Moje iskustvo je ovakvo, cuvam gonice inace, i nikada manje od 5 pasa (a bilo je i po 12), situacija se razlikuje u detaljima, ali ide otprilike ovako: stenci, bez obzira na broj, do 5-6 meseci ne obracaju paznju ni na sta drugo osim na zajebanciju i dosadjivanje starijim kerovima. Tu vec dolazi prvi rez, barem kod nas, i odlazi nekoliko njih. Kada su u manjoj grupi brze dosadjuju sami sebi, i menjaju se, malo ozbiljnije se ponasaju, prate starije, oponasaju, ali su i dalje neozbiljni. Tek sa 10+ meseci mogu da ocekujem ozbiljnog cuvara, koji je spreman da prekine neki svoj posao ako lupne kapija, pozove neko, ili eventualno cuje komsijskog psa kako laje na drugoj strani dvorista. Kad su sami, vec je malo drugacija prica, ali otprilike dodje mu na isto. Trenutno imam 2 steneta razlicitih rasa (4.5 i 2.5 meseca) koja se ne odvajaju jedno od drugog, ali ovo starije koje je duze kod nas vec prelazi u stadijum cuvara zato sto po potrebi radi sve ono sto sam opisao u prethodnoj recenici. Za to vreme ovaj mali se zamrzne i ceka ga da se vrati sa intervencije da bi opet mogli da rade to sto su zapoceli

Poenta price, ja bih cekao (ako ima od kog da uci i malo duze), ako ti se ne svidja za par meseci prodaj. Sigurno ce se naci neko da kupi zrelog, ocuvanog psa, po ceni malo vecoj nego za stene..