Kvar u instalaciji
Moderator: Dragomir
- kostavr
- Poruka: 78
- Član foruma od: utorak, 10. nov. 2015. u 22:48h
Kvar u instalaciji
Naime radi se o sledecem problemu,na suvozacevoj strani mi ne rade podizaci stakala,ne mogu da pomerim el.retrovizor i ne radi centralan na toj strani.Da li neko ima ideju gde bi mogao biti kvar u instalaciji ili nesto drugo.
Poslednja izmena: kostavr, na dan četvrtak, 26. nov. 2015. u 14:31h. Ukupno izmenjeno 1 put.
...
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7123
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Re: Kvar u instalaciji
Ovako, napamet, zajedničko za sve te sisteme je da se nalaze na vratima, ja bih prvo pogledao da se nije otkačio ili precvikao kabl koji uvodi instalaciju u suvozačeva vrata. Još ako ti ne radi ni zvučnik na toj strani, 99% da je to u pitanju.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
- kostavr
- BojanM
- BOFH
Bez obzira, pogledaj to pa javi. Od vrata prema A stubu karoserije vodi ono "crevo" u obliku slova S, na čijem kraju postoje utikač i utičnica kojima se sve to spaja na elektroinstalaciju karoserije. Skini tapacir, raskači to 'crevo', unimer u ruke i isproveravaj svaku žicu ponaosob... ili daj nekom drugaru električaru, ako ti to deluje suviše zastrašujuće.
Koliko sam sad na brzinu pogledao po šemi, nekih drugih dodirnih tačaka baš i nema, tako da ostaje taj potencijalni uzrok problema.
Koliko sam sad na brzinu pogledao po šemi, nekih drugih dodirnih tačaka baš i nema, tako da ostaje taj potencijalni uzrok problema.
pozdrav, Bojan

- kostavr
Kod mene ne radi suvozaceva strana,prem da sma ti lose reko.Ne radi ni zvucnik na toj strani.E sad mi nije jasno koji tapacir da skidam taj sa suvozaceve strane ili ovaj sa vozaceve?Posto kazes od vrata prema A stubu.Osigurac je dobar to je provereno.
...
- BojanM
- BOFH
Imaš A stub i na vozačevoj i na suvozačevoj strani
To su stubovi koji "uokviruju" prednji vetrobran, odnosno na koje se kače prednja vrata.
Gledaj na toj strani koja ti ne radi... ako kažeš da ipak ni zvučnik ne radi, skoro sam siguran da se nešto desilo na samom tom džeku na stubu.
Za tapacir sam mislio da skidaš (isto sa te strane koja ne radi) pod uslovom da treba da se ispituje instalacija, da vidiš koje su žice u prekidu.

Gledaj na toj strani koja ti ne radi... ako kažeš da ipak ni zvučnik ne radi, skoro sam siguran da se nešto desilo na samom tom džeku na stubu.
Za tapacir sam mislio da skidaš (isto sa te strane koja ne radi) pod uslovom da treba da se ispituje instalacija, da vidiš koje su žice u prekidu.
pozdrav, Bojan

- kostavr
Reseno bio si u pravu ispao je taj konektor u obliku slova S sa suvozaceve strane.Morao sam vrata skinuti da bih to resio.Sad sve radi kako valja.
...
- BojanM
- BOFH

pozdrav, Bojan

- Rih
- Poruka: 267
- Član foruma od: nedelja, 6. nov. 2011. u 10:35h
Ne znam da li je prava tema, ali da postavim pitanje ovde:
-ne radi mi promena stanica na komandama na volanu (Focus Mk1), tj radi na jednu stranu skroz normalno, a na drugu stranu (ka sebi) neće uvek da prebaci (da krene da lista FM skalu na radiju).
Znači, nekad hoće, a nekada ne. Do pre mrazeva, sve bio normalno.
Pretpostavljam da negde gubi kontakt....gde, u onom sklopu komandi pored volana, ili?
I šta mi je činiti, kako se ono čudo skida?
-ne radi mi promena stanica na komandama na volanu (Focus Mk1), tj radi na jednu stranu skroz normalno, a na drugu stranu (ka sebi) neće uvek da prebaci (da krene da lista FM skalu na radiju).
Znači, nekad hoće, a nekada ne. Do pre mrazeva, sve bio normalno.
Pretpostavljam da negde gubi kontakt....gde, u onom sklopu komandi pored volana, ili?
I šta mi je činiti, kako se ono čudo skida?
- BojanM
- BOFH
Verovatno u samoj ručici (a i to ti je najjednostavnije da proveriš, posudi od bilo koga sa Focusom 1 ili Mondeom 3 tu ručicu)... Sve drugo bi moralo da se utvrdi na licu mesta, preko foruma samo možemo da nagađamo.
Sent using Tapatalk
Sent using Tapatalk
pozdrav, Bojan

- Rih
I ja mislim da je tu problem.
Koliko ju je teško skinuti (zameniti)? Šta je drži?
Koliko ju je teško skinuti (zameniti)? Šta je drži?
- Lale
- Domacin foruma
- Poruka: 2783
- Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h
- Rih
To, care