Konacno dosao red na karburator. Grana je pravljena, od grane na koju ja karburator originalno isao tj samog lezista na koje se srafi, dok je ostatak grane od grane koja originalno ide na kent u fordovima iz 80ih. Hteo sam da iskoristim granu uz koju je dosao karburator ali sam na tezi nacin saznao da kent u fiesti mk2 i u fiesti mk3 (iz koje je izvadjen karburator, isto sa 1.1 motora) nisu isti, jer im se razlikuju vodovi za vodu.
Grana napravljena, karburator montiran, nastelovan i sad radi 90% onako kako treba.
Ostaje jos par sitnica, nizak ler za moj ukus (prvi dan nakon montaze je hteo da se ugasi ponekad, sad se ne gasi ali treska jer je nizak ler), i ima momenat kad je pusten gas i kad ga stisnem, da bas kratko cimne pre nego sto krene da ubrzava. Sem toga mi se ne svidja sto i dalje osecam miris benzina, doduse sada mnogo manje i to samo kad izadjem iz auta, ranije je toliko smrdelo i unutra da nisam imao zelju da vozim auto

Takodje trenutno imam losije paljenje i losiju potrosnju zbog toga. Posto je ovaj karburator isao na auto sa edisom, a kod mene ide vakum na razvodnik koji se kaci ispod leptira, medjutim ovaj karburator nema tu izvod. Tako da ce najverovatnije da se busi karburator gde treba da bi i to radilo kako treba, posto sada nema kontrole paljenja. To nece biti uskoro, posto hocu malo da se vozim a ne da kvarim stvar, dugo sam cekao

Estetski ostaje da se prefarba kuciste filtera vazduha u crno posto sam ga prebacio sa fieste mk3 na kojo je sivo pa ruzno izgleda pod haubom (tu sliku nemam, nije mi aparat pri ruci).
Veliko hvala Gagiju, Krsticu, Markedjaniju, Bokiju na pomoci, makar ona bila i zajebavanje

Kao i Nikoli za stelovanje.
Sredio sam i servo, malo ocistio staru boju, osmirglao i ofarbao motip sprejom, videcemo koliko ce da drzi.
Nabavio i ate plocice za xr2 kljesta, sad cekam jos na ugradnju svega sto ce nadam se biti uskoro jer su mi trenutno kocnice kriminalne.
I random slike od pre neki dan