Fiksni zamajac-lose iskustvo
Moderator: Dragomir
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8306
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Re: Fiksni zamajac-lose iskustvo
Zemljak batali polovno i novo fiksno. Skupi pare za kompletan set, zameni i uživaj u autu kako bog nalaže
.

Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2786
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
- montoya
- Poruka: 2143
- Član foruma od: sreda, 24. nov. 2010. u 13:13h
Hahah i ja zbog slike reko Milan citira neki post hahah
Ford mondeo mk4.5 2023-
Ford Ka mk2 2021-2025
Volvo v50 1.6 d2 2019-2023
Ford KA 1.3 2019-2021
Maverick 2.0 Zetec 2018-2022
C Max 06. 1.8 tdci 2016-2019
Focus mk1 1.8 tdci Zetec 2010-2016
Ford Ka mk2 2021-2025
Volvo v50 1.6 d2 2019-2023
Ford KA 1.3 2019-2021
Maverick 2.0 Zetec 2018-2022
C Max 06. 1.8 tdci 2016-2019
Focus mk1 1.8 tdci Zetec 2010-2016
- choco
- Poruka: 35
- Član foruma od: sreda, 23. sep. 2015. u 22:25h
Neko je pravilo da na svaki disel preko 100KS ide plivajuci zamajac. Zasto? Zato sto Disel ima veliki obrtni moment,i u pravu ste, netko je vec rekao: taj zamajac u sebi ima opruge i mehanizam povrata, tako ublazava vibracije.
Bio je slucaj kada su se na vw cadijima od eroneta(telekomunikacije) na servisu umjesto plivajuceg, postavljali masovno fiksni zamajci( ide promjena cijelog seta zamajac i lamela jer ne moze drugacije). Kako imaju strm ulaz u podzemnu garazu, kazu da je pri izlasku iz garaže njih par slomilo radilicu.
Zamajac se moze okrenuti( povrat) do 15% kruga, to je cak 5cm hoda, a lamela 1cm na onim federima maksimalno.
Bio je slucaj kada su se na vw cadijima od eroneta(telekomunikacije) na servisu umjesto plivajuceg, postavljali masovno fiksni zamajci( ide promjena cijelog seta zamajac i lamela jer ne moze drugacije). Kako imaju strm ulaz u podzemnu garazu, kazu da je pri izlasku iz garaže njih par slomilo radilicu.
Zamajac se moze okrenuti( povrat) do 15% kruga, to je cak 5cm hoda, a lamela 1cm na onim federima maksimalno.
- Stivipg
- Poruka: 120
- Član foruma od: petak, 24. jan. 2014. u 10:37h
- Kontakt:
a zasto onda focus 1.6tdci od 90ks ima fabricki fiksni zamajac, zato su ljudi i ugradjivali fiksni, ista stvar je i sa fiestom, sve fieste sto su bile VAN u inostranstvo imaju fiksni zamajac...
ja sam razmisljao da kad budem mijenjao zamajac da stavim fiksni , samo iz razloga jer sam imao u planu da chipujem auto a chiptuning utioce dosta na zamajac zbog ogromnog obrtnog momenta ... ali mislim da ce ipak ici plivajuci
ja sam razmisljao da kad budem mijenjao zamajac da stavim fiksni , samo iz razloga jer sam imao u planu da chipujem auto a chiptuning utioce dosta na zamajac zbog ogromnog obrtnog momenta ... ali mislim da ce ipak ici plivajuci
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21567
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
Nema fiksni, ima plivajući.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- mbole
- Poruka: 14969
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ne razumem?
Pa zbog velikog momenta se i stavlja plivajuci. A ti bi ga zbog toga menjao sa fiksinm?
Pa zbog velikog momenta se i stavlja plivajuci. A ti bi ga zbog toga menjao sa fiksinm?
Djak pesak 

