Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Fordovi Ljubimci

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
Ford_III
Poruka: 1007
Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h

Re: Fordovi Ljubimci

Poruka od Ford_III » petak, 30. okt. 2015. u 05:36h

Neznam sve zavisi od psa valjda.Ima psa npr.koji ne laju i moze svako da udje u dvoriste nisu opste agresivini,ali kada treba taj da izadje iz dvorista uopste ga ne pusta.Imao sam obicnu dzukelu neki mesanac nemam pojma ni ja bio je nesto malo veci od pikinezera.Taj je naprimer pustao svakog da udje ali je bio agresivan.Ali kada bi neko usao neki bas stranac npr on se prikradao iza i ujedao za nogu.
Naravno posto sam imao Obavestenje na kapiji cuvaj se psa i ulazite na sopstvenu odgovornost i posto je moje dvoriste i kuca privatno vlasnistvo nisu mogli da me tuze.Mada tada nisu ni postojali zakoni kao sada.
Po mome nekom misljenju nema veze koja je rasa pasa vazno je kako se obhodite prema pasu.Ne sme previse da se mazi I dobro je da bude vezan.Moj pas je stene ali je vezan.Imam sajlu 10 m na koju je zakacen lanac od 5 metara tako da moze da se setka po dvoristu koliko zeli ali je isto tako i vezan.
Pas treba da zna kada se kaznjava.Kada mislim kaznjava ne da ga sada neko bije vec u pocetku kada je stene blagim udarcem po njusci koliko da oseti sasvim malu bol a uz to i dranjem.Onda shvati da nesto nije u redu.Jednostavno mora da mu se da do znanja da to sto radi ne sme i nije u redu.Naravno tu ide i ljubav.Pas treba da oseti da ste mu vi najbolji prijatelj jer tako ce da vas slusa i bice vam veran.Citao sam na sajtovima da ima psa koji su bas agresivni cak i prema gazdama.Gazda po nekada ne sme da ga mazi i hoce gazdu da ujede.Pas radi jednostavno sta on zeli.I to je sve od prevelikog mazenja i dopustanja.Pas je kao dete kako ga vaspitavas takav ce i da bude jedino sto ce vam pas celog zivota biti veran a danasnja generacija pa da ne pricamo o tome sada zna se kakvi su.Naravno jer deca gledaju od drugih a pas ne moze i nema nikog drugogo osim svog vlasnika.
Ja u svog psa gledam kao najboljeg druga sto i jeste.Ali naravno mora da mu se stavi do znanja sta sme a sta ne sme.
Kod njE je kao sto sam vec pisao problem agresivnost ali se nadam da je jos mala i da ce to vremenom proraditi.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.

veljabandit
Poruka: 898
Član foruma od: utorak, 23. apr. 2013. u 14:18h

Poruka od veljabandit » petak, 30. okt. 2015. u 07:19h

sasa_f1 piše:Uzas! U soku sam za sta ljudima sluze psi.
Mene sad prosto sramota sto ne bijem ove moje i sto ih mazim...nisam znao da ne treba tako, treba mi oduzeti pse i vezati ih na lanac!
... duga svetla i pun gas !
BMW 325 f31
Abarth 595 turismo

sasa_f1
Poruka: 9988
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » petak, 30. okt. 2015. u 17:38h

Ford_III piše:Ne sme previse da se mazi I dobro je da bude vezan.
Ti se bre covece drogiras. Zamisli sebe tako vezanog, sve ce ti se kazati.

Ford_III

Poruka od Ford_III » petak, 30. okt. 2015. u 18:02h

Mislio sam da ne sme da se dopusti od stranaca da se mazi a naravno da kuce mora da bude vezan.Ti ako pustas svoje kuce nevezanog tvoja stvar a ovo ti je prvi i zadnji put da si rekao tako nesto.
Ocigledno se ti drogiras jer pises tako nesto o nekome koga uopste i ne poznajes zato ne seri.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

sasa_f1
Poruka: 9988
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » petak, 30. okt. 2015. u 18:05h

Ma preti koliko oces, ti imas neki veliki problem. Zao mi je sto je jedo zivo bice zavrsilo kod tebe u vlasnistvu!

Sharpshooter
Poruka: 5109
Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h

Poruka od Sharpshooter » petak, 30. okt. 2015. u 18:18h

Moj u životu nije bio vezan, a opet je prvoklasni pas čuvar. :)
Tako da ta priča oko vezanja pada u vodu.

