Porukaod novi81 » ponedeljak, 7. sep. 2015. u 23:54h
mbole piše:Usput su i po zakonu obavezne ako ima HID, al...
+ automatsko nivelisanje. Kod nas u Bih će uskoro početi da deru za to i sve drugo. Sve što nije Stock ces morati da atestiraš. Samo se još nisu dogovorili ko će da uzme pare a po svemu sudeći su u pitanju iste firme koje već rade homologaciju.
Po meni nema vece gluposti od obaveznih prskalica uz xenon farove.
Mnoooogo vise zaslepljuju krsevi, a i novija vozila sa lose projektovanim/nastelovanim farovima. Meni oni vise ugrozavaju bezbednost saobracaja od sitnih promila alkohola..
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara
Ne znam madjarske zakone, al posto su nasi prepisivali iz EU, pretpostavljam da je i kod njih isto.
Inace ovo je iz "Pravilnika o podeli... tehnickim uslovima..."
Član 48.
U slučaju da je vozilo vrste M ili N opremljeno kratkim svetlima sa gasnim
izvorom svetlosti obavezan deo glavnih farova kratkog svetla je i uređaj za
čišćenje farova.
Vozila vrsta M i N moraju imati uređaj za nivelaciju snopa glavnih svetala u
skladu sa jednoobraznim tehničkim uslovima. Ovaj uređaj može biti sa ručnim ili
automatskim podešavanjem. U slučaju da je vozilo opremljeno kratkim svetlima sa
gasnim izvorom svetlosti ovaj uređaj mora biti automatski.
Je l' neko ugradjivao naknadno prskalice u branik? Koliko je to izvodljivo? Vec dugo vremena mi se mota u glavi da jednostavno zalepim poklopce prskalica na branik ,samo zbog inostranih pandura .
Ja sam sacuvao prskalice za soferku, i ako me nekad ne bude mrzelo, njih cu cisto nakaciti na prednji branik, jer ce mi one najmanje bosti oci.. povezacu i crevca od posude, cisto da moze prsnuti zbog ovih drkosa.. inace, i prskalice za soferku uzasno retko koristim. Zimska tecnost mi je u boci non stop, i dosipam je moooozda jednom u godinu dana.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara
Pa treba tebi da probusi rupe, treba bocu da probusi, msm ne mora plasticar neg ovaj moj je svastar, trenutno mi sklapa dva velika kompresora, a u medjuvremenu mi farba felne itd..
Kod mene je izvuceno crevo iz posude,velika posuda...drugi branik je, samo bez prskalica.Verovatno postoje I kablovi.Jedino da nadjem nekog majstora koji hoce sa time da se bakce.Odustajem od cele price ako moram da trckaram od majstora do majstora.
E samo da se pohvalim - jedan problem manje.
Kome god skidaju kapice, samo neka uzme gedoru i zategne kapicu. Gledam danas dva klinca kako pokusavaju da skinu ali sipak Bio sam pored njih ni ne znaju da je moj auto, a posle sam isao sa njima do bakute koja ih je cuvala da joj j mater
Gospodjo vama svaka cas' al' ovoj vasoj djeci treba j... mater
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
Meni su skidali sve moguće boje kapica, osim crnih plastičnih. Skinuli su mi i one metalne sa kojima možeš da odvrneš iglicu ventila.
Klinci su mi kupili za rodjendan privezak i ukrasne kapice sa znakom Ford-a ali i ne pomišljam da ih stavljam jer bi ih skinuli odmah, a da stežem gedorom ne pada mi na pamet. Njih bi stavljao kada idem na okupljanja ali se plašim Smederevske mafije .
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021 NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp