Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
-
jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Poruka
od jelchica » utorak, 17. nov. 2015. u 18:12h
Da, treba ti vinjeta. Nije autoput, ali eto. Dobar je

Nema rupa. I, hvala bogu, van naselja ograničenje 90 (ili beše 100?). Kupi vinjetu preko neta ako imaš odgovarajuću platnu karticu. To je daleko najlakše. Uneseš tamo broj tablice i od kad treba da važi, i to je to. Eventualno odštampaš "priznanicu" koju ćeš dobiti.
Mislim da je vikendom besplatan parking, ali Iulius nije daleko od centra (10-15 min hoda, ako se dobro sećam) pa možeš tamo da se parkiraš i onda pjehe.
-
milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Poruka
od milan_gt » utorak, 17. nov. 2015. u 18:13h
Nigde ne treba vinjeta ak ne ides auto-putem
-
jelchica
Poruka
od jelchica » utorak, 17. nov. 2015. u 18:20h
-
M.M.L.
- Poruka: 2063
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
-
Kontakt:
Poruka
od M.M.L. » utorak, 17. nov. 2015. u 18:27h
Super, to sam bas sad procitao na netu posto planiram u nedelju da idem. Jos jedna stvar, procitao sam da su zimske gume obavezne ima li neko iskustva sa tim?
Na sajtu za vinjete ne mogu da unesem dijakritike za svoju tablicu tako da cu verovatno tamo da kupim vinjetu.
Poslednja izmena:
M.M.L., na dan utorak, 17. nov. 2015. u 18:41h. Ukupno izmenjeno 1 put.
-
milan_gt
Poruka
od milan_gt » utorak, 17. nov. 2015. u 18:30h
Ne treba u svajcarskoj, austriji, sloveniji itd..ako ne ides auto-putem
-
BojanM
- BOFH

- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Poruka
od BojanM » utorak, 17. nov. 2015. u 18:39h
Milanče, ne pričamo o Švajcarskoj, Austriji ni Sloveniji
MML što se zimskih guma tiče, važi u principu isti propis kao i kod nas (čini mi se samo da tolerišu pliću šaru)
pozdrav, Bojan
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
-
milan_gt
Poruka
od milan_gt » utorak, 17. nov. 2015. u 18:43h
Rumuni onda nisu normalni

-
BojanM
- BOFH

Poruka
od BojanM » utorak, 17. nov. 2015. u 18:54h
Naprotiv, mislim da su sasvim pametni. Ja od Požarevca do Beograda i nazad platim ekvivalent njihove nedeljne vinjete za putnička vozila. Ako u nedelju dana pređem tu relaciju dva puta, kod njih sam mogao da dodam evro i da se vozim ceo mesec gde god hoću u celoj zemlji, bez ikakvog ograničenja. Godišnja vinjeta je 28 evra, drage volje bih toliko platio i kod nas da ne moram nikada više da stojim u koloni na naplatnoj rampi.
pozdrav, Bojan
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
-
milan_gt
Poruka
od milan_gt » utorak, 17. nov. 2015. u 18:56h
Ma ne to, nego naplata za ne-auto-put
-
BojanM
- BOFH

