Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Xenon svetla

Ostalo što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Moderator: Dragomir

Odgovori
vlada_bg
Poruka: 17
Član foruma od: ponedeljak, 23. mar. 2015. u 20:55h

Xenon svetla

Poruka od vlada_bg » utorak, 31. mar. 2015. u 22:15h

Pozdrav svima. Od skoro sam vlasnik Ford Focusa 2002. godiste koji ima fabricka xenon svetla. Ono sto mene zanima je mogucnost ubacivanja xenon sijalica na duga svetla, tj. da mi neko ko se u to razume pojasni da li je to budzenje tipa kao kada auto nema fabricki xenon ali se ipak ubace sijalice ili je lakse prilagodljivo? Da li se automatsko podesavanje svetala odnosi i na duga, pa kad naprimer ubacim xenon sijalice i adaptere ili sta vec u duga svetla, da li dobijam efekat kao kad su fabricka duga xenon svetla, odnosno bi-xenon? Nudili su mi celu tu zezanciju sa sve sijalicama i ugradnjom za 50 eur.

Sto se tice samih sijalica, koliko kosta jedna originalna sijalica, Osram ili Philips, ali mislim zaista originalna sijalica? Ja sam kupio Philipsove od 6000k,25 eur komad sa zamenom. Hteo sam od 4000k ali covek nije imao a meni bas taj dan stalo da ih zamenim i jbg. Bas me briga kao izgleda spolja, procitao sam ovde na forumu da su ove od 4000k bolje ali nema veze.
Nemam pojma kakva je razlika izmedju kineskih sijalica i ovih Philipsovih, ali sam ranije cuo da se ustvari prave xenon sijalice krecu od 7000-14000 din, mozda je to nekad bilo tako ali ako je jos uvek onda me zanima kakve su to sijalice za te pare i jel se isplati razmisljati o tome?

P.S. Nisam znao da li da otvorim novu temu ili da iskoristim neciju staru sa slicnom temom pa sam se odlucio za prvu opciju, ako sam nesto zeznuo neka me moderator uputi za ubuduce. thumbsuph

Pozdrav :)

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21572
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: Xenon svetla

Poruka od Markedjani » utorak, 31. mar. 2015. u 22:42h

Ne trebaju ti xenon sijalice na duga svetla... bolja su ti halogen za tu namenu. (zato i jesu tu fabrički ostavljena halogen duga)

Originalna Philips ili Osram sijalica nema da se kupi u h1,h4,h7... postoje samo u D1S, D1R, D2S, D2R, D3S, D3R, D4S, D4R formatu.

Te što si ti kupio koje su kao Philips,nemaju veze sa Philipsom... čista kopija.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

vlada_bg

Poruka od vlada_bg » utorak, 31. mar. 2015. u 22:52h

Pretpostavio sam da su kopije, nego nisam bio siguran koliko onda kostaju originalne. Nisam te razumeo bas oko formata sijalica, ove sto su mi stavili su valda neke d20, jel to znaci da ih Philips ili Osram ne prave?
Hvala na savetu za duga svetla, onda cu ostaviti kako jeste, ja sam mislio da se dobija neka drasticna promena.

Djole
Master of Tanjirača
Master of Tanjirača
Poruka: 4944
Član foruma od: nedelja, 6. dec. 2009. u 21:39h

Poruka od Djole » sreda, 1. apr. 2015. u 22:35h

trebalo bi da idu d2s bar je tako na mondeu...mozes da kupis i kinezare kod nas nema problema samo balasti da budu original...
:ford2: Mondeo MK3, Ghia X - TDCi - 96KW viewtopic.php?f=6&t=19766&start=125

dax92

 
Poruka: 7632
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » četvrtak, 2. apr. 2015. u 15:16h

Imam fabricke xenone na focusu, i ne vidim poentu stavljanja xenona za dugo svetlo. Imas bixenon socivo, i "obicnu" h7 sijalicu za dugo, tako da samo stavi Osram Cool blue sijalicu za dugo, i uzivaj. Inas jos par sijalica koje su tu dobre za dugo, ali da ne nabrajam dalje..

Vidi se da se ne razumes, pa je neko od ovih gde si se raspitivao video nacin da lepo zaradi.
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

vlada_bg

Poruka od vlada_bg » četvrtak, 2. apr. 2015. u 18:07h

Upravo tako, nisam imao xenone na ranijim kolima a gde god da pitas bilo sta, nude gomilu svari za "dzabe". Mislio sam da kad vec imam fabricki xenon far ubacim i duga ali vidim da vas vise kaze da nema potrebe pa cu onda da ostavim ove halogene.
Hvala na savetima

vladan 1
Poruka: 93
Član foruma od: utorak, 19. nov. 2013. u 21:49h
Kontakt:

Poruka od vladan 1 » ponedeljak, 18. maj 2015. u 16:43h

Zna li neko kako da se promjeni sijalica H7na fokusu,kako se skida far jer vrlo teško može da se priđe ovako

dax92

 
Poruka: 7632
Član foruma od: ponedeljak, 11. apr. 2011. u 13:12h

Poruka od dax92 » ponedeljak, 18. maj 2015. u 16:49h

Imas 3 srafa 10-ke da odvrnes, 2 su vidljiva odozgo, a treci moras iz kanala, ili nesto slicno. Srafi se u krilo.
Inace, najgore je kad prvi put menjas, dok ne naucis :D
Focus ST170
Focus SVT
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo hahahaha
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu lol
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara lol

Daniel
Poruka: 6091
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » ponedeljak, 18. maj 2015. u 20:07h

samo da si koristio search nasao bi ovu temu :)

http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 58&t=15360
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

Odgovori

Povratak na „Instalacije“