otvaram temu da pitam nesto jer stvarno nisam ni majstor ni poznavalac mehanike i elektrike automobila pa bi par saveta rado prihvatio
Zbog poprilicno loseg osvetljenja i dosta pocrkalih sijalica odlucio sam da zamenim sve sa led diodama.Jedino nazovi predznanje imam iz popravljanja racunara za koje sam zavrsio skolu tako da ovo nije neka mudrolija..rasklopio sam sve,izvukao napolje i polako jednu po jednu menjao-testirao i tako u krug.Takodje sam cuo price da ljudi pri prodaji kola namerno vade sijalice da ne bi eventualno svetleo neki kvar ukoliko ne postoji board kompjuter ili sta vec. Uradio sam ono sto sam hteo ali naravno ostala je misterija i razlog zasto otvaram temu:
-Ispod kazaljke za obrtaje,vodoravno,nalaze se tri crna ili zatamnjena prostora za neko signaliziranje-stavljao sam sijalice u njih nove ali nikad nisu zasvetlela,ni pri kontaktu/paljenju

-Da li neko moze da mi objasni cemu sluze i sta signaliziraju? *nasao sam u medjuvremenu,svetla su indikatori za menjanje brzine i za kontrolu brzine kretanja
-Gde mogu da se nabave lezista ili kucista za sijalice za cjagere u koje se stavljaju sijalice/diode a koje se pritom uvrcu u plocu.
-Cemu sluzi ovo narandzasto dugmence koje se vidi na slici sot je ugradjeno na volanu?Moze da se klikne ali ne znam cemu sluzi?
ps
slika je pri kontaktu
Hvala unapred