Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Osvetljenje prekidaca ventilacije

Ostalo što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Moderator: Dragomir

Odgovori
NikolaKg
Poruka: 22
Član foruma od: subota, 11. jan. 2014. u 19:02h

Osvetljenje prekidaca ventilacije

Poruka od NikolaKg » petak, 3. apr. 2015. u 18:21h

Postovani na jednom od prekidaca sam izgubio svetlo,ne vidi se ni pola drugog,uvece i ne znam na koliko i da li je ukljucena ventilacija i estetski nije ok,ima li neko savet kako zameniti,popraviti,hvala.

EDIT: U pitanju je Fiesta 2003
Poslednja izmena: BojanM, na dan petak, 3. apr. 2015. u 21:24h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Ne piši poruku za porukom u kratkom periodu. Koristi opciju 'Uredi' ako želiš nešto da dodaš več napisanom.

kvazarija
Poruka: 215
Član foruma od: utorak, 19. mar. 2013. u 23:01h

Re: Osvetljenje prekidaca ventilacije

Poruka od kvazarija » petak, 3. apr. 2015. u 21:32h

Pozdrav imenjace, aj kad nece niko da napise ja cu. Kod mene na Fokusu je sema da se izvuce radio , odvrnu 4 srafa i skine plastika koju drze zabice. Pretpostavljam da je slicno kod tebe. Uglavnom, skini radio pa ces vec videti koliko srafova. Polako samo i nema brige, nije visa matematika. Tu idu male ubodne sijalice koje se dosta greju , pozeljno bi bilo ubaciti Led . Ja sam kod mene ubacio i sad je ok. Kad dodjes do sijalica javi ako nesto zapne. thumbsuph

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7123
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » petak, 3. apr. 2015. u 21:38h

Ako je onaj model koji ja mislim, ne može tek tako da izvuče radio, tj. ono što važi za Focus ne mora da bude primenljivo i na Fiestu.

@NikolaKG: Mislim da i sam možeš da pretpostaviš, treba da skineš taj plastični panel na koji su montirane komande ventilacije i grejanja i da zameniš sijalicu koja je pregorela (ima ih dve, osvetljavaju levu i desnu polovinu tog panela), ili da otkriješ koji je eventualno drugi uzrok problema.

Samo uklanjanje plastike je malo komplikovano (to beše ona serija sa "trodelnim" radio aparatom?), jer mislim da treba da skineš plastike levo i desno od samog centralnog dela - tj. da ukloniš plastiku ispod volana, a takođe i da izvadiš kasetu ispred suvozača - kako bi oslobodio centralni panel.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

mbole
Poruka: 14914
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » subota, 4. apr. 2015. u 00:43h

Djak pesak :)

NikolaKg
Poruka: 22
Član foruma od: subota, 11. jan. 2014. u 19:02h

Poruka od NikolaKg » subota, 4. apr. 2015. u 07:33h

Hvala svima, cim stigne sa servisa radim predlozeno.

dusantod
Poruka: 92
Član foruma od: sreda, 4. nov. 2015. u 07:37h
Kontakt:

Poruka od dusantod » subota, 7. nov. 2015. u 21:07h

Zdravo,

da li je ovo isto kao kod Ford Fusion 2003 posto koliko znam fusion je isto sto i fiesta samo malo vislji

Hvala

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7123
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » subota, 7. nov. 2015. u 21:44h

Trebalo bi da je isto ili vrlo slično. Servisno uputstvo doduše preskače prvih 5 koraka koji se pojavljuju kod Fieste, tako da je moguće da kod Fusion-a ne moraš da rasturiš pola enterijera.
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

dusantod
Poruka: 92
Član foruma od: sreda, 4. nov. 2015. u 07:37h
Kontakt:

Poruka od dusantod » subota, 7. nov. 2015. u 23:12h

pa po slikama sam zakljucio da je centralna konzola identicna cak su i klima prekidaci identicni i ona sajla za toplo/hladno podesavanje.

Odgovori

Povratak na „Instalacije“