Danas kad sam se vracao iz Bele Crkve negde na pola puta upalio je lampicu za alternator. Tad su bila ukljucena svetla, klima, ventilator na trojku i recirkulacija i radio. Dakle dosta stvari. Stao sam, ugasio i upalio auto i ugasio je lampicu. Dosao sam kuci i izmerio napon i desava se sledece, na leru puni 14.6-14.7 a sa ukljucenim svetlima oko 13.7, a kad se popali i ostatak polako pada na 12.7 a kad se da gas dize napon na 14.5v. Na dijagnostici je pokazao P1246 - Alternator Load Input Failed. Kad sam zavrsio sa merenjem osecao sam miris paljene gume sto moze znaciti da kais kliza, remenica zeza ili da je komsija nesto zapalio pa nisam siguran 100%. Sta mi valja ciniti?
Focus mk1.5 tddi
Lampica za alternator
Moderator: Dragomir
-
- Poruka: 2063
- Član foruma od: subota, 2. jun 2012. u 22:32h
- Kontakt:
- bojan_kv
- Poruka: 1309
- Član foruma od: četvrtak, 11. mar. 2010. u 20:52h
Re: Lampica za alternator
Mozda zeza remenica?
Ford focus mk1 rest. '02, 1.8tdci 85 KW (115KS) 04.2011-07.2019
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
Ford focus C-Max' 06,1.6 tdci 80KW 09.2019-
- mbole
- Poruka: 14993
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Lep si napisao skoro sve moguce i najverovatnije uzroke.
Ja bih dodao jos i sam alternator (recimo propao lezaj, ili nesto takvo).
Ne znam dal taj PK kais kod tebe tera jos nesto osim alternatora. Ako tera, onda i to nesto moze da bude uzrok (recimo glavi neka pumpa koju tera isti kais, pa zbog toga kais proklizava, trosi se pre vremena itd itd).
No, ne postoji majstor koji ce ti na nevidjeno reci "e ovo je". Jednostavno, vreme je da sad neko fizicki vidi o cemu se od mogucih uzroka radi.
Ja bih dodao jos i sam alternator (recimo propao lezaj, ili nesto takvo).
Ne znam dal taj PK kais kod tebe tera jos nesto osim alternatora. Ako tera, onda i to nesto moze da bude uzrok (recimo glavi neka pumpa koju tera isti kais, pa zbog toga kais proklizava, trosi se pre vremena itd itd).
No, ne postoji majstor koji ce ti na nevidjeno reci "e ovo je". Jednostavno, vreme je da sad neko fizicki vidi o cemu se od mogucih uzroka radi.
Djak pesak 

- sasa_f1
- Poruka: 9989
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
Nas zajednicki drugar ti je porucio da dodjes kod njega i poneses pare za remont alternatora.