Fokus 2001 identifikaciona plocica
Moderator: ace1
-
- Poruka: 1
- Član foruma od: četvrtak, 24. dec. 2015. u 20:20h
Fokus 2001 identifikaciona plocica
Kupio sam u Italiji Forda Fokusa karavana 1.6benzin 2001god.Problem je sto mu nedostaje metalna identifikaciona plocica na veznom limu a ja to nisam primetio.Sad mi je auto u postupku carinjenja ali necu moci da napravim AMSS pregled bez nje.Kupio sam u servisu blanko plocicu ali neznam koje podatke da upisem.Pitanje je ;osim broja sasije na plocici dali su sve oznake iste za svakog Fokusa benzinca 1.6.Hvala
Veliki pozdrav!
Veliki pozdrav!
Poslednja izmena: FM III, na dan četvrtak, 24. dec. 2015. u 22:53h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Izdvojeno iz predstavljanje članova
Razlog: Izdvojeno iz predstavljanje članova
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8304
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Re: Fokus 2001 identifikaciona plocica
Nisu, na toj pločici ima mnogo podataka, koja je boja, koja strana volana, koji menjač, koji motor, koji oblik karoserije...
Pogledaj malo ovde: https://www.google.rs/search?q=ford+ide ... tion+plate
Pogledaj malo ovde: https://www.google.rs/search?q=ford+ide ... tion+plate
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- Ford_III
- Poruka: 1007
- Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h
Ne razumem zasto ti traze to jer ti imas vise nacina da dokazes broj sasije odnosno imas broj sasije kod fokusa i ispod sedista kod suvozaca ako se ne varam a i valjda ima sa unutrasnje strane auta kod sofersajbne kao i kod mondea?
E sad neznam kod fokusa da li postoji samo ta ploca ili ima jos jedan broj sasije koji je kucan na samu sasiju kao kod mondea.
A i kako mislis da si kupio plocicu i da ces naknadno da upises brojeve ako si vec presao granicu i prijavio za prijavljivanje.
Jer ako si to vec uradio carinik je provalio da nemas plocicu i sigurno je to i napisao u uvoznoj deklaraciji.Pa sad ne razumem ako napravis to sranje mozes i u zatvor da zaglavis.Nije jednostavno a i po mom nekom misljenju trebaalo bi da ima postupak kucanja novog broja sasije kao i za motor kada se uvozi automobil bez broja
E sad neznam kod fokusa da li postoji samo ta ploca ili ima jos jedan broj sasije koji je kucan na samu sasiju kao kod mondea.
A i kako mislis da si kupio plocicu i da ces naknadno da upises brojeve ako si vec presao granicu i prijavio za prijavljivanje.
Jer ako si to vec uradio carinik je provalio da nemas plocicu i sigurno je to i napisao u uvoznoj deklaraciji.Pa sad ne razumem ako napravis to sranje mozes i u zatvor da zaglavis.Nije jednostavno a i po mom nekom misljenju trebaalo bi da ima postupak kucanja novog broja sasije kao i za motor kada se uvozi automobil bez broja
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- FM III
- Vremenski policajac
Ford_III nema šta da ne razumeš. Kada kažeš broj šasije ti misliš na VIN, ali ova pločica kao što napomehnuh gore sadrži mnogo više podataka od VIN-a pa i sami VIN.
I da naravno da je prekršaj sam ukucavati brojeve.
I da naravno da je prekršaj sam ukucavati brojeve.
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- Ford_III
Pa zato sam mu i rekao da ako to uradi moze da ode i u zatvor a auto ce da mu oduzmu.
Pa to nije obican prekrsaj to je vec carinski prekrsaj koji nije ni malo blag.
Ja znam kada sam mog drugog mondeo carinio tada samo sto su otvorii carinu da moze da se carini u zajecaru pa nisu imali tada jos javno skladiste.
Pa su mi dozvolili da ga skladistim kuci kod mene.Procedura je bila iako sam imao zoll tablice koje su jos trajale morao sam da se vratim kuci da parkiram auto i da zalepim jedan A4 papir na sofersajbnu koji su mi dali u carini gde je pisalo
,,U POSTUPKU CARINJENJA''
Tako da dok mi nisu izdali potvrdu iz Agencije za bezbednost da auto poseduje euro 3 motor nisam smeo da ga pomerim 1 metar.
