Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Nedoumice oko novog zakona i primene

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Odgovori
miki023
Poruka: 1161
Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h

Nedoumice oko novog zakona i primene11

Poruka od miki023 » četvrtak, 17. dec. 2009. u 19:07h

Po novom zakonu ne smes da izlazis iz vozila osim ako ti uniformisano lice to ne kaze, znaci saobracajnu i vozacku dozvolu mu dajes kroz prozor. Sta ako neko ima neispravan mehanizam i ne moze da spusti prozor, on je prinudjen da otvori vrata a to vec moze da se tumaci kao napad na uniformisano lice zar ne?
Slika

Neša
VIP
Poruka: 5041
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Re: Nedoumice oko novog zakona i primene

Poruka od Neša » četvrtak, 17. dec. 2009. u 22:11h

Nece da budu rigorozni tako ;) Mozes da otvoris vrata
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

dule0911

 
Poruka: 13655
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 18. dec. 2009. u 19:21h

Dusan64 piše: Sto se tice papira,ja sam ga izvadio,dobija se dzabe,tako da nije skupo.. mrgreen
http://www.registracija-vozila.rs/image ... ezgodi.pdf
Nadam se da ne mora da bude overen od strane osiguravajuce kuce, ja sam odstampao sebi upravo primerak :)
Fiesta!!

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Poruka od ace1 » petak, 18. dec. 2009. u 21:10h

ma dule pusti to ,jel imas ti popunjenu verziju kao da ofarbas dzaba krilo na fiesti ;) lol lol
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

Dusan64
Poruka: 5283
Član foruma od: ponedeljak, 23. feb. 2009. u 19:52h

Poruka od Dusan64 » subota, 19. dec. 2009. u 11:26h

E izgleda da ne mora,iako sam ja cuo da mora,ali moj nije overen..
Inace,treba ti dva primerka,barem sam ja dobio dva..

ace1
Avenger from the past
Poruka: 1983
Član foruma od: petak, 14. nov. 2008. u 19:47h
Kontakt:

Poruka od ace1 » subota, 19. dec. 2009. u 22:23h

ne mora da bude overen (to su marketinska s*anja ,po pravilu bi trebao da u prvom osiguranju dobijes dzabe ,al nas zahebavaju da ustede 20 dinara na stampi,pa idi kod svog osiguranja ,pa od njih uzmi )
Inace se on sastoji od dva lista koji su presavijeni na pola ,na jednom je i naslovna strana na poledjini.Dva su komada zbog toga sto jedan primerak tebi ,a drugo onom s druge strane volana.Mada se spominje i varijanta kad je ukljuceno tece i cetvrto lice ,sta tad nemam pojma
Opel killer , in progress autolite evolution ,then bekame restomod and eventually all supercars killer (Ferrari too)
It is 1971
Slika

miki023

Poruka od miki023 » ponedeljak, 21. dec. 2009. u 09:10h

Ko je zaduzen za crtanje situacije ako recimo resimo da ne pozovemo saobracajce na uvidjaj, da li je i potreban crtez ako se strane medjusobno dogovore ko je kriv, popune zapisnik i odnesu u osiguravajuce drustvo.
Slika

benito
Poruka: 42
Član foruma od: četvrtak, 29. okt. 2009. u 13:37h

Poruka od benito » ponedeljak, 21. dec. 2009. u 09:40h

U svakom slucaju ce morati policija i hitna do dodju jer ce biti povredjenih. Zamisli da kod nas neko prizna da je kriv i da to jos potpise.
Znaci - zakaci te neko ko nije postovao desnu stranu i naravno nije on kriv nego ti! Pocinje ubedjivanje koje potom prerasta u raspravu i na kraju - bitka! Tada mora da izadje policija i hitna pomoc.

Ja sam do sada imao dva "cukanja" na taj nacin (stradali far i migavac i jednom zadnja stop lampa), oba puta su krivci bili penzioneri u "kecu" i oba puta nisu bili krivi jer im je baba na suvozackom zaklanjala vidik!!! Bas bih voleo da vidim kako ce sa takvim likovima to da funkcionise popunjavanje obrasca i utvrdjivanje krivice. Jedino da spustis loptu i da predlozis obostranu krivicu, mada ce vecina i to tesko da prihvati, inace od osiguranja nista.

samo da dodam - evo kako izgleda prva pomoc LeinaWerke po standardu koji odgovara nasem ( isti spisak i dimenzije potrepstina) a cena: 6,99 E

Dusan64

Poruka od Dusan64 » ponedeljak, 21. dec. 2009. u 10:27h

Pa ne znam bas,ako policija izadje na teren,a utvrdi se da si ti kriv ti placas izlazak,a on nije nimalo jeftin...

peca
VIP
Poruka: 2470
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
Kontakt:

Poruka od peca » ponedeljak, 21. dec. 2009. u 12:20h

Kako mozesh ti da budesh kriv ako je tebe udario neko ko nije poshtovao desnu stranu???
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger :D
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf

Dusan64

Poruka od Dusan64 » ponedeljak, 21. dec. 2009. u 13:52h

Ma kazem da taj ko je kriv nije lud,zna da li jeste ili nije,a svadjanje i ubedjivanje mu se ne isplati posto ce platiti izlazak policije kad se utvrdi da je kriv...

