Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Download (programi, igrice, softveri).....

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
SimkeFordMK3
Poruka: 718
Član foruma od: subota, 17. mar. 2012. u 02:09h

Re: Download (programi, igrice, softveri).....

Poruka od SimkeFordMK3 » petak, 23. okt. 2015. u 23:09h

Isti slučaj i kod mene.. dig'o sam 10ku da probam.. nije se zadržala ni do kraja tog dana.. vratio sam se na 7icu 64-bit za sada mi najviše odg.. i sve dok bude radila ovako ne diram je...
Da.. da ubuntu je dobar za neki lapić ako zatreba za šifre.. thumbsuph :D
RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama..:) "

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » petak, 23. okt. 2015. u 23:49h

Imam 10ku kao dual boot, ali moram se vratiti na 7.
Sviđaju mi se neke stvari, neke ne.
Svidjelo mi se što je sličan 7ici vizuelno, digne sistem mnogo brže nego 7ica i još neke sitnice.

Ali nije mi se svidjelo to što nema jednostavnog načina da se isključi update. Nego ga radi kad one hoće i šta on hoće, na kraju sam to skontao. Ali sam popi*dio na programere koji su to napravili. Uradio je par updatea sam, kada je uradio updatey među njima je bio i driver za mrežu i nova verzija drivera baguje. Svaki put kad upalim komp, neće da se poveže sam na mrežu, nego moram otići u manager pa isključiti mrežnu i opet uključiti da bi se povezao.

Na 7ici mi je dobro to što mogu birati koji update i kada da uradi. Jedne prilike dam zaboravio da ga isključim i onda kada sam krenuo, trebao mi i laptop, ne možeš ga isključiti, piše updating... i tako ga čekaj 15 minuta.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

SimkeFordMK3

Poruka od SimkeFordMK3 » subota, 24. okt. 2015. u 00:00h

Dovoljno je što telefon ne mogu da zaustaim da radi šta hoće... još će i komp da me zeza.. e pa neće još uvek se nedamo... :punnish: :rotfl: lol
RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama..:) "

Mosha
Poruka: 272
Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
Kontakt:

Poruka od Mosha » subota, 24. okt. 2015. u 00:17h

I meni se baguje mreza sa 10-kom na isti nacin, perfektno je radilo sve na win 8 i automatski se update na 10, od tad je pocelo. I sto je najgore izgleda da brdo ljudi ima taj problem, pojavio se novi driver skoro ali nista popravio nije. Prosto neverovatno da su dozvolili tako veliki problem. Original sistem mi je dosao uz laptop pa mi bedak da dizem fals ali ne znam koliko ce me zivci posluziti.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 24. okt. 2015. u 01:46h

Meni nikada neće biti jasno sa tim programerima. Gomilo programa su zaebali sa nekim inovacijama i novim verzijama, a nova verzija se desi da radi gore.
Ako nešto nije pokvareno, ne diraj!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » subota, 24. okt. 2015. u 03:07h

Prešao sam na 10 na poslu silom prilika, što mi je dobro došlo pošto mi se 8ica pogotovo ne dopada... jeste, vizuelno je čudan, ali sve zavisi šta radiš i koliko možeš da ignorišeš te stvari... ima stvari koje su poboljšane, ima koje nisu, nešto od "telemetrije" možeš da pogasiš da ne "javlja kući" previše stvari itd.

Za sada imam umereno pozitivan stav prema njemu, pogotovo što će razvoj sada (navodno) ići tako da izlaze samo inkrementalni update-ovi operativnog sistema, a ne više drastična razlika između verzija... nešto u fazonu onoga što Apple radi sa OS X.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 24. okt. 2015. u 05:48h

Eh... stari dobri XP jos uvek veselo fercera :)
Mada sam morao da dignem sedmicu na drugoj particiji zbog solidworks-a.
8 sam zaobisao u sirokom luku (vec imam 2 telefona, ne treba mi da od racunara pravim jos jedan bas toliko veliki)
10 se zadrzao celo pre podne na jednoj test masini.

Sve u svemu... klizimo u dekadenciju. Sve vise i vise se sistem zatvara. Sve vise se racunar bavi nekim desetim stvarima a ne onim sto mu ja kazem da radi. Sve vise se "pravi pametan"... Sve vise nije moj racunar nego neciji...

@Iosis
Nazalost, nema to nikakve veze sa programerima. Oni pisu ono sto moraju. A sta ce da pisu odredjuju marketing "strucnjaci", istrazivaci trzista i slicna bratija.
I kad nije dojebano, posto ili nema vremena za tako nesto, ili je sistem koji je "srucnjak" zamislio kompletno idiotski, pa jednostavno nije ostvarljiv, pravilo je "nema veze,to cemo ispraviti u hodu".
Djak pesak :)

Daniel
Poruka: 6089
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » subota, 24. okt. 2015. u 09:03h

@Bojan,

Ja presao pre par nedelja na OSX El Capetan i najveca vizuelna razlika mi je bila sto su promenuli font xD naravno radi i brze i efikasnije xD
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4940
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » subota, 24. okt. 2015. u 10:25h

ipak ja ostajem na 7 ultimate dok radi...mozda jednog dana isprave sve te .izdarije
:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

SimkeFordMK3

Poruka od SimkeFordMK3 » subota, 24. okt. 2015. u 10:57h

mbole piše:Eh... stari dobri XP jos uvek veselo fercera :)
Mada sam morao da dignem sedmicu na drugoj particiji zbog solidworks-a.
8 sam zaobisao u sirokom luku (vec imam 2 telefona, ne treba mi da od racunara pravim jos jedan bas toliko veliki)
10 se zadrzao celo pre podne na jednoj test masini.

Sve u svemu... klizimo u dekadenciju. Sve vise i vise se sistem zatvara. Sve vise se racunar bavi nekim desetim stvarima a ne onim sto mu ja kazem da radi. Sve vise se "pravi pametan"... Sve vise nije moj racunar nego neciji...

@Iosis
Nazalost, nema to nikakve veze sa programerima. Oni pisu ono sto moraju. A sta ce da pisu odredjuju marketing "strucnjaci", istrazivaci trzista i slicna bratija.
I kad nije dojebano, posto ili nema vremena za tako nesto, ili je sistem koji je "srucnjak" zamislio kompletno idiotski, pa jednostavno nije ostvarljiv, pravilo je "nema veze,to cemo ispraviti u hodu".
Čudi me da nisi prešao kompletno na 7-icu :)
Ja kada sam kupio računar na njemu je bila 7ica i ja sam odmah podigao XP ali činjenica je da ima baš mnogo nedostataka u odnosu na 7icu... Par mrseci i vratio sam se na ultimate 7 64bit
Najviše me nerviralo to što XP ima baš dosta virusa koji pred sve zaštite non-stop bombarduju... Dok sa 7icom nemam problema... Čim je instaliram prvo podignem anti-virus, firewall i još neka dva sigurnosna spam programa i miran sam... :)

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » subota, 24. okt. 2015. u 11:45h

Sedmicu držim na kućnoj mašini, legalna kopija pa što bih je dirao, a i neće nešto da se instalira 10 pored sve moje dobre volje cekicko :vid budale:

No, svestan sam da je u pitanju već 6+ godina stari OS... jesu 8 i 10 zasnovani na sličnom "jezgru" ali samo je pitanje vremena kada će prestati da se pruža bilo kakva podrška za njega. M$ po svaku cenu želi da izbegne još jedno zakopavanje kako su se zakopali sa XP-jem, zato sad i daju Win 10 kao besplatan upgrade većini postojećih korisnika 7ice i 8ice, samo da se pređe na njega.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 24. okt. 2015. u 11:48h

