Markedjani piše:pro kit spušta max 20mm.
Mada je veći problem što pro kit pozadi skoro pa ništa ne spusti... barem na mk1 focusu i mk3 mondeu.
Na Mk4 Mondeu piše da spuštaju 30/30 mm, ali mislim da moj još uvijek nije na tih obećanih 30 mm (ali je blizu).
Pro kit mi je na oba Mondea fino spustio oba kraja (za razliku od Weitec opruga na Focusu gdje je zadnji kraj ostao skoro ne promjenjen).
popovicvl piše:Mala je to guma za Mk4. 235/40R18 je fabrika, a ja bih se usudio i 245/40R18 ako je felna 8J.
225/40/18 mu je dovoljno dobra, ali najtaman je sa distancama.
Jedino je 235/40/18 legalna dimenzija za mk4 Mondeo (prije fejslifta, on ima drugačije dimenzije).
A da ne govorim koliko je 225 jeftinija..
lukijano piše:Lako je meni za Bo-a... kvalitet njihovih puteva i naših (koliko je meni poznato) su ogromna razlika... kao Bog i Šeširdžija...
Tako da se on može sa tim igrati koliko hoće...
Iskreno, i ja sam na ivici da vratim svoje sportske opruge, bez obzira na sve... to je zaista drugi auto. Pri tom na prvom mestu mislim na osećaj u vožnji, pa tek onda na izgled. Sa sportskim oprugama nema više "propinjanja" prednjeg trapa, i nema naginjanja levo-desno u krivinama... Baš onako, osetna je razlika...
Al zato svaki "ležeći policajac", prijatelju moj, moraš kao po jajima... i sve ostalo naravno... bankine, ivičnjaci, rupe, malo veći kamen na putu, poneka repa iz kamiona, ne daj Bože cigla... i tako to...
Nažalost prijatelju varaš se..
Nisu ovdje tako dobre ceste. I ovdje je balkan style, rupa na rupi. Svake godine je sve gore i gore..