Moj kvarisa :)
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Re: Moj kvarisa :)
ATE Ceramic je vrh ali mu je i cijena perverzija....
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- Dalmatinac
- Poruka: 1257
- Član foruma od: subota, 27. jul 2013. u 13:55h
- Kontakt:
- Dalmatinac
- Kontakt:
Porucio sam Brembo plocice iz Euroauta. Kako da znam da li su original? 

-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Ja koliko vidim oni su ovlasceni uvoznici za Brembo u Srbiji. http://www.magazinauto.com/brembo-konacno-kod-nas/ Samim tim trebalo bi da su orginal.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
- Dalmatinac
- Kontakt:
Nadam se
A sad jos da vidim da li je neko farbao kociona kljesta i kako to da uradim? Nasao sam gde ih mogu peskariti ali se bojim da se ne osteti neka od gumica na samim kljestima. Ima li iko savet? Hvala 

- Jozza
- Poruka: 2101
- Član foruma od: sreda, 27. mar. 2013. u 23:55h
Taj deo gde su gumice ne moraš ni peskariti ni farbati jer se ne vidi od pločica i diska. Ako se vidi, jedino da ga gumice zaštitiš limenom pločicom, pa kad sve završiš da je skineš.
Poznaćeš me i po mraku, po felnama i šestaku
- Dalmatinac
- Kontakt:
Stigle plocice 

Samo mi nije jasno, zasto su stavljali ovoako male plocice? Ova slika gde je plocica na disku je zapravo plocica za prednje diskove (tacno pase za zadnje po velicini), a zadnje plocice su jos manje i to dosta manje. Uopste se ne koristi cela povrsina diska sto je po meni totalno bezveze

Samo mi nije jasno, zasto su stavljali ovoako male plocice? Ova slika gde je plocica na disku je zapravo plocica za prednje diskove (tacno pase za zadnje po velicini), a zadnje plocice su jos manje i to dosta manje. Uopste se ne koristi cela povrsina diska sto je po meni totalno bezveze
- Markedjani
- Predsednik kluba
- Poruka: 21564
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h
sasvim normalno,ne bi zadnje kočnice ni smele da budu jake.

Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!
- Jozza
Jedan od razloga je i što su diskovi malko veći nego što konkurencija stavlja na istu klasu automobila. Uporedi samo.prednje diskove sa Mondea i (recimo) Pasata B5.5, i biće ti jasno.
Poznaćeš me i po mraku, po felnama i šestaku
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
a videces kad namontiras, celi diskovi se 'ljuste'
- Dalmatinac
- Kontakt:
Opran

Sutra idem da promenim grejace (kontam da sigurno ne radi bar jedan iako pali na pola kljuca), ja ih nikako nisam menjao od kad je auto kod mene jer na debelom minusu upali iz prvog pokusaja bez dugog verglanja. Porucio sam Beru, mislim da je to prva ugradnja. Uzeo sam i zaptivace usisa, da i to zamenim kad vec skidam granu. Sutra cu dobro pregledati creva i sve, pokusati zatvoriti EGR konacno
E sad jedno pitanje, sta je bolje za odstranjivanje garezi na usisu i EGR-u, sredstvo (sprej) za karburatore ili sprej za kocnice?
I ovo svetlo mi ne radi u glow box-u, ne znam sta je, prekidac je ispravan (toliko je jednostavan da nema sta da ne radi, a svetlo za tablicu radi pa kontam da nije osigurac. Sijalica isto nije. Jedino sto ne radi je (ne znam jel zbog sijalice) svetlo za tablicu ali samo levo

Sutra idem da promenim grejace (kontam da sigurno ne radi bar jedan iako pali na pola kljuca), ja ih nikako nisam menjao od kad je auto kod mene jer na debelom minusu upali iz prvog pokusaja bez dugog verglanja. Porucio sam Beru, mislim da je to prva ugradnja. Uzeo sam i zaptivace usisa, da i to zamenim kad vec skidam granu. Sutra cu dobro pregledati creva i sve, pokusati zatvoriti EGR konacno

