Motor od 66 KW (90 KS) nadam se ne zadugo ( Boki RS racunam na tebe

Kupljen je sa 113000 km na satu ali zbog mojih čestih putovanja sat već pokazuje 157000 km.
Model opreme je Trend , znači jedan od siromasnije opremljenih Focusa, ali zaslugom prije svega prijatelja iz Ford Focus kluba Hrvatska vrlo brzo smo Focusa prilagodili mojim potrebama i željama, a napreduje se i dalje tako da je dosta stvari ugradjeno, a neke su dogovorene i u najavi...
Inače odmah po kupovini rješavana je obuća, tako da su nabavljene i ljetne gume Continental u dimenziji 205/55x16 te zimske takodje Continental u dimenziji 195/65x15...
Onda se nastavilo sa detaljima...
Zamijenjena je brava gepeka koja se zakovala usljed loma plastičnog puža unutar brave... odmah nakon toga zamijenjeni su i zvučnici u zadnjim vratima koji su otkazali poslušnost...

Onda su krenuli lijepi detaljni poslovi koji su Focusa prilagođavali meni ( i obrnuto )
Prvo je na red došlo lijevo rikverc svjetlo... Desno nije bilo dovoljno za normalnu vožnju u rikverc, pa sam opet uz pomoć prijatelja nabavio rikverc svjetlo za englesko tržište i ugradio isto umjesto zadnje maglenke...

U kompletu sa rikverc lampom ugradili smo i zadnje senzore za parkiranje , verziju sa displejom udaljenosti i zvučnim signalom...

Nismo htjeli tu da stanemo već smo krenuli dalje... Po ugledu na neke opremljenije verzije izrezali smo rupu u krovnoj oblozi i montirali lampu iznad zadnje klupe...

Zatim je nabavljen footrest i papučice...

Na red je došao i jedan mali ručni rad... Naime u pretincu nije došla originalna gumena podloga pa je tokom vožnje sve u njemu klepetalo... Zamjenskim materijalima i taj problem je uspješno riješen...

Nastavljamo dalje...