Mislim stvarno, zamisli da si vezan ceo dan. :)
2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks

jelchica
Poruka: 613
Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h

Poruka od jelchica » petak, 30. okt. 2015. u 18:27h

Ne treba ni poistovećivati psa sa osobom i tako ga tretirati. On je ipak malo drugačija naprava

pancerFF
Poruka: 1076
Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h

Poruka od pancerFF » petak, 30. okt. 2015. u 18:28h

Psi su namenjeni da "sluze" ljudima. Ne razmisljamo svi isto. Ni ja nisam pristalica da pas treba da se bije, da treba da bude vezan i da se podstice agresija, i mozda je najbolje takav vid dresure ostaviti dreserima, ili se bar konsultovati sa njima. Mala je granica izmedju dobrog cuvara i totalno asocijalnog psa koji bi da pojede sve sto se krece.
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.

Sharpshooter

Poruka od Sharpshooter » petak, 30. okt. 2015. u 18:31h

jelchica piše:Ne treba ni poistovećivati psa sa osobom i tako ga tretirati. On je ipak malo drugačija naprava
Misliš čoveka sa psom? :D

Ne kažem da ne treba da se kažnjava, daleko od toga, ali opet to da je konstatno zavezan samo može da stvori asocijalnu životinju ili čoveka. :)

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2786
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » petak, 30. okt. 2015. u 19:25h

@Ford_III: Za početak nije loše pročitati
http://www.dresurapasa.8m.com/
Slika Slika

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » petak, 30. okt. 2015. u 20:14h

Zakasnela je reakcija, ali svejedno... Ne slažem se ni ja sa svime što je napisano u temi, ali uvrede mogu da odvedu samo u zaključavanje teme dok se ne stišaju strasti. Prijateljski savet: već ste iskazali neslaganje normalnim tonom, sada iskulirajte.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » petak, 30. okt. 2015. u 20:23h

^ Sta je rekao Bojan.
@ Sasa & Igor (Ford III)
Nebitno ko je poceo ko odgovarao itd, pazljivo sa postovima, vredjanje i tome slicno bas i ne tolerisemo, da ne bi padale banane bezveze. Slozicemo se da se ne slazete i to je to :beer:
Fiesta!!

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14043
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » petak, 30. okt. 2015. u 21:22h

pancerFF piše:Psi su namenjeni da "sluze" ljudima.
... da sluzi kao najbolji prijatelj.
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

pancerFF

Poruka od pancerFF » petak, 30. okt. 2015. u 21:54h

Apsolutno, ali kad bi se iskljucivo pas pitao. :)

Ford_III

Poruka od Ford_III » petak, 30. okt. 2015. u 22:25h

EDIT by BojanM -- Post je obrisan, upozoreni ste već da zaustavite priču.
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21558
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Poruka od Markedjani » petak, 30. okt. 2015. u 22:36h

Off staje ovde, sledeći višak komentar... ban na 7 dana.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Sharpshooter

Poruka od Sharpshooter » petak, 30. okt. 2015. u 23:17h

Moju Akitu uspeo sam da naučim da se šeta bez povodca kulturno, gde god da ga vodim. Da ne izlazi na ulici, makar sa druge strane bile tri kučkice u teranju. Da se ulica prelazi na pešačkom i to kada svetli donje svetlo na semaforu za pešake, kao i gomila sličnih gluposti.
Kulturan pas, koga možeš da vodiš u izlaske, na plažu, dečije rođendane, gde god ti padne na pamet.

Pored toga svega je prvoklasni pas čuvar, kako za stan, tako i za kola.
Ostaviš ga na zadnjem sedištu, sa spuštenim prozorima i otključanim kolima. Lepo sedi, čeka i merka okolo.
Možeš i da ga maziš ako gurne glavu kroz prozor, ali probaj da uhvatiš kvaku od vrata. :)
Da ne bude da je savršen (daleko je od toga :D ), nikada nisam uspeo da ga "ukrotim" po pitanju drugih pasa. Tu jednostavno pomoći nije bilo. Ako ga neki pas popreko pogleda ili se ne skloni sa puta na vreme, nema mnogo diskusije. Ko preživi pričaće. :war:

Dve godine dresure i posvećenog rada. Pas je mnogo više od konstatno zavezane zveri u dvorištu, samo treba imati odgovarajući pristup. A tabanje istog nije jedan od tih. Ok da ga kazniš kada nešto skrivi (mora da zna zašto ga kažnjavaš, tako da varijante izmlatio sam ga za ono što je uradio pre 5 minuta zaboravi), ali da ga mlatiš redovno bez razloga, je suludo.

Talladega_500
Yankee
Poruka: 14043
Član foruma od: četvrtak, 4. jun 2009. u 03:16h

Poruka od Talladega_500 » subota, 31. okt. 2015. u 05:29h

Moj "cuvar" ovako docekuje goste. :)

Slika
When I die, I want to be buried faced down so that anyone who doesn't like me can kiss my ass.

