Proslje nedelje je izmenjen izduvni sistem..tj auto je dosta utisan..iskreno ocekivao sam da ce biti glasniji ili se jos nisam navikao, ali je zvuk odlican..na snimku se ne cuje kao uzivo, ali razlika se cuje.
Stavljen je protocni srednji lonac i novi zadnji lonac...sad je svuda f76mm
[youtube][/youtube]
Porukaod cdusan » ponedeljak, 23. nov. 2015. u 23:33h
odlican zvuk
Ford Fiesta mk31.3 b 1993. (2007-2012) Ford Mondeo mk3 2.0 DuratecHE 2002. (2012-....) Ford Focus mk1,51.8TDCi 2003. (2011-2015) Ford Focus mk21.6 TDCi 2005. (2015-2017)
Iskreno ..bilo me je malo sramota koliko je bio bucan...malo ne ozbiljno za moje godine..
Sad kad sam i taj problem resio mogu i branik da ofarbam opet..heh
Da nastavim pricu ovde , ovako izgleda turbo po zavrsetku voznje:
Velikim delom to sto se desilo je moja krivica , jer sam morao remontovati fabricki lezaj koji nije bio predvidjen za boost na kom je radio turbo posle novog chipa.
Sve sutra cu i sl. medutim sad ce morati da se nadje dostojna zamena za ovaj stari model ...veliki finansijski udarac mi predstoji , ali moracu to da izguram nekako..
Bas steta, jel ovo nikako ne moze da se remontuje?
Ford mondeo mk4.5 2023-
Ford Ka mk2 2021-2025
Volvo v50 1.6 d2 2019-2023
Ford KA 1.3 2019-2021
Maverick 2.0 Zetec 2018-2022
C Max 06. 1.8 tdci 2016-2019
Focus mk1 1.8 tdci Zetec 2010-2016
Preveliko je oštećenje... oštećeno kućište, pukla najverovatnije osovina, oštećen propeler i ko zna šta još kad bi se rasturio turbo.
U prevodu mogla bi da se odradi neka reparacija ali za ovakvu životinju te reparirane turbine (barem kod nas u Srbiji rekao bih da retko ko ume to dobro da uradi) retko kad završavaju posao.
Za ovakav auto najsigurnije bi bio novi turbo ali to je što kaže Boško zgodan udarac po džep
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3 Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
Nama u Moskvi radi se remont takvih turbina. Cena je oko 150-300 evra. Ako ti jos uvek planiras dolazak u Moskvu, ponesi, popravimo.
Mom bratu popravili turbinu HKS za oko 260 evra - stavili su novi propeller, lezaje i balansiranje.
Lada Samara (Turbo, 250+ ks) --> Ford Focus ST225 (300+ ks) --> Mitsubishi Lancer Evolution X (400 ks)
... zasto bi kupovao novu kad se remontuje, dobijes garanciju godinu dana i sve pun gas svrati kod Slobe na NBG i resice ti sigurno, covek je tata za turbo.
... duga svetla i pun gas !
BMW 325 f31 Abarth 595 turismo
U pravu ste i jedni i drugi....problem je sto je motor prevazisao ovu fabricku turbinu...ona je kod mene radila bez regulatora tj. duvala je jadna koliko je mogla...dok se nije oduvala...
Ako je repariram ceka je ista sudbina kad tad...meni bi najvise odgovarala gt28 ili gt30....ova ce biti poslata u Uzice da vidimo sta strucnjaci kazu sta mogu da urade tj da ponude...problem je generalno za turbine sa biksnom kao sto je moja za rad sa visokim pritiskom...
Evo ovako stvari stoje...od tih polovnih Gt turbina nema nista....moja moze da se remontuje i da se napravi da bude jaca...i to zadovoljstvo bi kostalo oko 500e...druga solucija ujedno najskuplja i najbolja je borgwarner efr 6758...turbina obajsnjava neke stvari ...kao i njena cena...3 solucija za sad ne postoji a to je dobra polovna turbina ...tako da ni sam nisam pametan...a ne bih da cekam jer ce se oduziti kao sto uvek ume..
Iskreno cilj mi je da nastupim na domacoj 402 trci u BG-u 04.juna
Porukaod Daniel » četvrtak, 21. apr. 2016. u 21:10h
sta bi dobio sa ojacanom turbinom sem sto je jaca
da li bi mogao veci pritisak da teras? da li ti je cilj da teras veci pritisak? posto ako bi vozio sa trenutnim pritiskom (koji je fabricka turbina jedva izdrzala) mozda bi ti ojacana radila posao...
Ovi noviji modeli dosta bolje isporucuju pritisak i mnogo ranije...sto cini auto mnogo voznijim i elasticnijim sa mnogo manje laga u nizim obrtajima...npr ova Borg isporucuje max boost u 3700 obrtaja ako ne i ranije..
kako sam mogao vidjet, sa hibridnom turbinom, na istom pritisku kao fabrička što je daje se dobije i 30-40-50ks više, pa kao što Daniel kaže, možda bi i ona mogla da trpi