E sad jedno pitanje, sta je bolje za odstranjivanje garezi na usisu i EGR-u, sredstvo (sprej) za karburatore ili sprej za kocnice?
I ovo svetlo mi ne radi u glow box-u, ne znam sta je, prekidac je ispravan (toliko je jednostavan da nema sta da ne radi, a svetlo za tablicu radi pa kontam da nije osigurac. Sijalica isto nije. Jedino sto ne radi je (ne znam jel zbog sijalice) svetlo za tablicu ali samo levo

- Mare TDCi
- Poruka: 397
- Član foruma od: petak, 13. sep. 2013. u 16:07h
Jako dobro izgleda mondeo!
911s [SK] piše:Kad neko ima godina a budala je, tu samo ilovača može da prevaspita.
- Dalmatinac
- Kontakt:
Hvala
E bio sam danas da menjam grejace i zaptivace usisne grane.
Ovako je krenulo, prvo 2 sata kosenja trave na vikendici, tuda ni tenk ne bi usao

E a onda sam skinuo granu i bas se iznenadio, zaptivaci su izgleda skroz bili otisli. U usisnoj grani pored garezi bilo je i malo ulja!?

Sve oko usisne grane je bilo puno ovakve neke masti (garez + ulje)

Da li je to normalno?
Onda grejaci koje sam uzeo su prva ugradnja, medjutim izgleda da nisu isti... Oba su beru, jedan nemacki drugi irski.

I na kraju ociscena grana

Gumice sam stavio nove BGA, nema slike, ostao mob na suncu pa se ugasio.
Nakon prvog paljenja je bilo neko cukanje u motoru (relativno jako) i izbacio je oooogroman crni oblak dima. Nakon toga je nastavio da radi po obicaju. (verovatno zbog spreja za karburatore kojim sam cistio usis)
I na kraju kad se motor ugrejao, izvucem napolje onu sipku, da vratim poklopac a iz nje pici sivkast dim!?
Sta to treba da mu znaci sad?
Jel to normalno? Ne znam da li dima ima i kad je hladan (do sad nisam video nikad)

Edit:
Zaboravih da napisem da se pad snage znacajno smanjio (do sada bi cupao kao nenormalan do 2700 obrtaja a onda lakse malo), ali ne znam kako je kod vas, da li nastavi da cupa kao od 2200 sve do 4000?

E bio sam danas da menjam grejace i zaptivace usisne grane.
Ovako je krenulo, prvo 2 sata kosenja trave na vikendici, tuda ni tenk ne bi usao

E a onda sam skinuo granu i bas se iznenadio, zaptivaci su izgleda skroz bili otisli. U usisnoj grani pored garezi bilo je i malo ulja!?

Sve oko usisne grane je bilo puno ovakve neke masti (garez + ulje)

Da li je to normalno?

Onda grejaci koje sam uzeo su prva ugradnja, medjutim izgleda da nisu isti... Oba su beru, jedan nemacki drugi irski.

I na kraju ociscena grana

Gumice sam stavio nove BGA, nema slike, ostao mob na suncu pa se ugasio.

Nakon prvog paljenja je bilo neko cukanje u motoru (relativno jako) i izbacio je oooogroman crni oblak dima. Nakon toga je nastavio da radi po obicaju. (verovatno zbog spreja za karburatore kojim sam cistio usis)
I na kraju kad se motor ugrejao, izvucem napolje onu sipku, da vratim poklopac a iz nje pici sivkast dim!?