A to su svaki dan proveravali panduri.Tada su svaki dan prolazile patrole da provere da li je auto tu.
Tako da sa njima nema zajebancije.
Isto tako kada sam carinio isti auto na mondeu ima nalepnica na suvozaceva vrata koja je kod mene bila oguljena odnosno nije bila cela pa su me samo pitali zasto je ovako rekao sam da sam tako auto kupio.
I to je bilo to nisu mi pravili nikakav problem jer su oni i sami reki da im je samo sasija bitna zato i ne razumem zasto mu traze tu plocicu?
Meni nikada tu plocicu nisu trazili na kamp prikolici kada sam im pokazivao tu plocicu nisu hteli da je prihvate.
Jer je njima bitna broj sasije motora koja je ukucana.
Sa druge strane ako je vec prosao granicu i usao u srbiji onda nema njemu na ocitavanje broja sasije i motora sta da traze tu plocicu.Jedino ako opet majmuni nisu menjali nesto jer debili uvek nesto menjaju odnosno pljackaju narod.
Pa to nije obican prekrsaj to je vec carinski prekrsaj koji nije ni malo blag.
Ja znam kada sam mog drugog mondeo carinio tada samo sto su otvorii carinu da moze da se carini u zajecaru pa nisu imali tada jos javno skladiste.
Pa su mi dozvolili da ga skladistim kuci kod mene.Procedura je bila iako sam imao zoll tablice koje su jos trajale morao sam da se vratim kuci da parkiram auto i da zalepim jedan A4 papir na sofersajbnu koji su mi dali u carini gde je pisalo
,,U POSTUPKU CARINJENJA''
Tako da dok mi nisu izdali potvrdu iz Agencije za bezbednost da auto poseduje euro 3 motor nisam smeo da ga pomerim 1 metar.
A to su svaki dan proveravali panduri.Tada su svaki dan prolazile patrole da provere da li je auto tu.
Tako da sa njima nema zajebancije.
Isto tako kada sam carinio isti auto na mondeu ima nalepnica na suvozaceva vrata koja je kod mene bila oguljena odnosno nije bila cela pa su me samo pitali zasto je ovako rekao sam da sam tako auto kupio.
I to je bilo to nisu mi pravili nikakav problem jer su oni i sami reki da im je samo sasija bitna zato i ne razumem zasto mu traze tu plocicu?
Meni nikada tu plocicu nisu trazili na kamp prikolici kada sam im pokazivao tu plocicu nisu hteli da je prihvate.
Jer je njima bitna broj sasije motora koja je ukucana.
Sa druge strane ako je vec prosao granicu i usao u srbiji onda nema njemu na ocitavanje broja sasije i motora sta da traze tu plocicu.Jedino ako opet majmuni nisu menjali nesto jer debili uvek nesto menjaju odnosno pljackaju narod.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- mbole
- Poruka: 14947
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Zato sto im je lakse da citaju sa plocice nego da kopaju po katalozima.
Na toj plocici su pored VIN-a upisane dozvoljene mase, kod emisije izduvnih gasova...
A sam broj sasije naravno imas na jos bar dva mesta. Ona plocica ispod sofersajbne, i drugo mesto negde na skoljci, a gde je nije isto kod svih modela. Za focusa bi trebalo da je negde na patosu kod suvozaca.
Na toj plocici su pored VIN-a upisane dozvoljene mase, kod emisije izduvnih gasova...
A sam broj sasije naravno imas na jos bar dva mesta. Ona plocica ispod sofersajbne, i drugo mesto negde na skoljci, a gde je nije isto kod svih modela. Za focusa bi trebalo da je negde na patosu kod suvozaca.
Djak pesak 

- nikola
- Poruka: 477
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 23:47h
Na Focusu MK1, pored pločice na veznom limu, broj šasije se nalazi u donjem delu šoferšajbne, sa suvozačeve strane i takođe se nalazi utisnut u lim, između suvozačevog sedišta i suvozačevih vrata.
