Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Koji mobilni koriste FCS clanovi

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Billy
Poruka: 574
Član foruma od: sreda, 24. avg. 2011. u 16:34h

Re: Koji mobilni koriste FCS clanovi

Poruka od Billy » ponedeljak, 18. jan. 2016. u 01:01h

To sam i ja mislio, ali ova fabrička je baš dobra, ako neko ima preporuku za neku cam aplikaciju neka preporuči

Scorpio 696
Poruka: 1380
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Poruka od Scorpio 696 » ponedeljak, 18. jan. 2016. u 02:15h

Ovu sam ja koristio na xperiji L monogo je bolja od fabricke.
Camera ZOOM FX Premium v5.4.5.apk
Slika

Billy

Poruka od Billy » ponedeljak, 18. jan. 2016. u 15:09h

Ok hvala probaću :)
Još jedno pitanje, nisam zvao da proverim u servisu koliko košta zamena toucha (verujem oko 100e), pa razmišljam da naručim touch preko alija (oko 20-30 dolara) i platim ruke, e sad je l' imao neko iskustva sa tim zamenskim tačom?
i dajte preporuku za servis gde da menjam

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4940
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » ponedeljak, 18. jan. 2016. u 15:44h

ja sam menjao ekran i tach posto ide komplet na sony Z...telefon nije ni blizu kao sto je nekad bio...prvo sam hteo da narucim sa alija mrzelo me da cekam pa sam kupio od nekog tipa u bg i platio 7000 :doh: 2 meseca nakon zamene pocelo je da probija na beloj pozadini osvetljenje...mozda ces imati vise srece sa alijem svakako popravi i pustaj dalje fon...meni je menjao drugar te me rad nije kostao...
:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

stalker92
Poruka: 1594
Član foruma od: subota, 10. okt. 2009. u 12:11h
Kontakt:

Poruka od stalker92 » ponedeljak, 18. jan. 2016. u 19:51h

Ja sampre neki dan uzeo drugaru touch na Aliju za Asus MemoPad HD7, pošto su mu ovde tražili preko 100e, što se za taj tabletčić nikako ne isplati, bolje novi kupiti... Kad su mu ga namontirali ne radi donjih 5% toucha, da li je do digitizera ili je ovaj što je montirao usrao motku ne znam, ali u suštini koliko para toliko muzike, za 2000 dinara sasvim lepo radi lol
sasa_f1 piše:
utorak, 21. apr. 2020. u 19:39h
kad kupis ovakvu ciganiju ne preostaje ti nista drugo sem da se prepustis da te voda nosi nizvodno lol
'81 Ford Taunus 1.6 L
'06 Zastava Yugo Koral In 1.1
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 18. jan. 2016. u 20:41h

Moje iskustvo sa nekoliko jeftinih tačova, naručenih za jedan isti tip telefona, se svodi na to da touch radi dok se telefon ne restartuje. Na kraju su kupljeni drugi ovde, ali su tanji nego fabrički i prenosili su silu na sam ekran :punnish: Ništa bez originala, ali gde naći i prepoznati?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » ponedeljak, 18. jan. 2016. u 21:03h

Mene je original touch za Xperia Pro kostao nesto oko 4000din ako se dobro secam, ovde uzet. Maltene nije bilo razlike u odnosu na prvu ugradnju. Naravno, nisam posle toga stavio zastitu na ekran, i naravno, posle par nedelja mi je opet pao i polomio se, tako da sad stoji u fioci.
Fiesta!!

Billy

Poruka od Billy » ponedeljak, 18. jan. 2016. u 22:11h

Sad je na sigurnom :)

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » ponedeljak, 18. jan. 2016. u 22:27h

Kad već pišete o displeijma, skoro sam rastavio pokvaren displej od Nokia 5800, koliko slojeva ima, nisam mogao da vjerujem, nisam brojao, ali otprilike 7 slojeva. :D
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4940
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » utorak, 19. jan. 2016. u 17:52h

911s [SK] piše:Moje iskustvo sa nekoliko jeftinih tačova, naručenih za jedan isti tip telefona, se svodi na to da touch radi dok se telefon ne restartuje. Na kraju su kupljeni drugi ovde, ali su tanji nego fabrički i prenosili su silu na sam ekran :punnish: Ništa bez originala, ali gde naći i prepoznati?
vrlo tesko...bar sto se tice sony...znam da npr za samsung s4 kosta od 100-120e i kao original je...a ceo fon polovan je malo vise para ;)
:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » utorak, 19. jan. 2016. u 23:49h

