Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Gume

Opruge, amortizeri, ramena, diskovi, čeljusti, doboši...
zokkii
Poruka: 296
Član foruma od: sreda, 4. dec. 2013. u 20:11h

Re: Gume

Poruka od zokkii » četvrtak, 2. apr. 2015. u 22:22h

sasa_f1
Poruka: 9989
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » četvrtak, 2. apr. 2015. u 22:30h

Zar nije logicnije da se od krivinarenja trose spoljne ivice a ne unutrasnje? I ja sam za to da proveris otvorenost trapova.

SimkeFordMK3
Poruka: 718
Član foruma od: subota, 17. mar. 2012. u 02:09h

Poruka od SimkeFordMK3 » četvrtak, 2. apr. 2015. u 22:52h

Za reglažu nisu dovoljne samo dobre mašine... To je samo preduslov jer ne možete biti direktor bez fakulteta (mi se ne računamo :-D )
majstor mora da ima iskustva i da prati tehnologiju, trap se na većim brzinama skuplja pa se ostavlja za neki procenat otvorenim, to isto važi i za vertikalni ugao, tj zakrivljenost točka, zato ti dere unutrašnju ivicu...
Razmislite logično... Na primer ko će da pravi auto koji će da uništi gume za jednu sezonu... Ili ko će da pravi 18" felne ako one moraju da malo tresu?!?!?!? Ljudi razmislite malo... To što je ogromna većina majstora ne pismena i ne znaju da izbalansiraju 18" točak to ne znači da on mora da trese... Kada čujem "to mora tako da trese" dođe mi da mu zveknem klempu! Šta bre mora, sve je to samouko...
RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama..:) "

sasa_f1
Poruka: 9989
Član foruma od: sreda, 4. maj 2011. u 23:32h

Poruka od sasa_f1 » četvrtak, 2. apr. 2015. u 22:56h

Meni covek skoro rece: "Nagibi u minusu, trag u plusu i uzivas u voznji."

Tandy
Poruka: 121
Član foruma od: subota, 7. mar. 2015. u 11:26h

Poruka od Tandy » petak, 3. apr. 2015. u 00:45h

Znaci i vi ostali cenite je Tigar Hitris H dobra guma i da je za mene mirnog vozaca dobra za C Maxa? mrgreen

http://gazpromet.com/index.php/kombi-gu ... irect_link
Ford Kuga ST Line MK2 thumbsuph

bojcistv
Poruka: 2037
Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h

Poruka od bojcistv » petak, 3. apr. 2015. u 08:34h

SimkeFordMK3 piše:Za reglažu nisu dovoljne samo dobre mašine... To je samo preduslov jer ne možete biti direktor bez fakulteta (mi se ne računamo :-D )
majstor mora da ima iskustva i da prati tehnologiju, trap se na većim brzinama skuplja pa se ostavlja za neki procenat otvorenim, to isto važi i za vertikalni ugao, tj zakrivljenost točka, zato ti dere unutrašnju ivicu...
Razmislite logično... Na primer ko će da pravi auto koji će da uništi gume za jednu sezonu... Ili ko će da pravi 18" felne ako one moraju da malo tresu?!?!?!? Ljudi razmislite malo... To što je ogromna većina majstora ne pismena i ne znaju da izbalansiraju 18" točak to ne znači da on mora da trese... Kada čujem "to mora tako da trese" dođe mi da mu zveknem klempu! Šta bre mora, sve je to samouko...
Ili sto bi rekao Njegos "Boj ne bije svijetlo oruzje, u rukama Mandusica Vuka svaka puska bice ubojita."
Nazalost, danas tim majstorima i da das najsavremeniju masinu ne bi znali da urade posao. Cast izuzecima naravno.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."

Tandy

Poruka od Tandy » petak, 3. apr. 2015. u 15:38h

Kazu da je kvalitet ovih guma poprilicno dobar? Ima neko iskustva sa BF GOODRICH G-GRIP GO gumama?

http://www.internet-prodaja-guma.com/au ... 1h/435593/

Tandy

Poruka od Tandy » subota, 4. apr. 2015. u 11:30h

Moze mala pomoc sto sto pre?
Zagledao sam malo ove zimske koje su mi jos na Maxu, zbunjem sad sad jer mi na prednjim gumama pise 205/65/R15, a na zadnjim 195/65/R15. Koje gume da ja u opste porucujem, u smislu, da li da letnje uzimam za napred 205 a za nazad 195? Porucujem preko neta pa zato pitam. Totalni sam duduk kao sto ste mogli i da primetite, tako da, sorry ako pitam gluposti! :)