Ali, kao što neko reče, nije problem samo u broju šasije, već je problem što je ta pločica na veznom limu, kao neka vrsta "lične karte" automobila, gde se pored broja šasije nalaze i razni drugi podaci, koji jednoznačno identifikuju taj auto. Na tehničkom pregledu uvek redovno proveravaju tu pločicu. I sad zamisli da je dozvoljeno da ti sam ukucaš na pločicu nešto i staviš je na vezni lim. Mislim, možeš ti to da probaš, ali ti svakako ne bih savetovao jer vrlo lako možeš da budeš i kažnjen i da ostaneš bez auta.
Ali, kao što neko reče, nije problem samo u broju šasije, već je problem što je ta pločica na veznom limu, kao neka vrsta "lične karte" automobila, gde se pored broja šasije nalaze i razni drugi podaci, koji jednoznačno identifikuju taj auto. Na tehničkom pregledu uvek redovno proveravaju tu pločicu. I sad zamisli da je dozvoljeno da ti sam ukucaš na pločicu nešto i staviš je na vezni lim. Mislim, možeš ti to da probaš, ali ti svakako ne bih savetovao jer vrlo lako možeš da budeš i kažnjen i da ostaneš bez auta.
- Ford_III
Meni do sada nikada nisu proveravali tu plocicu na tehnickom niti znam uopste da li je imam.
Svake godine idem na isti tehnicki pregled cak mi ni broj motora ni sasiju vise ne proveravaju.
Znaju da je to taj auto.Jer sam kod njih bio i na ocitavanje broja za carinu itd.
Od kada je auto usao u srbiji prvi put oduvek sam isao kod njih na tehn.
A kada se i auto carini u nemackoj i austrijskoj saobracajni pise sve o autu sigurno mnogo vise nego u toj plocici.
Tako da ko nema kopiju nemacke saobracjane moze da trazi u supu gde je prvi put registrovan auto.
Naravno taksa se placa jedno 500 din, ali zato imas sve informacije o autu.
Svake godine idem na isti tehnicki pregled cak mi ni broj motora ni sasiju vise ne proveravaju.
Znaju da je to taj auto.Jer sam kod njih bio i na ocitavanje broja za carinu itd.
Od kada je auto usao u srbiji prvi put oduvek sam isao kod njih na tehn.
A kada se i auto carini u nemackoj i austrijskoj saobracajni pise sve o autu sigurno mnogo vise nego u toj plocici.
Tako da ko nema kopiju nemacke saobracjane moze da trazi u supu gde je prvi put registrovan auto.
Naravno taksa se placa jedno 500 din, ali zato imas sve informacije o autu.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- nikola
Pa dobro, ti "burazerski" pregledi automobila na tehničkom i dalje postoje... znam te, znaš me. Ja idem uvek u Henex, već godinama. Iako me znaju, uvek sve redovno pregledaju, pa i pločicu na veznom limu. Ali, kako su krenuli, država je počela da usvaja pojedine pravilnike, a tehnički ih sve više poštuju (evo, primer je upravo situacija sa zatamnjenim staklima). Mislim da će se sve drastično promeniti kada tehnički pregledi budu morali da imaju video zapis za svaki pregledani auto. Možda sve to neće baš tako brzo da zaživi, ali u neko dogledno vreme hoće svakako. Neće više biti moguće situacije koje se danas dešavaju, da auto prođe tehnički, a da se na tehničkom i ne pojavi. Ali, da ne zalazimo sad u te teme...
Poenta je u tome, da ako se sad i provuče, tj. ne plati na mostu, kasnije vrlo verovatno može da se desi da će platiti na ćupriji i to vrlo papreno.
Poenta je u tome, da ako se sad i provuče, tj. ne plati na mostu, kasnije vrlo verovatno može da se desi da će platiti na ćupriji i to vrlo papreno.
- Ford_III
Pa dobro pazi neko radi po pravilima neko ne.Uostalom ova drzava je banana.Ubacuje neke uredbe za koje nema nikakve logike.
Npr merenje ozduvnih gasova a granice su do koje je dozvoljeno su duplo vise nego sto zagadjuju nasa auta.
Tako da zasto neko da se pridzava nekakvih gupih pravila.
Kao i za prvu pomoc nase specijalne prve pomoci su extra i najbezbednijih od svih na svetu.
Izgleda da su Nasi flasteri i gaze potopljene nekom specijalnom tecnosti koji mogu cak samo lepljenjem i srce coveka da podmlade za jedno 20 godina.
