Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Problemi sa Focusom

Odeljak za mehaničke kvarove.
Pravila foruma
Svako pitanje koje traži rešenje problema, a koje ne sadrži u naslovu teme: model auta, godinu proizvodnje,tip ubrizgavanja, zapreminu i snagu motora, biće obrisano bez opomene. U poruci napisati kratak i sažet problem.

Moderator: Dragomir

Odgovori
yipikayey
Poruka: 13
Član foruma od: utorak, 14. apr. 2015. u 13:09h

Problemi sa Focusom

Poruka od yipikayey » sreda, 4. nov. 2015. u 21:29h

Već pisah jednom ovde i dobih super pomoć pa mi je ista potrebna ponovo.

Izlistaću manje više sve probleme koje imam sa autom pa bih voleo ako neko može da mi preporuči kod koga bi to najbolje u Beogradu (po mogućstvu) mogao da odvezem da sve pogleda (i po mogućstvu sredi) ili par nekih majstora, auto koji imam je Focus 1.4 - Benzinac, 2001. godište.

Stvari koje ne rade su sledeće:

- na instrument tabli postoji dugme za otvaranje gepeka koje ne radi
- takođe ne mogu da podignem svetla, kada pomeram onaj, prekidač, ne znam kako drugačije da ga nazovem, koji se nalazi pored mesta gde se pale svetla, svetla se ne podižu i deluje mi da su poprilično spuštena, a da možda čak i ne bacaju onoliko koliko bi trebalo
- ne radi upaljač, ili kako se već zove
- ne radi zadnje štop svetlo koje je na zadnjoj šoferci, proverio sam sijalice i one sve gore, ali kada pritisnem kočnicu ona se ne pale tako da rekao bih da je negde neki prekid u pitanju
- mislim, ali nisam siguran, da brisači isto ne rade kako treba, jer ne mogu da uključim prskanje napred a da u isto vreme zadnji ne krene da briše, a kada hoću da se prska pozadi kad pritisnem, uključe mi se prednji.

Takođe, ne radi mi centralno zaključavanje, nisam ni siguran da ga auto ima jer ključ koji sam dobio uz auto, je običan, nema nikakve dugmiće na njemu, ali kada otključavam vrata, moram pojedinačno da ih otključavam, te bih voleo i to da sredim ako mogu, da li sa nekim alarmom ili čime god, voleo bih da mogu to da sredim da bude na dugme ako je moguće, jer se 101 put vratim da proverim da li sam zaključao sva vrata.

Ovo mi je prvi auto koji sam kupio i imao sam "stručne" ljude koji su išli sa mnom, ali očigledno nisu dovoljno bili stručni, jer se ja zaista ne razumem jako puno u iste.

Reći ću samo da sam umesto originalnog ventilatora na hladnjaku imao ventilator za Yuga, od koga sam se za malo spalio kad sam vozio devojku u bolnicu :D

Mislim da je manje više to to, jeste puno ili ne ali bih vole sve te neke stvari da sredim polako, jer sam stvarno puno zagotivio auto, pa ako neko ima neki predlog ili ako nešto nisam lepo objasnio, pojasniću još.

Hvala unapred.

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4947
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Re: Problemi sa Focusom

Poruka od Djole » sreda, 4. nov. 2015. u 21:40h

majstora preporucujem http://www.rsdford.com/ a i velika vecina ce...

sto se tice dugmeta pomogne obicno ciscenje istog(imas 2 safica koja drze prednju masku oko sata ostalo drze zabice lako ces izvuci,otkacis konektor i prekidac ide napolje...
nivelacija farova ti neradi ako su farovi menjani pa nemaju mogucnost nivelisanja ili je mehanizam ostecen-slomljen
kad kocis da li ti rade svetla u lampama?
kod upaljaca pomogne "sirenje" kontakta u samom upaljacu
za centralnu bravu moze biti svasta,javice se neko iskusniji
ventilator obavezno zameni ako nisi orginalnim...
:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

yipikayey

Poruka od yipikayey » sreda, 4. nov. 2015. u 21:46h

Svetla ne rade kada kočim, proverio sam da li rade tako što mi je prijatelj jedan kačio na nešto, ne znam ni sam šta, ali su tad radila, izvadio ih je bio i nakačio na neku spravu i radila su, ali kada ih je vratio, nisu radila.

Nije problem u samom upaljaču, jer kad sam na primer stavio u to punjač i neki kompresor nisu radili ni jedan ni drugi.

Hvala za ovo ostalo, a ventilator sam naravno odmah zamenio, sva sreća pa sam bar stao ispred bolnice :D

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača

Poruka od Djole » sreda, 4. nov. 2015. u 22:00h

imas u upaljacu 2 limena kontakta pokusaj da ih malo skupis da napravis bolji kontakt

yipikayey

Poruka od yipikayey » sreda, 4. nov. 2015. u 22:14h

Ok, probaću, hvala.

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača

Poruka od Djole » sreda, 4. nov. 2015. u 22:27h

samo prilikom te operacije izvuci osigurac jer ako napravis kratak spoj pregorece...ne znam tacno koji je broj znam da je 15A pogledaj semu na poklopcu

mbole
Poruka: 15005
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 4. nov. 2015. u 22:44h

Imas isuvise brljotina po autu da bi se sam igrao (posto ovde pitas, pretpostavljam da se bas i ne snalazis).

kao da se neko igrao sa instalacijama (pogotovu ako ti je unutra bio ventilator od juga). To mora majstor da lepo pretrese, pa sad uz sve ovo i upaljac ... gde ide tele nek ide i uze sto bi rekli. Bolje nek sve to pregleda majstor nego da se igras, pa zajebes i nesto sto valja.
Djak pesak :)

yipikayey

Poruka od yipikayey » sreda, 4. nov. 2015. u 23:07h

Ne planiram baš da prčkam pa zbog toga pitam najbolje gde da idem da se sve to lepo pregleda i sredi.

sasa_f1
Poruka: 9989
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » sreda, 4. nov. 2015. u 23:31h

Za pocetak ti preporucujem da otvoris gepek vrata i da svuces gumenu izolaciju sa snopa zica koje idu od krova auta, u gepek vrata. Cenim da je tu prekid zica koji ti pravi bar 2 problema.

yipikayey

Poruka od yipikayey » petak, 6. nov. 2015. u 15:48h

Jel ste u suštini svi saglasni oko tog servisa, da tamo pozovem i odem?

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8319
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » petak, 6. nov. 2015. u 16:02h

Većina je saglasna sa RSD Ford servisom i idi nek ti pregledaju auto ljudski, ko zna šta je sve radjeno sa njim kada ima ventilator sa juga :lele: .
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

yipikayey

Poruka od yipikayey » petak, 6. nov. 2015. u 21:55h

Nema više, zamenih ga čim se to desilo, ali ok, hvala, onda idem tamo :)

Odgovori

Povratak na „Kvarovi i popravke“