Sta to treba da mu znaci sad?
Jel to normalno? Ne znam da li dima ima i kad je hladan (do sad nisam video nikad)

Edit:
Zaboravih da napisem da se pad snage znacajno smanjio (do sada bi cupao kao nenormalan do 2700 obrtaja a onda lakse malo), ali ne znam kako je kod vas, da li nastavi da cupa kao od 2200 sve do 4000?
-
- Poruka: 2146
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
zaje*ano je kad se cisti usis,upadaju komadi garezi u motor...
- Neša
- VIP
- Poruka: 5053
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
ma garež izgori..a ispravan tdci svaki puši pomalo na meraču. Nego mene interesuju te gumice na usis.grani,čuo sam da može da se eliminiše ova kamionska promena u zvuku kod mondea tddi? Kako izgleda to i gde se nalazi?
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- Dalmatinac
- Kontakt:
Probao sam ga danas malo, sve dok ne postigne radnu temperaturu, nema nista dima oko sipke za merenje ulja, tek kad se dobro zagreje... Ne znam za tddi, kod mene nema neke velike promene u zvuku, mogu samo reci da radi kao sat, nikad se lepse nije cuo (podseca me na 1.6 TDI). Gumice su odma na grani, kupis 8 komada, komad je oko 140 rsd. Samo skines crevo za vazduh i odsrafis par srafova. Nikakva nauka...
- Dalmatinac
- Kontakt:
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
- Dalmatinac
- Kontakt:
Kod metalik sive nema sanse nikad da se pogodi iako je kompjutersko mesanje i sve dzaba!Nikad to ne moze biti 100%
- sasa_f1
- Poruka: 9988
- Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h
-
Moze da se ubode i 100% nijansa...samo treba ofarbati sve delove.
- Jozza
-
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
lavrnja ima nijansu za sve 

- Dalmatinac
- Kontakt:
Danas sam opet nesto majstorisao. Prvo sam proverio kakvo je stanje sad oko gumica na usisu, i mogu reci da sada nema nikakvog gareza ili bilo kakvih znakova da gumice pustaju, dakle usis je resen, tacno je onakav kakvog sam ga ostavio pre koju nedelju.

Onda sam krenuo dalje da konacno zatvorim egr. I hvala Bogu uspeo sam da ga zatvorim par ekselans. Necu nista da govorim dok ne odem na autoput ali mislim da je zatvaranje egr-a resilo moje probleme sa nedostatkom snage.
Ako nije u visokim obrtajima u nizim sigurno jeste jer vec na 1500 obrtaja pocinje da lepi za sediste nenormalno, bukvalno drugi auto.
Okrece 18ke kao lud, moracu druge gume kupiti uskoro.
Ne znam da li je normalno, ali zatvaranjem egr-a mi se i zvuk promenio, mnogo vise se sad cuje turbina. Bas onako po mojoj meri, da pisti jace nego sto dizel traktorise.
E sad kad sam zatvarao egr, i povadio akumulator, filter i ove plastike okolo, vidim da nesto vlazi. Gledao sam to crevo i cini mi se da ide napred skroz do prednje maske, pa hvata krivine sve do turbine? To crevo malo, ali jako malo pusta tu neku masnocu. Nemam pojma sta je to.

Eto, ako neko zna neka kaze cemu sluzi ta cev, i da li je normalno da malo vlazi?
I par slika

Onda sam krenuo dalje da konacno zatvorim egr. I hvala Bogu uspeo sam da ga zatvorim par ekselans. Necu nista da govorim dok ne odem na autoput ali mislim da je zatvaranje egr-a resilo moje probleme sa nedostatkom snage.
Ako nije u visokim obrtajima u nizim sigurno jeste jer vec na 1500 obrtaja pocinje da lepi za sediste nenormalno, bukvalno drugi auto.

Okrece 18ke kao lud, moracu druge gume kupiti uskoro.
Ne znam da li je normalno, ali zatvaranjem egr-a mi se i zvuk promenio, mnogo vise se sad cuje turbina. Bas onako po mojoj meri, da pisti jace nego sto dizel traktorise.

E sad kad sam zatvarao egr, i povadio akumulator, filter i ove plastike okolo, vidim da nesto vlazi. Gledao sam to crevo i cini mi se da ide napred skroz do prednje maske, pa hvata krivine sve do turbine? To crevo malo, ali jako malo pusta tu neku masnocu. Nemam pojma sta je to.

Eto, ako neko zna neka kaze cemu sluzi ta cev, i da li je normalno da malo vlazi?
I par slika