Npr merenje ozduvnih gasova a granice su do koje je dozvoljeno su duplo vise nego sto zagadjuju nasa auta.
Tako da zasto neko da se pridzava nekakvih gupih pravila.
Kao i za prvu pomoc nase specijalne prve pomoci su extra i najbezbednijih od svih na svetu.
Izgleda da su Nasi flasteri i gaze potopljene nekom specijalnom tecnosti koji mogu cak samo lepljenjem i srce coveka da podmlade za jedno 20 godina.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.
- nikola
Slažem se ja sa većinom stvari o kojima ti ti pričaš, sve je to tačno. Ali džaba... ako u nekom trenutku krenu slepo da se drže i primenjuju pravilnike koji budu doneti, možemo mi do beskonačnosti da pljujemo po našoj banana državi, to ništa pomoći neće.
Evo, drugar trebao da registruje svoj auto, a imao zatamnjena stakla. Nisu hteli da ga puste na tehničkom, jer nije imao atest. Otišao na drugi tehnički, dobio isti odgovor. Posetio još 2-3 tehnička i svuda mu rekli da ne mogu da ga puste bez atesta. Otišao da uradi atest, dobije informaciju da će sve to da ga košta 12.000 din. Na kraju, čovek otišao i platio 3.000 za skidanje folija. A žali bože vreme izgubljeno, nerviranje i na kraju opet nešto moraš da platiš.
Evo, drugar trebao da registruje svoj auto, a imao zatamnjena stakla. Nisu hteli da ga puste na tehničkom, jer nije imao atest. Otišao na drugi tehnički, dobio isti odgovor. Posetio još 2-3 tehnička i svuda mu rekli da ne mogu da ga puste bez atesta. Otišao da uradi atest, dobije informaciju da će sve to da ga košta 12.000 din. Na kraju, čovek otišao i platio 3.000 za skidanje folija. A žali bože vreme izgubljeno, nerviranje i na kraju opet nešto moraš da platiš.
- FM III
- Vremenski policajac
Zaboravite na državu i njena pravila, to nije tema, niti šta može ili ne može da se uradi u njoj.
Neko može svašta, neko ništa i držite se zadate teme jer ovo je Forum o automobilima proizvodjača Ford.
Uostalom pokretač teme je dobio odgovor da nisu pločice iste i da je protivzakonito to što hoće da uradi, uostalom i ovi podaci treba nešto da govore:
Član foruma od: četvrtak, 24. dec. 2015. u 20:20h
Tema pokrenuta: četvrtak, 24. dec. 2015. u 21:20h
Poslednja poseta forumu: četvrtak, 24. dec. 2015. u 21:40h
Neko može svašta, neko ništa i držite se zadate teme jer ovo je Forum o automobilima proizvodjača Ford.
Uostalom pokretač teme je dobio odgovor da nisu pločice iste i da je protivzakonito to što hoće da uradi, uostalom i ovi podaci treba nešto da govore:
Član foruma od: četvrtak, 24. dec. 2015. u 20:20h
Tema pokrenuta: četvrtak, 24. dec. 2015. u 21:20h
Poslednja poseta forumu: četvrtak, 24. dec. 2015. u 21:40h
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
- nikola
Ne bih rekao da si sasvim u pravu. Tema je to što čovek nema pločicu na veznom limu, a to hoće nekako da reši. To se direktno tiče pravila, propisa i zakona, koji važe u ovoj državi. Takođe, navedena vremena kada se čovek registrovao i kada je poslednji put bio na forumu, ne vidim uopšte kao nešto relevantno za diskusiju. Čovek nije poslednji put bio na forumu pre 3 godine, pa da je to sad važno. I meni se dešava da na nekom forumu otvorim nalog jer bih hteo nešto da pitam, otvorim temu i onda se setim posle 10 dana da nisam proverio da li ima odgovora.
Sve u svemu, jesmo otišli malo offtopic, ali tvoj post tek vidim kao nešto nepotrebno.
Sve u svemu, jesmo otišli malo offtopic, ali tvoj post tek vidim kao nešto nepotrebno.
- FM III
- Vremenski policajac
Da nema off-a ne bi bio ni moj poslednji post.
Čovek pitao, mi mu rekli, tema ide pod
.
Čovek pitao, mi mu rekli, tema ide pod

NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!