- Stivipg
- Poruka: 120
- Član foruma od: petak, 24. jan. 2014. u 10:37h
- Kontakt:
ima fiksni vjeruj mi
potrazi na net , ima ih sa fiksnim a i sa plivajucim (90ks)
ps. pa ja sam htio da stavim fiksni ali sam ipak odlucio da stavim fabricki . Mislio sam da stavim fiksni samo iz razloga jer povecanje obrtnog i snage , skrati radni vijek plivajucem zamajcu upravo zbog visokog obrtnog .
bratu na 2.0tdci na nov auto iz fabrike, je crkao zamajac na 80.000 km,auto je chipovan kad je imao 50kkm na 160-170ks i od ostrije voznje posao je zamajac bas brzo .
pps. zamajac je tu da nam priusti malo udobniju voznju , ublazi vibracije i eliminise trzanja nista drugo ... pomislite samo kako su nekad funkcionisala kola sa po 300-400-500ks prije 15godina kad nije ni postojao plivajuci zamajac ? tako da je smijesno pricati o plivajucem i ovim nasim ogromnim snagama od po 110-150ks

ps. pa ja sam htio da stavim fiksni ali sam ipak odlucio da stavim fabricki . Mislio sam da stavim fiksni samo iz razloga jer povecanje obrtnog i snage , skrati radni vijek plivajucem zamajcu upravo zbog visokog obrtnog .
bratu na 2.0tdci na nov auto iz fabrike, je crkao zamajac na 80.000 km,auto je chipovan kad je imao 50kkm na 160-170ks i od ostrije voznje posao je zamajac bas brzo .
pps. zamajac je tu da nam priusti malo udobniju voznju , ublazi vibracije i eliminise trzanja nista drugo ... pomislite samo kako su nekad funkcionisala kola sa po 300-400-500ks prije 15godina kad nije ni postojao plivajuci zamajac ? tako da je smijesno pricati o plivajucem i ovim nasim ogromnim snagama od po 110-150ks
- dule0911
-
- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Nema to veze sa konjazom vec sa obrtnim momentom i prirodom dizel motora. Ti stari motori sa nekoliko stotina konja su retko kad i isli na manuelni menjac, a jos redje je neki od njih dizel.
Plivajuci zamajac je tu zbog menjaca najvise, ako ne verujes ugradi fiksni pa ces (ako auto ostane kod tebe neko vreme) videti i zasto.
Ako chipujes auto i stavis fiksni zamajac napravices jos gore.
Plivajuci zamajac je tu zbog menjaca najvise, ako ne verujes ugradi fiksni pa ces (ako auto ostane kod tebe neko vreme) videti i zasto.
Ako chipujes auto i stavis fiksni zamajac napravices jos gore.
Fiesta!!
- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Nekad su i motori imali masivnije radilice i sve ostale delove a sad je sve to obrijano i lagano a snage na pretek...
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4940
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
chip i fiksni zamajac idealni recept da razletis menjac u rekordnom roku 

- popovicvl
- Poruka: 5658
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Jbg sad. Ima u envleskoj par ozbiljno tunirana Monda 3ke, >250 KS. Prvo sto se radi je konverzija DMFtoSMF. 

- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Ozbiljno tjunirani automobili retko kada koriste "stock" ostale komponente motora i transmisije.
Svako ima pravo da bira za sebe, ali treba imati u vidu da motiv zbog kojeg to rade "oni tamo" i motivi iza sličnog postupka u većini slučajeva ovde nisu ni blizu isti.
Svako ima pravo da bira za sebe, ali treba imati u vidu da motiv zbog kojeg to rade "oni tamo" i motivi iza sličnog postupka u većini slučajeva ovde nisu ni blizu isti.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- Djole
- Master of Tanjirača
- Poruka: 4940
- Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h
svaka cast tjunerima,sto se tice nasih uslova,ja videh ovde jednu temu mrsko mi da trazim,covek stavio fiksni zamajac i posle X vremena prsli lezajevi na menjacu...
-
- Poruka: 534
- Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h
svaki menjac posle 300k/km nije vise menjac nego ,macka u dzaku pogotovo kad kazu viozila ga baba
Koliko je meni poznata koncepcija motora , tjuner ne moze nista ispod 1500o/min nego da upusti vise goriva u jednom udaru (to je izgleda kod mene uradjeno na tddi)
Koliko je meni poznata koncepcija motora , tjuner ne moze nista ispod 1500o/min nego da upusti vise goriva u jednom udaru (to je izgleda kod mene uradjeno na tddi)
- choco
- Poruka: 35
- Član foruma od: sreda, 23. sep. 2015. u 22:25h
Ne mjenjac nego radilicu...Djole89 piše:chip i fiksni zamajac idealni recept da razletis menjac u rekordnom roku
- Markedjani
- Predsednik kluba
Ima plivajući, veruj mi... kao što i za Mondea sa TDDI motorom pričaju da nema plivajući zamajac (zbog Focusa tddi) tako i za Focusa 1.6 tdci pričaju zbog Fieste 1.6 tdci koja nema plivajući.Stivipg piše:ima fiksni vjeruj mipotrazi na net , ima ih sa fiksnim a i sa plivajucim (90ks)

