Eskort 1.8 16v,Popravka alternatora
Moderator: Dragomir
-
- Ljubitelj životinja
- Poruka: 3352
- Član foruma od: sreda, 4. mar. 2009. u 17:59h
Eskort 1.8 16v,Popravka alternatora
Sad me pozvase da je auto gotov i problem je bio u tabli alternatora (sta god da je to). Cela usluga je 10 000 dinara.
Da li je to normalna cena ? lepo sam im rekao da me pozovu kad vide sta je da znam dal da uzmem drugi ili se tja popravlja,ali su zvali kad je zavrseno.
Da li je to normalna cena ? lepo sam im rekao da me pozovu kad vide sta je da znam dal da uzmem drugi ili se tja popravlja,ali su zvali kad je zavrseno.
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
Re: jel moguce?
Ja recimo ne znam sta je tabla alternatora ali znam za diodni blok...e sad mozda je to to a ako jeste onda je cena otprilike tako nesto.
Znam da je kolega otprilike platio neku slicnu sumu novca za svoj Espero....
Znam da je kolega otprilike platio neku slicnu sumu novca za svoj Espero....
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Predpostavljam da je u pitanju plocica sa diodama , jel nema nista drugo ....
Al tebe taj auto kosta ....
Al tebe taj auto kosta ....
-
- Poruka: 145
- Član foruma od: petak, 28. avg. 2009. u 22:31h
Da znas da ga kosta...Ljudi za te pare rade osvezenje motora a diodice ne kostaju vise od 500po kom.Sramota odrase coveka :-(
-
- Ljubitelj životinja
ne prestaje da kosta, i sto je najgore ima jos dosta stvari da se uradi. A juce sam video da centralna ne zakljucava,pa moram i to.
Nego , van, kad kazes da kosta jer mislis da je cena usluge skupa? oprecne izjave cujem po ovom konkretnom pitanju.
Nego , van, kad kazes da kosta jer mislis da je cena usluge skupa? oprecne izjave cujem po ovom konkretnom pitanju.
- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
E zato sam ti ja rekao da se spremis da kupis drugi.
To ti je standardna fora kod elektricara.
On ima milion alternatora kojima je nesto crklo i ostavljaju sta valja.
Najvise deru za diodne ploce i rotore.
Tako je mene jedan probao da zavrne pa sam mu se nacestitao mile nove godine.
To ti je standardna fora kod elektricara.
On ima milion alternatora kojima je nesto crklo i ostavljaju sta valja.
Najvise deru za diodne ploce i rotore.
Tako je mene jedan probao da zavrne pa sam mu se nacestitao mile nove godine.
Chip tuning za Ford-ove
viewtopic.php?f=94&t=19067
- miki023
- Poruka: 1161
- Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h
Dacu primer mog brata, on je skoro menjao diodnu plocu a Astri g1.7DTI i iznelo ga sve sa rukama i novim delom oko 4000din, a prilicno treba vremena da se alternator skine sa auta.
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Možda ako rade osveženje motora na bicikli, inače postoji nešto što se zove usluga i znanje, pa i to košta, inače bi svi radili džabe i naplaćivali samo delove.srki 81 piše:Da znas da ga kosta...Ljudi za te pare rade osvezenje motora a diodice ne kostaju vise od 500po kom.Sramota odrase coveka :-(
Da li je skupo ili nije je relativno, što reče Sibi pitanje je da li je posao odradio kako valja, cene majstora jako variraju od mesta do mesta, ali ako ima garancije onda nema problema.
Ne mogu svi da budu električari.

Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
-
- Ljubitelj životinja
Ne mogu da kazem da me je zavrnu ili presao,samo mi se ucinilo dosta, sto je mozda i moja greska jer nisam ocekivao tu cenu za ovaj kvar tim pre sto su mi je jedan drugi rekao da ocekujem 4 ili 5 K za ovo. Ali dobro.Zato sluzi forum , interesovala su me vasa misljenja. Mislio sam da do sada nema sta nisam menjao na automobilima,ali sam izgleda prevideo alternator.
Ovako: zamenjena je ta ploca sa diodama i regler jer kaze da kad se vec radi uradi kako treba. Lezajevi su dobri i nije bilo potrebe da se menja. Covek je veoma kulturan, ako je to bitno,mada meni jeste. (kao i momci koji rade) I dalje cujem oprecne izjave a to je da su to uglavnom skupe popravke do onih koji kazu da su sa mnogo manje prolazili.
Boki, bio si u pravu,al mi nije na kraj pameti bilo da je taj raspon cena. Mozda je i moja greska, pa dizem paniku bezveze. ( sa druge strane , taj novi alternator bi trebalo proveravati takodje ?)
Sibi: ne setih se da pitam za garanciju na ovo. Inace, to je na vozdovcu, konkreno na pocetku plavog mosta, ulica Vladimira Tomanovića - Branko.
Miki 023 - gde ti brat zivi? Mozda su cene razlicite u drugim gradovima ?
911s: da, u pravu si kada covek logicno razmisli. Postojao je jeftiniji nacin ,to je sigurno,ali bi trajalo duze.
Bitno da imam auto, odoh malo da vezbam , do sutra a onda da trazim ABS kompjuter negde.
Kako god, idemo dalje, a da ne sirim temu,mozda je najpametnije da se nadovezem ovde: http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... =35&t=2921
Ovako: zamenjena je ta ploca sa diodama i regler jer kaze da kad se vec radi uradi kako treba. Lezajevi su dobri i nije bilo potrebe da se menja. Covek je veoma kulturan, ako je to bitno,mada meni jeste. (kao i momci koji rade) I dalje cujem oprecne izjave a to je da su to uglavnom skupe popravke do onih koji kazu da su sa mnogo manje prolazili.
Boki, bio si u pravu,al mi nije na kraj pameti bilo da je taj raspon cena. Mozda je i moja greska, pa dizem paniku bezveze. ( sa druge strane , taj novi alternator bi trebalo proveravati takodje ?)
Sibi: ne setih se da pitam za garanciju na ovo. Inace, to je na vozdovcu, konkreno na pocetku plavog mosta, ulica Vladimira Tomanovića - Branko.
Miki 023 - gde ti brat zivi? Mozda su cene razlicite u drugim gradovima ?
911s: da, u pravu si kada covek logicno razmisli. Postojao je jeftiniji nacin ,to je sigurno,ali bi trajalo duze.
Bitno da imam auto, odoh malo da vezbam , do sutra a onda da trazim ABS kompjuter negde.
Kako god, idemo dalje, a da ne sirim temu,mozda je najpametnije da se nadovezem ovde: http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... =35&t=2921
- miki023
- Poruka: 1161
- Član foruma od: petak, 12. dec. 2008. u 15:47h
Nekad je bolje malo skuplje platiti ali da imas odredjenu sigurnost u odradjeni posao, u ovom slucaju garanciju, pretpostavljam da su delovi kostali oko 5-6kdinara + par sati rada i izadje na 10k. Samo neka te sluzi. Kod mog brata je menjana samo diodna ploca a majstor je uzeo oko 10e za posao, da je menjan i regler verovatno bi bilo za koju hiljadarku vise.
- matke
- VIP
- Poruka: 308
- Član foruma od: subota, 17. okt. 2009. u 21:45h
rs -cena remonta alternatora u smederevu je 4 do5 hiljadarki sa kompletnim delovima.normano ako je totalno riknuo onda drugi polovan je kod mene 50-ak evrica.normalno najbitnije da si resio problem a inace bg je uvek skup sto se tice odrzavanja.pozdrav
- van
- VIP
- Poruka: 9044
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h
Meni to izgleda neverovarno , 10 000 din , ali ja nisam reper , sam odrzavam svoja kola .
500 din dam strugaru da mi obradi kolektore , 800-1000 din su regler i cetkice , 200 din cinkovanje remenice i ventilatora i sitnica , jedan srebrni alu sprej , da su kojim sllucajem crkle diode uzeo bih sa drugog alternatora , ali to ne crkava ( sem na novijim vozilima ) , jos jedno 5 l benzina da sve to ujurim i 2-3 sata posla , koje je moje hobi vreme ... Nisam potrosio vise od 2000-2500 din.
Iduci put daj meni tako nesto da odnesem majstoru . Nece biti vise od 50 e sa sve mojom provizijom za nosenje
500 din dam strugaru da mi obradi kolektore , 800-1000 din su regler i cetkice , 200 din cinkovanje remenice i ventilatora i sitnica , jedan srebrni alu sprej , da su kojim sllucajem crkle diode uzeo bih sa drugog alternatora , ali to ne crkava ( sem na novijim vozilima ) , jos jedno 5 l benzina da sve to ujurim i 2-3 sata posla , koje je moje hobi vreme ... Nisam potrosio vise od 2000-2500 din.
Iduci put daj meni tako nesto da odnesem majstoru . Nece biti vise od 50 e sa sve mojom provizijom za nosenje

- BokiRS
- Neizleciv
- Poruka: 4457
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 08:18h
Ni ja nisam reper (nemam bas neki glas)
Ali se slazem sa tobom

Ali se slazem sa tobom
Chip tuning za Ford-ove