Dosta finih i zanimljivih komentara. Slazem se da je strahovito tesko naci polovan auto a da je sve kako treba, jedino da se uganja od naseg coveka koji je stvarno posvecivao paznju autu. Na prvom mestu mi je da gledam direktno od vlasnike a posle auto plac.
Kao sto je &tika rekao bitno mi je da ne trosi puno i najbitnije mi je da ne moram svaki mesec da se bakcem sa servisom. Punta sam kupio od "drugara". Kod njega je bio 9 godina i on ga je odrzavao, inace razume se u popravke i s vremena na vreme uveze koji auto. Ovaj sam uzeo jer je njegov licno i uzdao sam se da je ok. I bio je ok jedno mesec dana i onda su poceli problemi. Prvo je kvacilo pocelo da propada, odem kod majstora kaze pukla pedala kvacila.Zamenim sve pedale jer posebno ne moze, Dzabari pravili iz jednog dela i sve pedale plasticne(ja sam mislio da to ne postoji) Zamenim to, posle 15 dana pocne opet da propada. Opet majstor, kaze cilindar kvacila. Zamenim i sve od tada ok sto se tice kvacila. Onda sam menjao diskove i plocice, sajlu rucne, akumulator, amortizere prednje (poceo levi da pusta,zamenio oba), curka ulje, menjao dihtung i dalje curka. Posle problem sa paljenjem, kad je hladno pali super iz prve, a kad je toplo iz 3-4 puta.Skontam sta je, ocistim MAP senzor i sad pali kao mina. Ne mogu da se setim dal sam jos nesto radio ali to je sve islo mesec za mesecom. U poslednji 5 meseci nemam nikakvih problema.
Tako da hocu auto koji mi nece kidati zivce i oduzimati vremena i para kao sto je ovaj. Da sam poveo majstora da proveri auto ne bi ga verovatno ni kupio, ali to je kad se veruje na rec
Od Fokusa ocekujem nista od ovoga, a i hocu jaci, stabilniji i sigurniji auto, a ne plasticni autic kao punto. Zato sad oavezno vodim majstora i ako sitnica ne valja, ne uzimam, jer planiram da Focusa zadrzim neko vreme pa da za godinu dve a koristim kao porodicni auto.
Inace isao bih i do 4000e jer pola para imam a pola bi uzeo Kes kredit.
Izvinjavam se ako sam smorio tekstom, ali to je sazeto moj problem a i prsti me zabolese