Takodje me interesuje da li neko ima iskustva sa ovim gumama:

http://www.beoguma.com/letnje-gume-dunl ... sponse-91h

Cena im je ok, a opet, Dunlop je Dunlop, ne? Ili da idem ipak na Tigar Hitris?

mhetlerovic
Poruka: 178
Član foruma od: utorak, 18. jun 2013. u 22:55h
Kontakt:

Poruka od mhetlerovic » subota, 4. apr. 2015. u 13:19h

Proveri ti to, svakako je nelogicno da budi razlicite dimenzije napred i pozadi, morale bi biti iste, ne znam ko ti je to tako montirao.

Ja sam uzeo Dunlop, doduse one Spot Maxx Rt prosle godine i sasvim su mi ok, ova cena deluje dosta povoljno.

popovicvl
Poruka: 5670
Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h

Poruka od popovicvl » subota, 4. apr. 2015. u 13:30h

Od eco guma sto dalje. Ova Dunlop je njihova varijanta EcoSmece. Eco gume su tvrdje plastike da imaju manji otpor kotrljanja. Manji otpor kotrljanja znaci manje trakcije na podlogu, znaci slabije kocenje i drzanje.

No jest, ustede gomilu goriva, oko 0,1l na 100 km.. Pa izvoli, sta vise volis.

Gume za tvoj auto su 195/65R15.

Neša
VIP
Poruka: 5056
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » subota, 4. apr. 2015. u 18:44h

Dunlop bluresponse je odlicna guma,danas sam ih stavio,presao sa njima prosle sezone preko 15000km sa mondeom uvek pun auto. Mislim da su bas za teska vozila koja dosta prelaze,vrede ulozeni novac,tihe su,dobro drze.
Ta stednja goriva sa gumama su gluposti,stedis onoliko kolko stiskas gas.
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

zokkii

Poruka od zokkii » subota, 4. apr. 2015. u 19:47h

Tandy, gore sam ti stavio link Planete guma kod kojih je Dunlop Sport Bluresponse 6 195 din plus imaš popust do 10 % za naručivanje putem neta i besplatnu isporuku na kućnu adresu.

Tandy

Poruka od Tandy » subota, 4. apr. 2015. u 20:50h

Video sam Zokii, al cini mi se da nema popusta za taj model? Evo bas probaj lik i sam
http://www.planetaguma.com/kupovina.php ... 5&popust=0

Ovde su na akciji, a takodje besplatna dostava:

http://www.nonstopshop.rs/i-563610/dunl ... -19565-r15

dragan.pv
Poruka: 407
Član foruma od: subota, 7. apr. 2012. u 17:35h

Poruka od dragan.pv » nedelja, 5. apr. 2015. u 00:10h

dragan.pv piše:Da vas cujem - conti sc5 ili dunlop sportmaxx rt?

U 215/45/17, mada je to manje bitno...
elem, uzet rt... sc5 je bio skuplji oko 15 posto, a nije toliko bolji, samo drugaciji...
posle mozda hiljadu km mogu reci samo da nisam vozio udobniju gumu, ikada. dvoumio sam se da li xl, i na kraju sam je uzeo, i to je ispao pun pogodak, posto je sama guma mekana i bocni zid ne bi drzao dovoljno dobro da nije xl. guma je jako tiha i mekana, u odnosu na stari michelin pilot exalto pe2, drugi svet, a drzi ko luda, samo joj treba malo zagrevanja, zamalo da to skontam na tezi nacin :)
gy efficient grip na drugom autu mi je sve losiji, dosta bucan po hladnom, bas mi se ne svidja. doduse to sam znao i kad sam je kupovao, kazu da je efficient grip performance dosta popravio pricu, ali cu u eco varijanti gy sledeci put zaobici, mada cu za fokusa svakako opet ici na takvu neku gumu...
zimski nokian se sa druge strane, na fokusu odlicno pokazao. cak nije ni previse bucan ako mu je to zamerka po testovima. sa obzirom na cenu, 15-20 posto manju od recimo contija ts850 ( koji jeste realno ipak malo bolja guma sveukupno ), ovaj nokian je super kupovina...
ford focus 2 ph1 1.6b, 05/2012.-
renault clio 3 rs197 06/2011.-