Nenad_80_kladovo
Poruka: 41
Član foruma od: ponedeljak, 11. maj 2009. u 13:09h

Poruka od Nenad_80_kladovo » četvrtak, 31. dec. 2009. u 16:45h

miki023 piše:Da ne bih otvarao novu temu a poceli smo pricu oko zimskih guma, samo mi treba pomoc oko izbora dve vrste gume dakle ili ili nema treceg a to su Tigar Wintera ili Kleber Krisalp 3.

Ja imam 2 nove Tigar Wintera gume na pogonsketočk. Odusevile me a i izčupale iz nevolja zamalo da slupim audia da ih nisam imao razbio bi i mene i njega(proklizio levim prednjim točkom na kroz vetar nanošen sneg i krenu u levo ka supr. Smeru ka audiu da sam kočio bilo bi nas sedmorica u bolnici, dobro sam se snasao kvacilo i udesno ). Neznam kako je vreme kod vas, al je ovo za mene najgadnija zima koju sam doziveo Naj zešća magla da si farove tek poceo da uocis na dva do tri metara daljine izgledali su kao sveće u daljini, sneg plus jak vetar, nanos snega na asfalt a asfalt čist led, haos vreme kod nas ovde u Timočkoj krajni hvala bogu sad se malo smirilo a gume stvarno vrede svoj novac.

miki023

Poruka od miki023 » nedelja, 3. jan. 2010. u 18:45h

Da li je neko ima licna iskustva primene novog zakona!
Slika

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2783
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » ponedeljak, 4. jan. 2010. u 21:22h

Ono sa evropskim izveštajem o saobraćajnoj nezgodi je kod nas unapred osuđeno na propast.
Nismo priznavali krivicu ni bez izveštaja, a kamoli sada sa njim.
Slika Slika

Nenad_80_kladovo
Poruka: 41
Član foruma od: ponedeljak, 11. maj 2009. u 13:09h

Poruka od Nenad_80_kladovo » utorak, 5. jan. 2010. u 14:56h

peca piše:Ovaj crveni je sa Blindman-a, a ove ostale...ma samo trazim bisere po forumu mrgreen ...

Sorry za off...
Neznam kako mi je post ovde dospeo trebao bi da se nalazi u temi o gumama gde sam ga i postavi ovo neka sistemska greska. A ti peco nadji drugi potpis nismo ovde da se smejemo jednom drugome pozz.

nesho
Poruka: 186
Član foruma od: petak, 5. dec. 2008. u 11:50h

Poruka od nesho » utorak, 5. jan. 2010. u 15:12h

cedo86 piše: Jeste shone al ja pitam kako zakon gleda na to,sto je cilj ove teme a ne gde,kako i za koliko mogu da ugradim.. ;)
nisi procitao do kraja post, zadnji red:
"Nivelacija farova i prskalice za farove, niko nije mutav na tehnickom, tako da ce gledati i farove. Mnogi ce vaditi xenone.( jbg )"

Zakon lepo kaze da mozes imati xenone, ako imas nivelaciju farova i prskalice za pranje farova. Nadji novi zakon i pogledaj. Zatim "sam" odluci sta ces da radis, da kupis set xenona, koji su pre par meseci kostali 120 eura, a sad ti isti xenoni kostaju upola( po nabavnoj ceni). Plus sistem brizgaljki za pranje farova. Ako imas viska para montiraj. Ako prodjes na tehnickom prodjes. Ja bih isto ubacio bi-xenone u farove, ali, jbg, imam rebrasto staklo, pa bi mi rasipanje svetlosti bilo suvise "ugodno" za vozace iz suprotnog smera.Odluka je na tebi,

Cedo
VIP
Poruka: 3138
Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h

Poruka od Cedo » utorak, 5. jan. 2010. u 15:22h

Naravno da sam procitao,pa nisam slepac al ti si rekao "ksenoni su pod TUNING: bolje vidis, brze vozis" na sta sam i reagovao a u drugoj recenici si skontao poentu pitanja i lepo odgovorio pa me cudi sto si uopste pomislio da sam promasio temu..nego ja sam namerno postavio ovo pitanje jer vidim da ima tema o xenonima i zainteresovanim za ugradjnu iako je zakon jasan pa reko da se razmotri to pitanje,mozda ljudi ne znaju,razumes..licno sam apsolutno ne zainteresovan za ugradnju xenona mada znam i cene i gde i kako,pozz ;)
Titanium u garaži, Ghia napolju, Zetec prodat..

Slika

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21504
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » utorak, 5. jan. 2010. u 15:51h

Stavite xenone od 4300k i niko neće izvaliti da imate xenone.

