Download (programi, igrice, softveri).....
- Mirkash
- Poruka: 30
- Član foruma od: petak, 18. dec. 2015. u 21:30h
Re: Download (programi, igrice, softveri).....
Da li windows vidi karticu u device manager-u kao neki communication device ili je ne vidi uopste?
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Naravno da nisu sve iste, podrazumeva se da se isproba na istom ili kompatibilnom tipu računara.Ford_III piše:Ok ali ja mislim da ne pasuju kod svakog laptopa nisu sve iste
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- stalker92
- Poruka: 1594
- Član foruma od: subota, 10. okt. 2009. u 12:11h
- Kontakt:
Jesam, za ono za šta je meni trebao je savršeno odradio posao - da dobacim WiFi na drugi kraj dvorišta do garažekvaju piše: I jesi zadovoljan sa ovim, jeli stvarno se osjeti razlika kako u jačini signala?

'81 Ford Taunus 1.6 L
'06 Zastava Yugo Koral In 1.1
'04 Suzuki SV650
'99 Peugeot 306 GTI6
'02 BMW 330i E46
- Ford_III
- Poruka: 1007
- Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h
E jbg onda nista.Jedino da kupim onaj wifi usb.BojanM piše:Naravno da nisu sve iste, podrazumeva se da se isproba na istom ili kompatibilnom tipu računara.Ford_III piše:Ok ali ja mislim da ne pasuju kod svakog laptopa nisu sve iste
Pokusao sam opet da instaliram drajvere ali pise da nije moguce jer kao ne postji wifi kartica u lap topu ili ne radi.
Tako da drajver kao nece da se instalira.
A sad mozda mi je iskljucen i wifi nemam pojma.Probao sam rucno preko internet and share center ali tamo ne postoji program za wifi.
A ovako ne mogu da ga ukljucim jer mi ne radi original tastatura odnosno taster Fn.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- mbole
- Poruka: 14968
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Proveri da nije iskljucen WiFi u BIOS-u.
Sto se tice Fn tastera, proveri da nije zamenjeno mesto njemu i Ctrl (postoji u nekim BIOS-ima opcija za to)
Usput, koji tacno laptop (tacan model, onaj sa zadnje strane sa nalepnice, ne ono sto pise spreda), i koja wifi kartica (treba da ima model number na njoj).
Sto se tice Fn tastera, proveri da nije zamenjeno mesto njemu i Ctrl (postoji u nekim BIOS-ima opcija za to)
Usput, koji tacno laptop (tacan model, onaj sa zadnje strane sa nalepnice, ne ono sto pise spreda), i koja wifi kartica (treba da ima model number na njoj).
Djak pesak 

- Ford_III
- Poruka: 1007
- Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h
Dell inspirion n5050 a koja kartica moracu da otvorim
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Da li neko od vas ima iskustva sa Asus N-serijom laptopa, konkretno me zanima N511ZU, ali može i neki drugi model, čisto me zanima kako se pokazao u pogledu trajnosti i kvalitetu materijala.
Na internetu sam našao da je to neka srednja klasa, multimedia laptop, ali nema mnogo o tome koliko je pouzdan.
Na internetu sam našao da je to neka srednja klasa, multimedia laptop, ali nema mnogo o tome koliko je pouzdan.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Enio
-
- Poruka: 902
- Član foruma od: nedelja, 5. okt. 2014. u 09:11h
Ja imam ovo
https://www.asus.com/Notebooks/N73SV/
Vec 5 godina, i jedino sto mi se dogodilo je, mojom greskom, puknuo mi je utor za USB 2.0. Medutim ima jos 2 te jedan 3.0
Sve u svemu prezadovoljan sam. Nista jos nista mijenjao, niti popravljao. Dobro, ovo je stari model.
https://www.asus.com/Notebooks/N73SV/
Vec 5 godina, i jedino sto mi se dogodilo je, mojom greskom, puknuo mi je utor za USB 2.0. Medutim ima jos 2 te jedan 3.0
Sve u svemu prezadovoljan sam. Nista jos nista mijenjao, niti popravljao. Dobro, ovo je stari model.
- Iosis
- VIP
Jesi radio nešto zahtjevnije na njemu, igrice ili neki program koji radi render, pa da mu je procesor duže vrjeme na 100%, da li se grije previše?
Meni treba za CAD programe i igre, pa mi je bitno da može podnjeti temperaturu na duže. Jer i kod renderovanja procesor ide na 100%, pa ovaj što sada koristim postigne 80-88°C. A zbog temperature mi je crkla diskretna grafička, sada imam samo integrisnu.
Meni treba za CAD programe i igre, pa mi je bitno da može podnjeti temperaturu na duže. Jer i kod renderovanja procesor ide na 100%, pa ovaj što sada koristim postigne 80-88°C. A zbog temperature mi je crkla diskretna grafička, sada imam samo integrisnu.
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- Enio
-
- Poruka: 902
- Član foruma od: nedelja, 5. okt. 2014. u 09:11h
Radio sam u Archicad 18 a isto tako igrice, i sve je radilo bez problema,
(kucam u drvo)
Znao sam provesti par sati igrajuci igrice i nikad nista