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 5. apr. 2015. u 20:42h

popovicvl piše:Eco gume su tvrdje plastike da imaju manji otpor kotrljanja. Manji otpor kotrljanja znaci manje trakcije na podlogu, znaci slabije kocenje i drzanje.
Pa baš i nije, ECO gume prvenstveno imaju manju efektivnu površinu za kontakt sa asfaltom. ECO gume od običnih se po šari razlikuju na prvi pogled i bez zagledanja oznaka.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

popovicvl

Poruka od popovicvl » nedelja, 5. apr. 2015. u 21:27h

Ima i sara malo specifican oblik, ali indeks treadwear je 320-340 i vise. Sto ukazuje na tvrdju smesu, duze trajanje gume.

totti
Poruka: 8536
Član foruma od: ponedeljak, 1. nov. 2010. u 11:54h

Poruka od totti » nedelja, 5. apr. 2015. u 21:49h

Obojica ste u pravu.
Slika

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 6. apr. 2015. u 02:08h

mrgreen

Slika

popovicvl

Poruka od popovicvl » ponedeljak, 6. apr. 2015. u 06:23h

U bre jel to sneg :doh:

U cetvrtak idem na Taru, jel tamo ima jos uvek snega?

milan_gt
Poruka: 11707
Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h

Poruka od milan_gt » ponedeljak, 6. apr. 2015. u 09:58h

Otopilo se sve do juce..i onda juce pada..a i danas :) ovo je kod mene a Tara je jos uzbrdo :D

Tandy

Poruka od Tandy » ponedeljak, 6. apr. 2015. u 14:33h

Pala odluka, a i posavetovao sam se sa par vulkanizera ovde u Vrscu, kazu mi da je za C-Maxa najbolje 195/65/15, a ne 205/65/15, tako da ko zna sta je prethodni vlasnik tu mursovao mrgreen
Odluka je pala na Dunlop Bluresponse 91h, nisu mnogo skuplje a vulkanizeri mi rekose da je Dunlop Dunlop, i da naj taj model koji dosta prodaju skoro da ni nemaju reklamacije, dok na Tigar Hitris poprilicno imaju.
Neko je ovde i bio spomenuo da je drugaciji Tigar za izvoz a da drugaciji kvalitet ostaje kod nas, vulkanizeri se slozili, e sad... Tako da sutra picim da mi odma montiraju Dunlop SPT Bluresponse 91H i to po ceni koja je samo 20 din skuplja od najjeftinije koju sam nasao na netu :eek: :) Saljem slike kad ga presvucem!

vlada_bg
Poruka: 17
Član foruma od: ponedeljak, 23. mar. 2015. u 20:55h

Poruka od vlada_bg » ponedeljak, 6. apr. 2015. u 17:53h

Te Dunlop su bas jeftine s obzirom da je Dunlop u pitanju, mogao bi i ja da ih uzmem s obzirom da gledam da kupim gume. Najblizi sam bio Savinim ali ovo deluje bas povoljno, nego ne pamtim kad sam vozio gume sa visinom 65, obicno su bile 55ice.

zokkii

Poruka od zokkii » ponedeljak, 6. apr. 2015. u 18:01h

Za taj nesrećni Tigar ima više mitova i priča nego za Apollo 11.
Tandy , samo posle napiši kako se ponaša po mokrom / naročito kočenje.

Tandy

Poruka od Tandy » ponedeljak, 6. apr. 2015. u 18:19h

Da, cena je stvarno prihvatljiva, posebno za jednu od Top 5 marki. Vidim da ovde ima nekih nesuglasica sto se tice Tigar pneumatika, ali kontam da je sve to diskutabilno i mozda i cak stvar ukusa i nacina voznje.
Kod mene je presudilo par stvari, DUNLOP je u pitanju, misljenje nekoliko iskusnih vulkanizera i cena naravno! :)
E sad, koliko sam ja kompatibilan za proveru stvarnog kvaliteta i ponasanja videcemo, ali svakaku cu javiti druze kako meni deluju.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 6. apr. 2015. u 21:32h

Da dodam samo još nešto vezano za ECO gume - na dva auta ih vozim, na jednom su Michelin, drugom Fulda, gume su 5 godina stare. Troše se, ništa manje nego obične, nisu tvrde niti neudobne, ne klizaju na mokrom, na vlažnom asvaltu na 10 stepeni su neuporedivo bolje od zimskih. Ne koče slabije, drže odlično, nemam nikakvih zamerki, čak šta više kad mi se na tim felnama potroše zameniću ih ECO gumama istih proizvodjača.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Odgovori

Povratak na „Trapovi, kočnice i gume“