Kad sam bio ovde (Nemacka) jednom u Ford servisu,nude se ulja na 10k,15k i 30k kilometara zamene...
Razlozi za potrosnju ulja
Moderator: Dragomir
- DukeLander
- Poruka: 210
- Član foruma od: nedelja, 16. sep. 2012. u 11:37h
Re: Razlozi za potrosnju ulja
Nish ne diraj dok ide... mani se,bolje ces proci 
Kad sam bio ovde (Nemacka) jednom u Ford servisu,nude se ulja na 10k,15k i 30k kilometara zamene...
... i tako merim vakuum kompresiju motora ...
- Ford_III
- Poruka: 1007
- Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h
Ja znam da svi isto ulje sipaju.To je to jedno formula.
Gledam da sipam onaj sto je fabrika preporucila.
Sta je original ulje.
Original je ono koje je fabrika preporucila po toj i toj specifikaciji.
Nijedna fabrika automobila ne pravi sama svoje ulje vec ugovara sa kompanijama koji proizvode da rade po toj i toj specifikaciji.
Naprimer Mercedes preporucuje mobil 1 a evo i zasto
[youtube]][/youtube]
Gledam da sipam onaj sto je fabrika preporucila.
Sta je original ulje.
Original je ono koje je fabrika preporucila po toj i toj specifikaciji.
Nijedna fabrika automobila ne pravi sama svoje ulje vec ugovara sa kompanijama koji proizvode da rade po toj i toj specifikaciji.
Naprimer Mercedes preporucuje mobil 1 a evo i zasto
[youtube]][/youtube]
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.
- Dalmatinac
- Poruka: 1257
- Član foruma od: subota, 27. jul 2013. u 13:55h
- Kontakt:
Ma jeste u labaratorijskim uslovima...
Sipam i ja original ali pred kraj intervala pocne da ga trosi
Sipam i ja original ali pred kraj intervala pocne da ga trosi
- DukeLander
Ovaj video je mamac za ..... (bicu fin)... kaze lik 48 puta su menjali ulje... znaci auto je stao i ohladio motor samo 48 puta (znaci na svakih 20k) neka bude max 100 sa servisima... to je smesno... verujem da bi i sa INA uljem imao slicne rezultate...
Svi znamo da hladan start ubija motor tj gradska voznja... npr moj dizel je minimum 50% bio na autoputu (prethodni vlasnik + ja),ima 160k sada ni kap ulja ne jede,ne dimi (EGR pipnut nije,ATF tretman),motor radi ko sat...
Kao i prethodni Mondeo Mk2 sa istim dizel 1.8 TDDI,presao 300.000,uredno servisiran sa kvalitetnim delovima i uljima,takodje ni kap ulja nije jeo cak ni turbina nije dirana,takodje uglavnom vece rute pravljene,nedavno se cuo sa novim vlasnikom,kaze prezadovoljan,pogotovo motorom...
U Nemackoj vazi pravilo: puno se svrljas po gradu,krace relacije (posao do 20km) - uzimas benzinca-manje dazbine porezi,skuplje gorivo...
Puno kilometara (posao na 20+ km),duze ralacije (zivis van grada) - uzimas dizelasa-mnogo vece dadzbine i porezi,ali gorivo dosta jeftinije...
Prvih 6 mesecu u Nemackoj sam ziveo na selu,25km od grada kuca-poso-kuca=100km)... SVI su vozali dizelase,pa i ja...
Svi znamo da hladan start ubija motor tj gradska voznja... npr moj dizel je minimum 50% bio na autoputu (prethodni vlasnik + ja),ima 160k sada ni kap ulja ne jede,ne dimi (EGR pipnut nije,ATF tretman),motor radi ko sat...
Kao i prethodni Mondeo Mk2 sa istim dizel 1.8 TDDI,presao 300.000,uredno servisiran sa kvalitetnim delovima i uljima,takodje ni kap ulja nije jeo cak ni turbina nije dirana,takodje uglavnom vece rute pravljene,nedavno se cuo sa novim vlasnikom,kaze prezadovoljan,pogotovo motorom...
U Nemackoj vazi pravilo: puno se svrljas po gradu,krace relacije (posao do 20km) - uzimas benzinca-manje dazbine porezi,skuplje gorivo...
Puno kilometara (posao na 20+ km),duze ralacije (zivis van grada) - uzimas dizelasa-mnogo vece dadzbine i porezi,ali gorivo dosta jeftinije...
Prvih 6 mesecu u Nemackoj sam ziveo na selu,25km od grada kuca-poso-kuca=100km)... SVI su vozali dizelase,pa i ja...
- milan_gt
- Poruka: 11708
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Glupost!DukeLander piše:Inace ti motori svakako "jeduckaju" ulje i to je ok,ali jako ne vole ulja van specifikacije...
- dule0911
-

- Poruka: 13668
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Ako sam ja dobro razumeo mislio je na motor iz Lagune, i ne, nije glupost, znam iz prve ruke za dva slucaja da taj motor trosi ulje, ide i trosi gorivo sve ok, ali troskari ulje.
Fiesta!!
- DukeLander
Bravo Dule,dobro si me razumeo,za razliku od mog imenjaka 
Znam za 4 Lagune,gde sam kod jedne negde procitao u prirucniku da je normalno da izmedju intervala zamene ulja potrosi i do 1/2 litre ulja i da je to tako predvidjeno...
Znam za 4 Lagune,gde sam kod jedne negde procitao u prirucniku da je normalno da izmedju intervala zamene ulja potrosi i do 1/2 litre ulja i da je to tako predvidjeno...
- milan_gt
- Poruka: 11708
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
A stace laguna odje 
Ja nikad u mog nisam sipao po specifikaciji
Ja nikad u mog nisam sipao po specifikaciji
- popovicvl
- Poruka: 5694
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Kod mene je potrosnja ulja na Mondeu oko pola litre. Za pocetak treba skinuti interkuler i videti ima li ulja u njemu. Ako ima, fasuje na turbini.
-
bojcistv
- Poruka: 2041
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Kod svakog ima ulja u crijevima za usis vazduha. To je jednostavno tako....
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- acadimke
- Poruka: 1726
- Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
- Kontakt:
Ja kad radim mali servis skinem hladnjak da vidim kolko se nakupilo ulja
Послато са GT-I8260 уз помоћ Тапатока
Послато са GT-I8260 уз помоћ Тапатока
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001
- DukeLander
Mislio si na intercooler?