Znao sam provesti par sati igrajuci igrice i nikad nista
- mbole
Zato uzmi neki koji ima Quadro ili ekvivalentnu karticu, pa nece procesor biti na 100%.
A i ozbiljno brze radi.
Doduse... toliko i kosta
A i ozbiljno brze radi.
Doduse... toliko i kosta

Djak pesak 

- Iosis
- VIP
Eh, pa to je to, €vreji me zezaju.
Gledam sam neki profi laptop, dizao sam vilicu sa poda, 6k€, a na sajtu HP-a sam birao komponente za PC isto profi varijnta, 15k €.
Mada i sam malo i pretjerivao. 
Stavio mu dva Intel Xeon x2, 128 GB RAM, 4 Quadro grafičke itd...

Gledam sam neki profi laptop, dizao sam vilicu sa poda, 6k€, a na sajtu HP-a sam birao komponente za PC isto profi varijnta, 15k €.

Stavio mu dva Intel Xeon x2, 128 GB RAM, 4 Quadro grafičke itd...

- BojanM
- BOFH
A da se ti malo drogiraš kao sva normalna deca?
pozdrav, Bojan

- Iosis
- VIP
Pa bilo bi sigurno jeftinije. 

- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Ja se secam vremena kada je AMD bio sporet u odnosu na Intel. Ne znam da li je to i dalje tako? Ja imam MSI GE60 2PE Apache Pro i HP Probook 650. MSI je dosta bolji, HP malo malo pa nece da se ugasi ili se pali dugo. Na HP-u ne igram igrice, ne znam kako bi se tu ponasao.
- Iosis
- VIP
Pa sada imam ProBook, stvarno jeste kvalitetan, kad očistim prašinu on je kao nov. Ali nisu mu stavili dovoljno velik kuler, tj. stavili su minimalno potreban. Jedan heat sink, ne tako debeo zajednički za CPU i GPU. Nije mogao da ga adekvatno ohladi. Mogli su staviti veći heat sinki po jedan za CPU i GPU
Drugar ima Asus G7nešto, ima dva kulera, temperatura mu ne prelazi 78°C za CPU i 70 za GPU, dok kod mene CPU dođe do 88, nekada i preko, do 90°C.
Ovaj N551ZU, koliko sam sa slika vidio ima veći kuler, a odvojena 2, veća heat sink- a za CPU i GPU, za isti TDP 35W.
Pa nisam pametan da li ga uzeti?
Najradije bi uzeo PC i riješio problem, ali kad nisam stalno na istom mjestu, malo sam u NS, malo u Doboju.
Drugar ima Asus G7nešto, ima dva kulera, temperatura mu ne prelazi 78°C za CPU i 70 za GPU, dok kod mene CPU dođe do 88, nekada i preko, do 90°C.
Ovaj N551ZU, koliko sam sa slika vidio ima veći kuler, a odvojena 2, veća heat sink- a za CPU i GPU, za isti TDP 35W.
Pa nisam pametan da li ga uzeti?
Najradije bi uzeo PC i riješio problem, ali kad nisam stalno na istom mjestu, malo sam u NS, malo u Doboju.
-
- Poruka: 2063
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
Ocisti kulere i zameni pastu
- BojanM
- BOFH
Davno prošlo vreme. Svako zastupa svoju priču, ali u najmanju su ruku uporedivih performansi, dok u određenim uslovima/segmentima jedan odnosno drugi proizvođač i značajno odskače. Ne postoji tvrdo pravilo.Dusan64 piše:Ja se secam vremena kada je AMD bio sporet u odnosu na Intel. Ne znam da li je to i dalje tako?
pozdrav, Bojan