Iskustvo drugara sa S4 I9506, prvo mu je pukao displej njegovom krivicom, i sad skoro displej pobjelio. Taj novi je platio kao što Djole piše 120€.
Sreća pa je dobio garanciju za displej, ali nije samo do novog displeja, nego na ploči nešto riknulo.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

Djole Focus TDCI
Poruka: 177
Član foruma od: sreda, 16. maj 2012. u 15:54h

Poruka od Djole Focus TDCI » sreda, 20. jan. 2016. u 22:56h

Staklo, tj tac, nikad ne treba menjati posebno, jer se oni fabricki lepe za ekran, i kad pukne tac, menja se sve u kompletu. Razlog za to je, sto ni jedan majistor ne moze da zalepi tac za ekran kako treba, i posle kratkog vremena, ispod ekrana ce se nakupiti prasine, koja mnogo "bode" oci, sto nije resenje. :) Naravno, pitanje je i kako ce to sve funkcionisati kad se zameni samo tac. :)
Slika C-Max MK 2, 2.0 120KW TDCi - 2013. god.
Slika Focus MK 1.5, 74KW TDCi - dec. 2003.
Slika 508 MK 1.5, 2.0 110 kw blueHDI - 2016. god.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » sreda, 20. jan. 2016. u 23:40h

Pričaš specifično za S4 I9506 ili za sve generalno?
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

Djole Focus TDCI

Poruka od Djole Focus TDCI » četvrtak, 21. jan. 2016. u 13:31h

Za sve generalno. :)

Kennym
Poruka: 835
Član foruma od: sreda, 4. sep. 2013. u 14:01h

Poruka od Kennym » četvrtak, 21. jan. 2016. u 17:16h

Dobio sam od druga HTC M7 koji mu je ćale doneo iz amerike. Sve šljaka noramlno ali me inetresuje da li neko zna kako mogu da mu update-ujem android? Trenutno je 4.1.2 a ja bih hteo na Lollipop 5.0...

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 21. jan. 2016. u 17:47h

Djole Focus TDCI piše:Za sve generalno. :)
Pa onda se ne bih složio. Da, digitajzeri su lepljeni, ali se uz adekvatnu proceduru mogu uspešno i odlepiti. Takodje, mogu se uspešno i zalepiti.
Druga je priča što bi svako ko menja hteo da završi posao što brže i baš ga briga da pri sebi ima više različitih skalpela i krpica za brisanje.
Isto kao i kad remontujem raspršivač za plin, posle mog remonta, osim što su membrane nove, ceo raspršivač je i mehanički i hemijski očišćen i spolja i unutra, na šta naravno ode pola dana. Kada prosečan majstor to radi, posle toga raspršivač i dalje izgleda kao da je upravo izvadjen iz kofe u kojoj je miks blata i ulja. Da li su unutra očišćene naslage sa tri razlitiče mesingane i čelične četkice? Naravno da ne. I posle bude "jao Mile, pa ovo i dalje ne radi, moraće ipak nov".
Ford weist den Weg.

cayrus
Poruka: 229
Član foruma od: petak, 29. maj 2015. u 13:10h

Poruka od cayrus » četvrtak, 21. jan. 2016. u 17:49h

Kennym piše:Dobio sam od druga HTC M7 koji mu je ćale doneo iz amerike. Sve šljaka noramlno ali me inetresuje da li neko zna kako mogu da mu update-ujem android? Trenutno je 4.1.2 a ja bih hteo na Lollipop 5.0...
Ja to bas i nebih radio, drugar je na s5 to odradio i kako kaze zestoko se zeznuo, telefon mu kaze extra usporio i poceo da se tripuje.

Ja inace koristim LG G3 nekih 2god i super zadovoljan :)

dule0911

 

Poruka od dule0911 » četvrtak, 21. jan. 2016. u 18:22h

Nije usporio zbog Lolipopa vec zbog samsungove optimizacije istog, ili bloatware-a koji je isporucio... Mada verujem da samo nisu optimizovali UI.

Na htc m8 vec godinu dana imam Lolipop i nemam problema, radi isto ili brze u odnosu na 4.4.x... A m7 nije previse razlicit od m8.

Sto se update-a tice, trebalo bi automatski da ga ponudi, jedino ako je neka specificna verzija skinuta sa mreze nekog tamo operatora koji nije propagirao update za Lolipop. Znam da ga je m7 dobio u slicno vreme kad i m8. Nazalost za m7 nece biti 6.0 update-a, vec se ostaje na 5.0.
Fiesta!!

