kusur godina star auto , ko ce da se bakce sa njim . Mozda ih ima jos 10ak komada da se voze u gradu ako je i toliko .
Sredi sitnice u kolima , vidi sa nekim plinadzijom da ti namesti lepo plin a ne da imas onu restrikciju u usisu koja gusi auto...
Sta te briga kako izgledaju zvezdice
-
hahahah! Pa hajde dobro! I to sto kazete! Valjda ce sve biti ok. Missssiiiiiiim stvarno! Nego se lepe saobracajci na njega, da ne poverujete. Jos 515-555 registracija, katastrofa. Samo me iskljuci iz saobracaja i klasika "je 'l tehnicki sve u redu sa vozilom".... aha, vazi. Nemam atest, soma dindzi i teraj... Pa dobro, valjda ce biti ok.
- shone190
- Poruka: 438
- Član foruma od: petak, 24. okt. 2008. u 22:36h
Ma teraj to i uzivaj, a da su brojevi, slova i zvezdice uradjeni ko nogama, jesu 

Dodge Charger 1973 8.1l, Golf 4 TDI 4Motion, Chevrolet Corvette C4 5.7l
- van
- VIP
Pa kada je auto star , a upada u oci . Skine te folije sa stakala i civilizuj ga maksimalno i neces ni imati problema sa pandurima . I sta te briga za ostalo , ti si ga takvog kupio . Znas li koliko ljudi zna sta je kapri i gde je sta na njemu ?
Mozda ukupno petorica na ovom forumu...
Mozda ukupno petorica na ovom forumu...
-
Tako ce i da bude. Folije sam vec poskidao, jos samo kad bih mak'o ove tablice i neka druga boja... ali koja? Nisam za "strafta" varijantu a crna mi nekako bas, bas lezi. Ajd, pa obavestavam sta se dogadja.
- shone190
- Poruka: 438
- Član foruma od: petak, 24. okt. 2008. u 22:36h
Ako ne mislis da peres auto svaki dan, nemoj crnu ni u ludilu.
Dodge Charger 1973 8.1l, Golf 4 TDI 4Motion, Chevrolet Corvette C4 5.7l
- van
- VIP
Metalik siva , i to samo spoljni paneli , untra ti ostane sve crno , nemas problema sa farbanjem , lako se odrzava ...