- Iosis
- VIP
Ta temperatura bude samo kada radi kompleksniji render ili kada igram igre. Na leru je 41-45, a kada sam na netu ili gledam film bude oko 55-60. Mislim da niže ne može i da mu je to normalno. Ipak procesori na laptopu imaju veću temperaturu nego desktop, kojima je max 60-70 stepeni.
Ja sam prije više bio za Intel, ali nove generacije AMD procesora su odlični za, svoju klasu. U nekom srednjem rangu procesora su odlični, ovaj FX-7600P šije i5-4200H.
AMD jedino nema procesor koji bi bio jak kao neke varijante Inetlovog i7 i nema serverske procesore.
Takođe AMD za cijenu nudi mnogo. Rođak je uzeo FX-6300, odličan procesor, jedino ga koči hard disk koji rođak nije uzeo novi, nego radi sa SATA2 i ima samo 4 GB RAM.
Ja sam prije više bio za Intel, ali nove generacije AMD procesora su odlični za, svoju klasu. U nekom srednjem rangu procesora su odlični, ovaj FX-7600P šije i5-4200H.
AMD jedino nema procesor koji bi bio jak kao neke varijante Inetlovog i7 i nema serverske procesore.
Takođe AMD za cijenu nudi mnogo. Rođak je uzeo FX-6300, odličan procesor, jedino ga koči hard disk koji rođak nije uzeo novi, nego radi sa SATA2 i ima samo 4 GB RAM.
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4940
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
sto se mene tice amd je u odnosu na intela kanta i dalje...ne racunam celeron u intela razume se
i verujem da je sa razlogom skuplji...jbt ja sam za moj dual core 3.1Ghz ivy bridge mogao da kupim amd quad core...grafika takodje nvidia samo 

- Iosis
- VIP
Za cijenu koliko košta, AMD itekako ima dobre procesore.
Još više mi se sviđa njihova ponuda APU (Accelerated Processor Unit), za laptope dobra varijanta. APU ima npr. 4 jezgra kao i svaki drugi procesor i 6 ili 8 grafičkih jezgri. Kada ne treba zahtjevna grafika, radi samo grafika integrisana u procesor, tj. APU. Ako treba više procesorske snage, prebaci 2 ili 4 grafička jezgra da rade dio posla od ona 4 jegra. Ako treba i jaka grafika, prebaci na diskretnu grafiku.
Intel ima dobre procesore, ali ga AMD šije u integrisanoj grafici, čak neke AMD-ove integrisane grafiče su dobre kao GT740 ili 940.
Ali slažem se, da nVidia ima mnogo dobre grafičke, ali i zato dobru cijenu.
Gledao sam konfiguraciju za desktop, neka solidna srednja varijanta i5-4460, 8 GB RAM i GF GTX750Ti, a skuplja konfiguracija i5-4690, 8 GB RAM, GF GTX 960.
Još više mi se sviđa njihova ponuda APU (Accelerated Processor Unit), za laptope dobra varijanta. APU ima npr. 4 jezgra kao i svaki drugi procesor i 6 ili 8 grafičkih jezgri. Kada ne treba zahtjevna grafika, radi samo grafika integrisana u procesor, tj. APU. Ako treba više procesorske snage, prebaci 2 ili 4 grafička jezgra da rade dio posla od ona 4 jegra. Ako treba i jaka grafika, prebaci na diskretnu grafiku.
Intel ima dobre procesore, ali ga AMD šije u integrisanoj grafici, čak neke AMD-ove integrisane grafiče su dobre kao GT740 ili 940.
Ali slažem se, da nVidia ima mnogo dobre grafičke, ali i zato dobru cijenu.
Gledao sam konfiguraciju za desktop, neka solidna srednja varijanta i5-4460, 8 GB RAM i GF GTX750Ti, a skuplja konfiguracija i5-4690, 8 GB RAM, GF GTX 960.
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4940
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
ja imam na ovom procesoru integrisanju grafiku i bio sam zadovoljan istom onoliko koliko sam je koristio dok nije stigla nvidia nekih par dana...do duse nemam ni neku nvidiu GT 630 2gb rama...a sta ce joj toliki ram kad je 128bit magistrala 