Djole Focus TDCI

Poruka od Djole Focus TDCI » četvrtak, 21. jan. 2016. u 20:26h

911s [SK] piše:
Djole Focus TDCI piše:Za sve generalno. :)
Pa onda se ne bih složio. Da, digitajzeri su lepljeni, ali se uz adekvatnu proceduru mogu uspešno i odlepiti. Takodje, mogu se uspešno i zalepiti.
Druga je priča što bi svako ko menja hteo da završi posao što brže i baš ga briga da pri sebi ima više različitih skalpela i krpica za brisanje.
Isto kao i kad remontujem raspršivač za plin, posle mog remonta, osim što su membrane nove, ceo raspršivač je i mehanički i hemijski očišćen i spolja i unutra, na šta naravno ode pola dana. Kada prosečan majstor to radi, posle toga raspršivač i dalje izgleda kao da je upravo izvadjen iz kofe u kojoj je miks blata i ulja. Da li su unutra očišćene naslage sa tri razlitiče mesingane i čelične četkice? Naravno da ne. I posle bude "jao Mile, pa ovo i dalje ne radi, moraće ipak nov".
Nisi upravu, ne moze ni jedan majistor to da zalepi kako treba, jer ostanu mirko rupice, kroz koje prasina uvek prodje. I tvoje poredjenje nema apsolutno veze sa ovim o cemu ja pricam. thumbsuph

A sto se tice m7, slobodno ga apdejtuj na 5.0 jer je HTC - ov softver dosta optimizovaniji od Samsunga i radice ti extra. Ja na S4 koristim 5.0.1 fabricki i odlicno radi, ne koci uopste, za razliku od S3. :)

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » petak, 22. jan. 2016. u 00:04h

Druže, da nisam i sam menjao digitajzere i da nisam iz tog sveta pa i nek ti bude... Mikro rupice? Pitam li se dokle bi stigla tehnologija na ovom svetu kad bi zamena digitajzera bila tako specijalna stvar kao što kažeš. Ima moje poredjenje poprilično veze, jer je u pitanju pedantnost, umešnost i opremljenost majstora. Svi bi hteli da zamene i displej i digitajzer i da zarade više para, uz tu priču koju i ti pričaš, jer da bi kvalitetno zamenili samo digitajzer treba im isto toliko vremena ali uz naravno manju zaradu. Znam koliko vremena treba majstoru da zameni digitajzer onako kako ti pričaš i znam koliko meni treba vremena da ga zamenim na tom istom telefonu uz sigurnost od bar godinu dana bez ulaska prašine ili odlepljivanja.
Ford weist den Weg.

Kennym
Poruka: 835
Član foruma od: sreda, 4. sep. 2013. u 14:01h

Poruka od Kennym » petak, 22. jan. 2016. u 10:04h

Probao sam da idem na software update on se konektuje na neki AT&T softwer update center i kaze da nema nista od update-ova. Mora da je nesto kad je skidan sa mreze americke pa ne mogu updateovi ovde...

dule0911

 

Poruka od dule0911 » petak, 22. jan. 2016. u 10:08h

Nije to povezano sa lokacijom nego verovatno za taj specifican model nema update-a, ili tako nesto. Izguglaj na netu za svaku verziju da li postoji update.
Fiesta!!

PMilan
Poruka: 726
Član foruma od: sreda, 7. dec. 2011. u 16:57h

Poruka od PMilan » petak, 22. jan. 2016. u 10:43h

OTA update u slucaju AT&T uredjaja mora da ide preko AT&T mreze, tj moras da budes registrovan korisnik.

@Kennym probaj preko kompa da uradis update. Potrazi na HTC sajtu softver.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » petak, 22. jan. 2016. u 11:28h

Sigran sam 99% da neće zbog toga što je bio za AT&T mrežu.

Moj S2+ je bio za Orange Ruminija, nisam mogao uraditi update na 4.2, jer nije ga bilo za tu mrežu.
A drugar koji je kupio isti telefon, ali ne vezan za mrežu, dobio je 4.2.

Ja sam mogao, tako što bi sa neta skinuo update, pa preko Odin-a ubacio na mobilni. Ali bilo mi mrsko.

popovicvl
Poruka: 5658
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » petak, 22. jan. 2016. u 12:12h

Juce sam uzeo Alcatel Idol 3 5.5 u Telekom.

Osrednji hardware, ali je dovoljno brz za sve. Onako u rangu sa proslogodisnjim premium modelima, npr. S5, Z2...
Ekran je odlicak, kristalno jasan.
Dizajn je premium, moglo je da se upotrebe za nijansu bolji materijali, ali je tu kao S5.
Kamera je Sony, odlicna.
Posebno bih pohvalio ugradjene JBL zvucnike, peglaju iznenadjujuce za neki telefon. Prvi put vidim tako nesto.

Sve u svemu, 8/10

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“