@Bojan, shvatam ja da sada sve vode menadžeri i marketin stručnjaci, da se ide sa izbacivanjem novih verzija programa (ne bitno da li je to bilo koji OS ili neki običan program) te da brzo sa izbacivanjem na tržište i nema dovoljno vremena da se sve istestira i ispeglaju sve greške, ali što bar u osnvnim stvarima se ne potrude da rade dobro. Kao što su driveri! Ja bih sada prešao na Win 10, ali ne mogu jer driveri ne rade dobro i komp mi zapucava. Na 7ici radi dobro, nema zapucavanja, desi mi se po nekad, ali jako rjetko da mi driver za mrežu zapuca, ali to je toliko rjetko da mi i ne smeta. Sedmica će imati podršku do 2020. pa valjda će do tada ispeglati 10ku. :D

Ali opet ne shvatam kako pokvare neki dio programa kada ispravljaju nešto drugo. Ne znam mnogo o programinju, ali koliko sam shvatio piše se kod pa od toga ispadne program. Sve je vezano i ako izmjeni jedan dio tog koda, može da utiče na drugi dio da ne radi dobro. Ali nikako neću shvatiti to da jedno ispravi, drugo pokvari.
Zamisli odeš kod kod automehaničara da ti popravi vodenu pumpu, popravi tu vodenu pumpu, ali ti pokvari turbinu.

Evo konkretan primjeri igra WoT, toliko ima bugova da imam utisak da tamo rade početnici, bio je problem sa granatama, kada ispališ granatu na nekoga, ona prođe kroz njegov tenk bez da ga ošteti. To su ispravili, ali zato je igra dobila ogroman lag, ne uvjek, ali kada se desi, ne možeš da upravljaš. Kasnije je taj lag ostao, a nekim trećim izmjenama se ponovo vratio problem sa granatama.

P.S. I ono što mi užasno ide na živce, nametanje nekih novotarija koje zaista nisu potrebne, koje su radila na prethnodnim verzijama dobro i ljudi se navikli na to, a onda mora nešto novo koje nije praktično. Ali izgleda da je cilj samo da se nešto promjeni.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » subota, 24. okt. 2015. u 11:52h

@losos,

Bio dobar dernek sinoć? :D
pozdrav, Bojan

Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 24. okt. 2015. u 13:46h

Kakav dernek? :D

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » subota, 24. okt. 2015. u 13:56h

Pa deluje da odgovaraš Boletu, a stavio si @Bojan :)
pozdrav, Bojan

Slika

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4940
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » subota, 24. okt. 2015. u 14:04h

ja sam nesto cuo da ce posle ng 7 izgubiti podrsku...sto se moje ploce MSI ploce tice vec polako fali po nesto za 7...
:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 24. okt. 2015. u 15:10h

Heh, zezno sam se.
Izvinjavam se, mLogo se izvinjavam! :)

mbole

Poruka od mbole » subota, 24. okt. 2015. u 15:35h

@simke
Ako radi: ne popravljaj :)

Nemam nikakvih problema sa vurusima i slicnim gadostima na XP. Doduse, prilicno sam konzervativan sto se tice racunara, to jest slabo se druzim i sa "onim" i sa "onim drugim" sajtovima, firewall postoji na ruteru... itd itd..

Kad 10-tak 15 godina radis na jednom OS, znas tacno gde se sta nalazi i kako sta da promenis, podesis... onda dodje neki nadobudni marketing "srucnjak" i ispremesta sve zivo. Ne sekira me opsta viizuelna promena, na to se covek relativno brzo navikne (dobro ne u totalu ko na telefonskom OS zvanom win 8 ). Ajde da kazem da i nije tako lose, mada je ustvari cista sminka. Smetaju mi detalji koje i inace brdo "obicnih" korisnika nikada i ne pogleda, pa nije bilo bas nikakve potrebe da ih diraju, a njih ispomeraju, preimenuju, ukinu totalno...
Nekom padne napamet da preimenuje osnovne, sistemske foldere (doc and users...), sakrije ih iza specijalnih precica... cemu? Da se kaze da smo nesto radili?