- Dusan64
- Poruka: 5280
- Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h
Kada me zanimalo znao sam i bio fan AMD-a. Sad je Intel malo vise dao u marketing cini mi se, pa je AMD bacen u drugi plan. Makar ja ne znam ni oznake njihovih procesora.BojanM piše:Davno prošlo vreme. Svako zastupa svoju priču, ali u najmanju su ruku uporedivih performansi, dok u određenim uslovima/segmentima jedan odnosno drugi proizvođač i značajno odskače. Ne postoji tvrdo pravilo.Dusan64 piše:Ja se secam vremena kada je AMD bio sporet u odnosu na Intel. Ne znam da li je to i dalje tako?
@Iosis
Ne znam, HP mi radi po ceo dan, doduse nista zahtevnije od AutoCad-a i nemam nikakvih problema. A MSI koji je gaming laptop ima jedno dugmence gde ventilator zavrtis najvecom brzinom kada se igras i posle 10s izbacuje leden vazduh sta god mu radio.
- Iosis
- VIP
Integrisana grafika nije jaka kao neka zasebna, ali neke varijante integrisanih su na nivou diskretnih srednjeg ranga.
Ja sam se iznenadio šta ova moja HD 3000 može da pokrene, naravno na low podešavanjima, ali može.
A što se tiče količine grafičke memorije, ona i nije toliko bitna koliko sam grafički procesor. Mnogi ljudi kad vide 2 GB kažu da je odlična. Ustvari ako nemaš dobar grafički procesor, džaba ti i 22 GB.
Jedino kod profi kartica za CAD programe je bitna količina memorije, njima treba memorije da učitaju dosta tekstura, često visoke rezolucije.
Ima ih pa pitaju me kako ne može da pokrene igricu kad piše da je potrebno 1 GB grafičke memorije, a njihova grafika ima 2 GB. E onda kada im kažem da tamo piše minimalno GTX 770 sa 1 GB, a on ima GT 730 sa 2 GB ništa im ne bude jasno.
@Dušan, i kod mene kada radim AutoCAD bude oko 60, veći crteži dođe do 65-70, isto tako u ArchiCAD, jedino kada radim renderovanje većeg objekta u ArchiCAD-u ide na 88.
Ja sam se iznenadio šta ova moja HD 3000 može da pokrene, naravno na low podešavanjima, ali može.

A što se tiče količine grafičke memorije, ona i nije toliko bitna koliko sam grafički procesor. Mnogi ljudi kad vide 2 GB kažu da je odlična. Ustvari ako nemaš dobar grafički procesor, džaba ti i 22 GB.

Jedino kod profi kartica za CAD programe je bitna količina memorije, njima treba memorije da učitaju dosta tekstura, često visoke rezolucije.
Ima ih pa pitaju me kako ne može da pokrene igricu kad piše da je potrebno 1 GB grafičke memorije, a njihova grafika ima 2 GB. E onda kada im kažem da tamo piše minimalno GTX 770 sa 1 GB, a on ima GT 730 sa 2 GB ništa im ne bude jasno.

@Dušan, i kod mene kada radim AutoCAD bude oko 60, veći crteži dođe do 65-70, isto tako u ArchiCAD, jedino kada radim renderovanje većeg objekta u ArchiCAD-u ide na 88.
- mbole
AMD je bio i ostao sirotinjska varijanta.
Radio sam godinama u firmi koja je bila zastupnik za AMD, zaradili smo brdo para na njima, al cik pogodi dal je i jedan jedini racunar u firmi radio na bilo cemu osim na Intelu (jeste, ja sam odredjivao kako ce izgledati firmini racunari
)
Pri tom, sto se tice samog procesora, nije AMD nikad ni bio tako los (dobro imali su par tezih faulova), ali procesor je samo jedan delic racunara.
Ono sto je oduvek klalo AMD-a su chip setovi. Tu je intel uvek bio tata.
A dzaba ti procesor koji moze da radi ne znam kako brzo i dobro, kad sa ostatkom sveta prica preko necega sto ne radi kako treba.
Radio sam godinama u firmi koja je bila zastupnik za AMD, zaradili smo brdo para na njima, al cik pogodi dal je i jedan jedini racunar u firmi radio na bilo cemu osim na Intelu (jeste, ja sam odredjivao kako ce izgledati firmini racunari

Pri tom, sto se tice samog procesora, nije AMD nikad ni bio tako los (dobro imali su par tezih faulova), ali procesor je samo jedan delic racunara.
Ono sto je oduvek klalo AMD-a su chip setovi. Tu je intel uvek bio tata.
A dzaba ti procesor koji moze da radi ne znam kako brzo i dobro, kad sa ostatkom sveta prica preko necega sto ne radi kako treba.
Djak pesak