Poruka
od BojanM » utorak, 17. nov. 2015. u 19:06h
A ti ovako plaćaš posebno taksu za auto put (putarinu), posebno naknadu za održavanje svih puteva (iz akcize na gorivo) i ko zna gde još... nije šija nego vrat
Iz moje vizure, čistije je da se kaže: magistralni (nacionalni [RO] odnosno državni [SRB]) i putevi za saobraćaj motornih vozila, van gradskih zona: izvolite, molim, platite vinjetu i vozite do mile volje... uostalom, pričali smo na tu temu onomad kad su pustili buvu da bi kod nas šatro trebalo da uvedu vinjete (pa vidim kako su i to realizovali, ne znam ni da li su ovim poslednjim izmenama najzad na celoj dužini autoputa uveli naplatu po razdaljini, ili i dalje negde imaš rampe sa "paušalnom" putarinom).
pozdrav, Bojan
-
jelchica
Poruka
od jelchica » utorak, 17. nov. 2015. u 19:16h
@MML
I meni su slova sa dijakritikama na tablici, pa nisam imala problema ni u RO ni u HU (išla po 2-3 puta u oba). Navedem tamo na internet stranici uredno tablicu, međutim ono mi samo makne dijakritike. Ako ima neko polje za napomene tokom plaćanja vinjete na netu, eventualno uneseš kako ti tačno glasi tablica, ali izgleda da nije frka.
Potvrdu koju ti nakon plaćanja pošalju na mejl odštampaj i stavi u kola i to je toj.
Ne volim što na granicama ka banana-državama imaš i šaltere "posrednika" za prodaju vinjeta gde ona ponekad košta i mnogo više. Ovo preko neta je bez provizije.
U HU se vinjeta proverava kamerom, tako da bi me do sada startovali da nešto nije bilo u redu.
-
macaneli
- VIP
- Poruka: 9930
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Poruka
od macaneli » utorak, 17. nov. 2015. u 19:22h
ne bi smeli da naplate provizuju tj da naplate vise vinjetu
u it na pumpi kosta kao i u slo na pumpi
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
-
jelchica
Poruka
od jelchica » utorak, 17. nov. 2015. u 19:28h
Ne pričamo o Italiji i o Sloveniji

Sećam se da su me negde dobro odrali. Mislim da je bilo na ulazu u Mađarsku, utrčavam tamo gde su šalteri na granici, vidim piše Vinjete (i stoji cena u HUF), platim, sednem u kola, pogledam račun kad ono... jedno 50% skuplje. Eeeee blago meni sa jajarama
Očigledno pumpe i šalteri u npr. IT, SLO imaju "dil" sa putarima pa prodaju vinjete po fixnoj ceni uz tu-i-tu proviziju (kao dopune ili novine i sl). Ali to izgleda na Balkanu još ne ide tako.
-
nikola_focus
- Poruka: 1493
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Poruka
od nikola_focus » utorak, 17. nov. 2015. u 20:13h
BojanM piše: ili i dalje negde imaš rampe sa "paušalnom" putarinom).
Naravno da da, barem pisem za svoj region sa kojim imam najvise iskustva.. Nista se nije promenilo, tek od Nisa pa nadalje ide civilizovana naplata (necemo da ulazimo u to da li je realna), od Nisa do Leskovca je svuda 200 dinara.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
-
dule0911
-

- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Poruka
od dule0911 » četvrtak, 19. nov. 2015. u 12:07h
sasa_f1 piše:Opet ista prica kao i prosli put...
Ellesse uzorci, od svih 10 modela imam po jedan par, i svi su u broju 42, tj duzina gazista je 26.5cm.
Jel prodajes i sekiru da skratim nogu? Ovo je diskriminacija, ocu i ja cheap normalne patike a ne da preplatim po prodavnicama za moja klovnovska stopala

Fiesta!!
-
sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Poruka
od sasa_f1 » četvrtak, 19. nov. 2015. u 12:08h
Slusaj, ja nosim 45-46 tako da znam kako ti je. Veruj mi da za sebe ne mogu da nadjem. Sta ces, uzorci su svi u tim brojevima, valjda se vode onim, sto manja patika, lepse izgleda.

-
dule0911
-

- Poruka: 13648
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Poruka
od dule0911 » četvrtak, 19. nov. 2015. u 12:11h
Ma znam, drugar iz Djaka isto tako s vremena na vreme ima nesto, ali nista za mojih 46-47

Fiesta!!
-
dax92
-

- Poruka: 7631
- Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h
Poruka
od dax92 » četvrtak, 19. nov. 2015. u 21:25h
Jebi gaaa, najlepse izgleda patika u 42 broju..

Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo

macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu

totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara
-
macaneli
- VIP
- Poruka: 9930
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Poruka
od macaneli » četvrtak, 19. nov. 2015. u 21:43h
dule0911 piše:sasa_f1 piše:Opet ista prica kao i prosli put...
Ellesse uzorci, od svih 10 modela imam po jedan par, i svi su u broju 42, tj duzina gazista je 26.5cm.
Jel prodajes i sekiru da skratim nogu? Ovo je diskriminacija, ocu i ja cheap normalne patike a ne da preplatim po prodavnicama za moja klovnovska stopala

duleeee izgrdio sam ga jutros isto za 45

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
-
Ford_III
- Poruka: 1007
- Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h
Poruka
od Ford_III » petak, 20. nov. 2015. u 06:09h
Treba vinjeta i nemoj se zezati ja isao sa prikolicom vuko jedan auto i kupio vinjetu pogresnu odnosno ona zena mi je dala vinjetu za auto a ne auto sa prikolicom em sam bio 3.8 t tezak.Kada sam trebao da izedjem iz rumunije preko kompjutera su videli da imam vinjetu ali je pogresna bila u mom slucaju.Tako da mi je rekao da moram da platim kaznu 200 €.Rekao sam mu da nemam pare on vice ima ima.Srecom imao je starog kolegu tu i onaj rekao ajde daj 5 € za kafu i brisi. I tako sam prosao dodatnih 5 € je taman kostala i vinjeta za ovo sta sam ja vukao.Tako da bolje daj tih 3 evra nego posle da imas probleme i pazi nemoj bas brzo da vozis jer su panduri na svakom cosku to sto rumuni voze brzo nemoj da te pali.Oni kaznu mogu da plate i u rate a ti kao stranac u kesu.
A sto se auto puta tice ne znam kojom rutom ides a pravo da ti kazem neces ni osetiti razliku u kvalitetu puteva sa auto puta i lokalnih.Putevi su im medju najboljima u evropi.Cak su bolji i od nemackih veruj mi.
Idem cesto nikada nisam imao pp aparat i prvi put cujem da treba.Nikada me nisu ni zaustavljali ni kontrolisali.Ja udjem iz kladova-djerdap pa idem na madjarsku i od toga imam auto put samo 50 km.Tako da je moguce da i ti tako nesto budes imao.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.
-
BojanM
- BOFH

Poruka
od BojanM » petak, 20. nov. 2015. u 06:50h
nikola_focus piše:Naravno da da, barem pisem za svoj region sa kojim imam najvise iskustva.. Nista se nije promenilo, tek od Nisa pa nadalje ide civilizovana naplata (necemo da ulazimo u to da li je realna), od Nisa do Leskovca je svuda 200 dinara.
Ma da, pisalo se svašta, a promenjena je valjda naplata na deonici od BG do NS... ostatak do SU i dole NI-LE je ostao paušal.
pozdrav, Bojan
-
jelchica
Poruka
od jelchica » petak, 20. nov. 2015. u 08:51h
Ja bila do NS pre dve nedelje, na istoi mestima su rampe se plaća, isto 240 din kao pre
-
mbole
- Poruka: 14980
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Poruka
od mbole » petak, 20. nov. 2015. u 09:53h
Nove naplatne su otvorene pre dva tri dana kako videh na nekoj tv
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Djak pesak

-
nikola_focus
- Poruka: 1493
- Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h
Poruka
od nikola_focus » petak, 20. nov. 2015. u 10:24h
Jedino ako cekaju da zavrse autoput do Makedonije, a i onaj do Bugarske, pa na isti trosak da puste sve

Ono kad pogledas i nije nesto mnogo tih 200 dinara, ali je glupo da isto platim kad udjem na autoput kod Grdelice, izadjem na Doljevac (40-50km), i kad udjem na Brestovac i izadjem na Doljevac (5-6km). Na celoj sadasnjoj deonici im treba 5-6 kucica za ulaz-izlaz, prepravka programa, i malo dobre volje. Ali...
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend
-
Enio
-

- Poruka: 902
- Član foruma od: nedelja, 5. okt. 2014. u 09:11h
Poruka
od Enio » petak, 20. nov. 2015. u 11:26h
mbole piše:Nove naplatne su otvorene pre dva tri dana kako videh na nekoj tv
Sent from my GT-I9195 using Tapatalk
Sinoć sam sletio u BG i vozio do NS. 190 din je i naplatne rade.
Sent from my SM-G925F using Tapatalk