Samo par stvari na 7 koje mi idu na ganglije:
Ikonica mreze, koja vise ne trepce kada ima aktivnosti, i moras da prodjes kroz 4-5 ekrana da bi dobacio do same mrezne karte.
Forsiran logon screen sa slicicama i ispisanim domenom/imenom, umesto da mozes da izaberes stari jos NT-ov (koji je usput bolji po svim mogucim pitanjima od novog). Ne branim sto su uveli slikice, al sto ukinuse onaj stari?
Explorer, koji se ponasa "kako se njemu svidja", sam se sortira, pomera levi panel po nekom cudnom sistemu, kliknes levim tasterom u levom panelu na folder, onda desnim na fajl u desnom panelu, klik na delete, a on obrise folder iz levog panela.

I da... nikad mi nije bilo jasno sto svi instaliraju ultimate? Jedino sto znam da on ima kao iole korisno za obicnog korisnika je mogucnost izbora jezika interfejsa (to ima i enterprize, al ja ionako ne umem da koristim racunar na srpskom). Sve ostalo je vezano samo za velike mreze, i "zvrji u prazno", da ne kazem smeta.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » subota, 24. okt. 2015. u 16:32h

Zato što "svi" instaliraju pir8 verzije, a onda ako možeš da biraš između Trend i Titanium X za istu nabavnu cenu... Uostalom, prostor na disku je postao toliko jeftin da je to smešno, a i OS je postao malo inteligentniji pa većinu tih stvari koje zvrje u prazno ne pokreće, pa običan korisnik i ne zna šta mu smeta i da li mu smeta.

Inače, prelazak sa XP na 7 me uopšte nije toliko "boleo" kao prelazak sa 7 na bilo koju noviju "inačicu" OS-a. Ali da, treba privikavanja šta kome gde treba da kažeš da potraži -- do te mere da ponekad moram da nađem na netu sliku kako je to izgledalo pod XP, jer sam mnogo retko korišćenih opcija pozaboravljao i ne mogu drugačije da kažem precizno "klikni tu i tu" kad me korisnik pita za neku od njih, a pritom korisnik ne stoji dobro nit' sa engleskim nit' sa elementarnom logikom pa ne mogu da mu kažem "potraži tu negde nešto što liči na to i to".

Imajući sve to u vidu, 7 je beskonačno napredniji sistem, i XP jednostavno nema šta da traži na modernom hardveru. Ne kažem da neće da radi, ali čak i da sve radi (a mnoge stvari lagano gube podršku, drajvere itd.) najverovatnije neće raditi optimalno. Za stari hardver je i dalje tata-mata, ali ako može da podrži, radije korisniku stavim Win7, da se privikne na novije, jer će to morati da uradi pre ili kasnije. Nema logike ni da se neko zakopava hodajući tamo-amo dobro utabanom stazom dok je ne produbi toliko da mu ni uši više ne vire iz nje... tad je obično već kasno za bilo kakvu promenu. W7 je sasvim stabilan, robustan sistem, ljudi navikli na Ubuntu/Debian termi(t)nologiju bi rekli: LTS edicija :)

Stvari koje smetaju... stvarno mi nije namera da teram kontru, ali ima vrlo različitih "slučajeva korišćenja", a za neke stvari postoje i relativno dobra rešenja.

Trepćuća ikonica mreže je relativno beskoristan alat, jer je oduvek bilo protokola koje ona ne registruje, tj. možeš da imaš aktivnost na adapteru a da ti ekrančići ne blinkaju. S druge strane, W7 je prilično pametan što se tiče detektovanja kada nema izlaz prema netu ili neki problem u konfiguraciji, i to ona statična ikonica vrlo brzo prikaže, a net adminu je na raspolaganju cela baterija NT alata za konfigurisanje i nadzor mreže, od kojih neki imaju i novije, korisne opcije. Ako ti baš žestoko nedostaje, uvek može da se instalira LanLights (ili neki sličan program) :) EDIT: A da, sad i Task Manager ima u sebi pametniju Networking opciju, gde takođe može rudimentarno da se nadgleda aktivnost mreže, ako treba.

