Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Kablić u desnom faru Focusa

Ostalo što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Moderator: Dragomir

Odgovori
nikola
Poruka: 477
Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h

Kablić u desnom faru Focusa

Poruka od nikola » petak, 15. jan. 2016. u 01:46h

Večeras sam menjao sijalice i u desnom faru naletim na neki kablić, na koji do sada nisam obraćao pažnju (ranije mi se činilo da je vezan za instalaciju alarma, a kako alarm ionako ne radi baš najbolje, nije me mnogo zanimalo). Međutim, malo se večeras zainteresujem i vidim da ide iz desnog fara. Jel to možda kablić motora za nivelaciju visine fara? Ako jeste, gde bi on treba da bude uključen, jer nisam video u blizini neki drugi kabal sa slobnim krajem. Ako nije od motora fara, od čega je? U prilog dostavljam video klip koji sam snimio pa će biti mnogo jasnije o čemu pričam...

[youtu_be][/youtu_be]

mbole
Poruka: 14914
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Re: Kablić u desnom faru Focusa

Poruka od mbole » petak, 15. jan. 2016. u 04:51h

Konektor odgovara po izgledju onome od motorceta. Taj kraj se kaci direktno na sam motorcic.
Djak pesak :)

nikola

Poruka od nikola » petak, 15. jan. 2016. u 10:40h

Zato meni ne radi podešavanje visine svetlosnog snopa na desnom faru (a ja mislio motorčić crkao, jer se ni ne čuje). Dakle on je isključen? A gde se tačno nalazi, pošto je desni far prilično nepristupačan "od pozadi" pa ništa ne mogu da vidim...
EDIT: Ili možda i nemam motrčić (ako je far nekad menjan)? Kako da saznam da li far ima motorčić?

M.M.L.
Poruka: 2093
Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
Kontakt:

Poruka od M.M.L. » petak, 15. jan. 2016. u 11:05h

Ne mozes nikako da saznas dok ne pogledas od pozadi.
Ovako izgleda
https://www.google.rs/search?q=ford+foc ... ghts+motor

nikola

Poruka od nikola » petak, 15. jan. 2016. u 11:35h

Uh, pa šanse nema da to vidim. Jedino kad bih imao neku sondu sa kamerom da zavučem, pa da snimim...

nikola_focus
Poruka: 1482
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Poruka od nikola_focus » petak, 15. jan. 2016. u 13:01h

Mozda je najlakse da skines far, posto i da imas motorcic, tesko da mozes da ubodes kabl dok je far na autu.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

nikola

Poruka od nikola » petak, 15. jan. 2016. u 13:05h

Pa da i to. Ali i za skidanje fara mi je zez, pošto sam video da ima i neke šrafove kojima se pristupa odozdo, dakle morao bih kod nekoga na kanal ili dizalicu.

Da, pade mi nešto na pamet. Ovaj kablić, što se vidi na mom snimku dolazi iz fara. Ako se ovaj slobodni deo koji sam snimio uključuje u motorčić, gde je uključen drugi kraj kablića koji iz fara izlazi?

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8365
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » petak, 15. jan. 2016. u 14:04h

Kroz snop žica koji ulaze u far, pa na prekidač svetala u kabini kojim regulišeš visinu.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

nikola

Poruka od nikola » petak, 15. jan. 2016. u 14:23h

Ok, hvala... sve jasno sad. Samo još da vidim kako to najlakše da rešim. Mada, vrlo je moguće da je far menjan i da ni nema motorčić (nema ni zadnji poklopac, pa mi je potamneo od nagorele prljavštine i prašine koja ulazi u njega). Možda ću i skroz da ga menjam...

mbole
Poruka: 14914
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » petak, 15. jan. 2016. u 14:51h

Jedini nacin da zakacis taj kablic je da skines far. Naravno podu sulovom da imas za sta da ga zakacis, to jest da unutra postoji motorcic. A i to mozes da saznas tek kad skines far.

Ako menjas far, moja topla preporuka je da trazis polovni original (osim ako tvoj novcanik moze da izdrzi nov original, al ne bih rekao da si na tu stranu :)).
Sve ostalo je takvo sra... da ni onog trenutka kad ga stavis novog novcijatog, nije ni blizu osvetljenju koje daje plovnjak star desetak godina. O "rupe se bas ne gadjaju, al malo nategnes" da ne pricam.
Polovan original bi trebalo da te kosta otprilike ko nov kinez, a razlika je drasticna u korist polovnog.
Djak pesak :)

nikola

Poruka od nikola » petak, 15. jan. 2016. u 15:00h

Hvala na savetu, upravo iz razloga što sam do sada čuo različita mišljenja. Neki kažu upravo to - stavi polovan original i ne razmišljaj. Drugi kažu, za iste novce kupiš aftermarket i dobiješ nov far.
Ja sam ipak nekako pristalica orignalnog polovnog fara, jer sam se par puta opekao kod nabavke aftermarket delova (baš zbog pomenutog - ne može da se namesti, drugačiji raspored rupa, za nijansu duže/kraće...). A pošto mi je i cela desna strana nešto sva felerična (maglenka takođe nema zadni poklopac, pa je i ona potamnela), onda bih mogao da zamenim to sve zajedno.
Naravno, o novom original faru sa motorčićem mogu samo da sanjam. Ok, mogu da uzmem neki manji kredit pa da ga gupim, ali ko to još radi? :D

Odgovori

Povratak na „Instalacije“