“Normal" is just a setting on your dryer.

Mosha
Poruka: 272
Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
Kontakt:

Poruka od Mosha » subota, 31. okt. 2015. u 14:06h

Slicnja situacija :)

Slika

Inace, labradorka laje na ostale macke ali svoju voli, naravno sanse da neku i povredi su nepostojece ali ipak voli da objavi da je videla macku.

Pas je tu da coveku ulepsa zivot a ne da pati pored njega. Takodje agresivni i nervozni psi imaju obicaj da mnogo laju, i kad treba i kad ne treba, to mozda ne smeta vlasniku ali komsijama itekako smeta. U mojoj ulici svako dvoriste ima prosecno dva psa. Pa zamislite na sta bi to licilo da svi laju u glas po ceo dan i noc.

Samo jedan komsija (i to nazalost samo jednu kucu od mene) drzi psa na lancu non-stop, i to vucjaka, i taj pas ne zaklapa, zvoni ceo komsiluk. Svi ostali psi u komsiluku trckaraju po dvoristu, zalaju tu i tamo ponekad i to je to.

Pas je odgovornost, treba mu prostor i paznja. Ako nekom treba alarm mnogo je jeftinije i mnogo lakse da se ugradi bezbednosni sistem nego da se gaji pas. Uostalom ako se neko nameraci da opljacka kucu pas mu je najmanj problem.

mbole
Poruka: 14954
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 31. okt. 2015. u 14:46h

Pas koji nije vezan smatra dvoriste teritorijom svog copora. Njegov copor su svi ukucani (ukljucujuci i ostale zivotinje), a vodja copora je gazda.
Pas koji je vezan, nema svoj copor, posto kad bi ostali ukucani bili u njegovom coporu, on ne bi bio vezan a oni slobodni.

Stoga, on ustvari ne brani dvoriste, vec pokusava da "osvoji" parce teritorije za sebe.
Vlasnika slusa iz straha, a ne iz postovanja i osecaja pripadnosti coporu. Prvom prilikom, pokusace da "postane kalif umesto kalifa", to jest da on postane vodja copora.

Svaka zivotinja, ukljucujuci i coveka, mnogo pozrtvovanije ce braniti svoju teritoriju, nego sto ce napadati tudju.
Djak pesak :)

veljabandit

Poruka od veljabandit » subota, 31. okt. 2015. u 14:55h

Cela prica je oko copora i pripadnosti... klasicna prica o psecoj ljubomori je iluzija, tu se radi o borbi za mesto u coporu... maziš onog drugog psa dakle ja sam u drugom planu i moram da se borim, na ovaj ili onaj nacin ... ukratko.
BMW 325 f31
Abarth 595 turismo

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2786
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » subota, 31. okt. 2015. u 18:16h

@bole , velja: apsolutno tačno.
U jednoj fazi odrastanja pas će pokušati da se nametne kao vođa čopora.Taj momenat je veoma važan, ne sme se propustiti i to dozvoliti. Vlasnik se tada mora nametnuti kao vođa (obično je za to potrebna prisila), a kućni ljubimac tada za sva vremene ostaje samo član čopora.Dresura posle toga može da počne.
Veoma je lepo na ulici videti iole kultivisanog psa (za dresiranog da i ne govorim), koji izvršava osnovne komande vlasnika.Koliko mogu da primetim veoma je malo takvih.Obično pas šeta vlasnika , a ne obratno.
Ovo mi je šesti po redu ovčar.Sada već ima 11 godina.Uspeo sam da ga naučim da sve naredbe izvršava kako glasovnim komandama tako i samo vizuelnim putem - na određeni pokret ruke.Bilo je potrebno dosta truda i strpljenja uz poštovanje osnovnih pravila dresure.
Slika
Slika Slika

veljabandit

Poruka od veljabandit » nedelja, 15. nov. 2015. u 23:03h

Sveze vesti iz pseceg sveta :)
Juce i danas dve izlozbe u Bugarskoj, Cacib Sofia i dve pobede za moju divnu Taru !!! Osvojen sampionat Bugarske, za sada treci sampionat ukupno a takodje stekla je uslov za naziv International champion !

Int. Multi Ch. Tara
Slika
BMW 325 f31
Abarth 595 turismo

pancerFF

Poruka od pancerFF » nedelja, 15. nov. 2015. u 23:26h

Prelepa. Bravo thumbsuph

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8305
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » nedelja, 15. nov. 2015. u 23:34h

Sjajna je thumbsuph .
Šta se dešava sa Banditom, jel vodiš i njega na takmičenja?
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“