Logon može da se grupnom polisom isforsira da liči na taj stari i da ne ispisuje zadnjeg korisnika, doduše istina je da su napravili glupost sa izborom domena (tj. nemogućnošću da se to radi iz padajućeg menija)... ako postoji samo jedan domen ili su korisnici samo lokalni, nije ni to toliko strašno.

Ovo za Windows Explorer ne znam, meni se prilično predvidljivo ponaša na kućnoj (W7) mašini, na poslu na desetki voli da se postavi međ' "Libraries" kad ga otvorim, ma šta mu ja radio... ovo ponašanje kakvo si opisao sam uspeo da repliciram možda jednom i to slučajno, ali definitivno ne na način na koji si opisao, nego sam ja nešto zeznuo u kliktanju.

Tako da... i moje je geslo da ne treba popravljati ono što nije pokvareno, ali sve više je to igrica u kojoj između više scenarija moraš da izabereš onaj koji tebi kao igraču nanosi najmanje štete. A XP je sve ređe i ređe dobitna kombinacija.
pozdrav, Bojan

Slika

pancerFF
Poruka: 1076
Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h

Poruka od pancerFF » subota, 24. okt. 2015. u 17:40h

Ne znam sto bi uopste neko prelazio na 10-ku, osim zbog driver-a ili nekih drugih softverskih problema, ako ih uopste ima. 7-ca moze lepo da se optimizuje gasenjem nepotrebnih servisa, plus redovno "ciscenje" i radi odlicno.
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.

BojanM
BOFH
BOFH

Poruka od BojanM » subota, 24. okt. 2015. u 17:57h

Zbog mogućnosti da na duže staze obezbediš najnoviji mogući OS sa najmanjim troškom. Bar, to je moj ugao gledanja na te stvari, pošto operativne sisteme moram da kupujem.
pozdrav, Bojan

Slika

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » subota, 24. okt. 2015. u 21:54h

Bole, na linuxu iz komandne linije se komande i ne menjaju mnogo tokom vremena, tj niko ih ne menja, ako ti je to bitno lakse ti je da se naviknes na linux i napravis neki program ako ti fali nego da se nerviras sa MSom :)
Fiesta!!

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » subota, 24. okt. 2015. u 23:49h

Meni to sve izgleda kao što Bole kaže, samo da se vidi da su nešto radili.

A to je opet zbog nekih ljudi koji vole samo nešto novo, da je nešto drugačije, uglavnom oni ne znaju mnogo o tim stvarima, pa kada bi instalirali Win 10 i on bio isti kao Win 7, bilo bi: Pa šta sam džaba prelazio na 10?!
A opet ne znaju da je u pozadini, ono što se ne vidi promjenjeno i da radi bolje.

Na 10ku ću vjerovatno preći kada jednog dana uzmem novi komp, pa ne budem imao drivere za 7icu. Nadam se da će tada driveri raditi dobro. Jer koliko vidim već sada neki proizvođači ne prave više drivere za Win 7.

mbole

Poruka od mbole » nedelja, 25. okt. 2015. u 00:02h

Dule... ja i junac (SCO UNIX) smo se posvadjali jos neke davne 199x godine.
Naterao sam ga ja na kraju da radi, al me i on maltretirao par nedelja (radili smo neki server za musteriju).

Jos uvek mu nisam oprostio :)

Billy
Poruka: 574
Član foruma od: sreda, 24. avg. 2011. u 16:34h

Poruka od Billy » subota, 14. nov. 2015. u 22:21h

Naletim na ovu vest i baci me u razmišljanje koliko naši modemi/ ruteri ustvari zrače, sad sam u gasu da gasim ruter preko noći, da li ima smisla uopšte gasiti

[youtube][/youtube]

Recimo ovaj modem ima opciju da se ugasi wi-fi i zračenje prestaje

[youtube][/youtube]

[youtube][/youtube]

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“