Po meni je taj tehnički pravilnik totalno debilan... za xenone ti trebaju prskalice a za obične sijalice čkiljare ti ne trebaju ?!

I kad je zaprljan far na xenonima opet bolje sija nego čist far sa halogenkama.

Auto nivelacija mi je takođe debilno pravilo... po meni je sasvim dovoljno da imaš u kabini štelovanje visine farova... pa ni ta autonivelacija ne može brzo da se prilagođava rupama,ležećim ili kad naglo zabodeš gas pa se propne prednji deo.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Cedo
VIP

Poruka od Cedo » utorak, 5. jan. 2010. u 16:00h

Sigurno bolje sijaju al rasipaju svetlost nepravilno i zaslepljuju,sigurno ti se to desilo kad ti idu u susret,mada fabricki xenoni imaju uglavnom i sociva kojima se svetlost lepo usmerava na put a ne u oci drugih vozaca..4300 imaju najslicniju svetlost sa obicnim halogenim svetlima al kontam da ce na tehnickom sve to pregledavati naravno ako se budu drzali zakona a jos i ta autonivelacija..ne znam jel pametno preporucivati ugradnju jer iako su pravila mozda i debilna,nepostovanje moze biti skupo ;) ..

Slika

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21504
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » utorak, 5. jan. 2010. u 16:08h

Pre tehničkog skineš zenone i staviš halogen... 10 minuta posla.

Ali taj tehnički pravilnik i dalje nije izglasan... tako da je i dalje po starom.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

nesho
Poruka: 186
Član foruma od: petak, 5. dec. 2008. u 11:50h

Poruka od nesho » utorak, 5. jan. 2010. u 16:26h

cedo86 piše:Naravno da sam procitao,pa nisam slepac al ti si rekao "ksenoni su pod TUNING: bolje vidis, brze vozis" na sta sam i reagovao a u drugoj recenici si skontao poentu pitanja i lepo odgovorio pa me cudi sto si uopste pomislio da sam promasio temu..nego ja sam namerno postavio ovo pitanje jer vidim da ima tema o xenonima i zainteresovanim za ugradjnu iako je zakon jasan pa reko da se razmotri to pitanje,mozda ljudi ne znaju,razumes..licno sam apsolutno ne zainteresovan za ugradnju xenona mada znam i cene i gde i kako,pozz ;)
"Ksenoni su pod TUNING:bolje vidis, brze vozis lol lol lol "
za tebe je ovo stvarno tuning??? odusevljavas me ...

Cedo
VIP

Poruka od Cedo » utorak, 5. jan. 2010. u 16:40h

Shone brate sta si ti hteo da kazes sa "Ksenoni su pod TUNING:bolje vidis, brze vozis"(mislim ako tako gledas to i jest tuning ;) al naravno to je styling eksterijera) i sta ti je bre ovo
Ksenoni su pod TUNING:bolje vidis, brze vozis "
za tebe je ovo stvarno tuning??? odusevljavas me ...(decko ne duvaj se,mozda i nisi toliki pametnjakovic)
..vidi to nije ni bitno,nisam ni ja bitan jer ni ne ugradjujem xenone iako mi ti pises posto su i sta mi sve treba za njih i ako imam para
da trosim na to itd..ponavljam ti ne pitam zbog sebe vec sam postavio dobronamerno i konstruktivno pitanje da se razvije rasprava o aktuelnoj temi,novi zakon i sta sve moze i ne moze a do sada se moglo,znaci nisu bitni xenoni kao takvi,ista stvar je recimo i kuka koja ako nije na rasklapanje u granicama evropske unije mogu da nas istresu iz gaca,samo mi nemoj sad poceti govoriti kako da sredim taj problem mrgreen ..

Evo sa Markedjanijem sam razvio temu,citaj pa vidi kako se to radi,pozz i aj da se ne nastavljamo..

Slika

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11519
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » utorak, 5. jan. 2010. u 18:43h

peca piše: "Drugovi dolazi vreme corke...

Upozoravam...

U corku ce uskoro da se ide ko sad u kafanu shto se ide..." mrgreen ...
"Jel to drug direktor preti?" mrgreen
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Cedo
VIP

Poruka od Cedo » utorak, 5. jan. 2010. u 19:25h

Ko ce da ide u corku..
Cuti Šule,nisi se javio za rec i cuti.. lol

Slika

peca
VIP
Poruka: 2470
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 15:10h
Kontakt:

Poruka od peca » sreda, 6. jan. 2010. u 01:14h

"Nek idu u corku oni koji idu u kafanu...

Ja kafanu nisam video vec 6 godina" mrgreen ...
milan_gt piše:ja gledam auto kao celinu i najbolja i najteza stvar je postici da ima ono nesto a da ne mozes uperiti prstom na to nesto..a to je dosta teze uraditi nego zamazati felne u neku drecucu boju..
ssf01 piše:skontao sam... da moze covek bi cipovao i vedrana da bolje koristi dzoger :D
ssf01 piše:Auuu am cu sutra brisat ov femunkdd e probud uf

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“