Bolje išta-nego ništa

Moderator: Dragomir
Citiram post od pre par godina gde je lepo objasnjeno kad se pali i kako.djole fiesta piše:Diesel vehicles will be fitted with an electrically powered booster heater for the European market (except Scandinavia).
The three glow plug booster heater settings (0;1;2;3) are controlled by the powertrain control module (PCM) and switched via two relays. The PCM control ensures that the battery has adequate charge. The booster heater is deactivated when the energy requirement for all the consumers that are switched on would cause the battery to be drained.
The electric booster heater is switched on when the engine is running (signal D+ from the generator is active) and when the ambient temperature is lower than 5ºC and the cylinder head temperature falls below 71ºC.
Eto nisam hteo da prevodim. Za Skandinaviju ovaj grejac nije električni već radi na dizel pod istim uslovima. I mondeo ima isti grejač.
djekic piše:Da bih ste ubrzali paljenje istog potrebno je da ukljucite na 3 - max,okrenete usmerivac na duvanje ka licu ili lice i noge da bih dobio relej pobudu.
Ukoliko je sve ispravno posle 1 min pocinje mlako da duva.
djekic piše:Kada je duvanje okrenuto na soferku (kod mene uvek) ne pale se grejaci i motor je prepusten postepenom zagrevanju.
Da bih ste ubrzali paljenje istog potrebno je da ukljucite na 3 - max,okrenete usmerivac na duvanje ka licu ili lice i noge da bih dobio relej pobudu.
Ukoliko je sve ispravno posle 1 min pocinje mlako da duva.
Mozda moje tumacenje i znjanje nije na zavidnom nivou a obzirom da je citirano moje iznosenje sa zeljom da pomognem drugima,zamolicu za odgovor.mbole piše: Cela ova prica je samo pogresno tumacenje onoga sto se ne poznaje
Relej bas briga gde se nalazi usmerivac i u kojoj brzini je ventilator. Uopste nije povezan sa njima, vec iskljucivo sa PCM-om. Ti grejaci uopste ne sluze da bi tebi bilo toplo, vec da bi se motor sto pre zagrejao (ranije grejanje kabine je posledica toga, ali to uopste nije cilj).
Markedjani piše:druže ford je to... mogu da uđem kroz pod ko dingospo
macaneli piše:ide bolje zato sto mk1 ima dusu
totti piše:Vidi... Ti bi sa tvojom kornjačom mogao da igraš kolo oko ove, ne bih se potezao ni na 20 metara![]()