Prvo želim unapred da se izvinim ako ovo treba biti deo druge teme, ali vidim da većina otvara novu temu za svoj problem. Kakva je problematika:
1. Zelim da kupim auto za mene i zenu (trenutno) kao prelazno resenje za naredne tri ili cetiri godine, nakon cega ce uslediti nov auto, ako bude srece

Automobil zelim da koristim za gradsku voznju, jednom mesecno za put od 500 km i jednom godisnje za odlazak na more, CG, Grcka. Zena, ja i malo stvari.
2. Odabir se sveo na 2 vozila.
a. - Fiat Punto Classic
- 1.2 8v, 60KS
- Full oprema, ABS, maglenke itd...
- 4 zimske gume
- 2011
- 30 000
- Redovan servis u ovlascenom servisu
- Mane: Par ogrebotina i jedno ulubljenje 5cm.
- Prednosti: Servis uradjen u maju, 4 nove zimske gume + dobre letnje gume
- Moje mišljenje: Auto je skoro nov, ali je Punto za kojeg kukaju da je niskog kvaliteta. Što se tiče udobnosti i performansi, meni sasvim odgovara, jedino me kvalitet brine.
b. - Ford Fiesta (model od 2002-2008)
- 1.4 16v, 80KS
- Dosta opreme, ABS, klima (standard 21-og veka)

- 4 zimske gume + alu felne na njima i na autu
- 2009 (mada znam da se ovaj model pravio od 2002-2008, ovo je vrv 2008-e napravljeno)
- 42 000
- 2 godine redovnog servisa u ovlascenom servisu i 4 godine servisa kod prijatelja, bez evidencije
- Mane: Minorna na limariji, nista upadljivo, ne-evidentiran servis
- Prednosti: 4 zimske sa alu felnama, jači motor za 20 konja (iako mi je punto ok, svakako da mi je malo jače bolje)
- Moje mišljenje: Auto je relativno malo prešao, jači motor, veća potrošnja, ali sam čuo da je izuzetno pouzdan. Servis me brine.
Fiesta je skoro 4900, Punto 4400. U velikoj sam dilemi. Oba automobila nemaju preskupe servise, oba su relativno malo prešla i u dobrom su stanju, Punto je slabiji ali i potrošnja je manja (7-8 po gradu, fiesta oko 10 koliko sam čuo). Fiesta je jača i pouzdanija, kažu da Punta zeza elektronika mnogo kao i kvačilo (mada je to relativan pojam).
Iako je ovo Ford forum, nadam se da nećete biti pristrasni preko mere

Da li možete da mi odgovorite šta biste vi uzeli i zašto?
Hvala vam unapred!