- focus ghia
- Poruka: 56
- Član foruma od: četvrtak, 28. okt. 2010. u 23:33h
Da ne postavljam novu temu, jer imam pitanje, a mozda ovo nekom i pomogne...
Rodjaka mi doterala juce Focusa 1.8 TDCI 2002.godiste da joj zamenim ulje i zali se kako je mnogo bucan, ali ne na leru nego kad mu dodaje gas i u voznji i kaze vec neko vreme to oseca, ali izrazenije je sad. Sednem probam, paljenje, gasenje ne daje nikakav neobican zvuk, ne menja se na stisnuto kvacilo ili otpusteno, medjutim auto bruji, brunda previse i kako dodajem gas sitne sitne vibracije cele karoserije, cini mi se i sediste vibrira... Naime auto je kod nje od 2009.god, a 2010. je zamenila set kvacila i racun je na 400e... Prvenstveno mi je sumnjivo da je 2010.god plivajuci i set kvacila bio 400e, a na racunu pise, zamajac, korpa, lamela druk lezaj...
Imam sumnju da je stavljen obican zamajac, ali mi treba neka vasa sugestija mozda i iskustveno, da li obican zamajac proizvodi tolike vibracije i buku na tdci motoru? Iskreno ne skida mi se menjac da utvrdjujem sta se desava, a ona se samo seca da je osetila promenu neku u zvuku od kad je zamenila set... skidao sam i PK kais, nema promene, turbina je uradjena isto ima racun, veliki servis odradjen u grandu pre 40ak hiljada
Rodjaka mi doterala juce Focusa 1.8 TDCI 2002.godiste da joj zamenim ulje i zali se kako je mnogo bucan, ali ne na leru nego kad mu dodaje gas i u voznji i kaze vec neko vreme to oseca, ali izrazenije je sad. Sednem probam, paljenje, gasenje ne daje nikakav neobican zvuk, ne menja se na stisnuto kvacilo ili otpusteno, medjutim auto bruji, brunda previse i kako dodajem gas sitne sitne vibracije cele karoserije, cini mi se i sediste vibrira... Naime auto je kod nje od 2009.god, a 2010. je zamenila set kvacila i racun je na 400e... Prvenstveno mi je sumnjivo da je 2010.god plivajuci i set kvacila bio 400e, a na racunu pise, zamajac, korpa, lamela druk lezaj...
Imam sumnju da je stavljen obican zamajac, ali mi treba neka vasa sugestija mozda i iskustveno, da li obican zamajac proizvodi tolike vibracije i buku na tdci motoru? Iskreno ne skida mi se menjac da utvrdjujem sta se desava, a ona se samo seca da je osetila promenu neku u zvuku od kad je zamenila set... skidao sam i PK kais, nema promene, turbina je uradjena isto ima racun, veliki servis odradjen u grandu pre 40ak hiljada
-
- Poruka: 2063
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
A nosac motora? I on ume da stvara vibracije i buku
- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Desni, klasika
- focus ghia
Pa nije da nisam gledao, ne vidim ni najmanju linijicu na njima, a daleko bilo pukotinu ili defekt, sve je tip top 

- Markedjani
- Predsednik kluba
čim se ne menja zvuk na stiskanje ili puštanje kvačila... ondak je nosač.

- focus ghia
Sreca pa ima dobrih komsija
Komsa ima istog focusa pa mi je usluzno dao da premestim sva 3 nosaca i nista se nije promenilo, znaci nosaci nisu... 

-
- Poruka: 534
- Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h
Sad da ti da jos zamajac i super .,. jel ima ,mladu,lepu..,. zenu ? 
sala , retki su takvi ljudi
- Moguce da je zamajac u tvom slucaju

sala , retki su takvi ljudi
- Moguce da je zamajac u tvom slucaju

- focus ghia
Pa otac i ja mu odrzavamo automobile vec godinama, nema razloga da mi ne izadje u susret
No iskreno stvarno ne znam kakve simptome i nuspojave pokazuje fixni zamajac na TDCI motoru, pa mi to je to bila prva asocijacija obzirom da je menjan 2010.god ceo set i to za samo 400e sa sve zamenom...