auto na hho
Moderator: ace1
-
- Poruka: 25
- Član foruma od: nedelja, 16. maj 2010. u 22:10h
Re: auto na hho
FM III tačno je da sam pozvan a ne prozvan to je greška u pisanju. Kao što sam rekao kako je bilo pre i posle, sada generalno mi se svodi potosnja na prosek 6,4 dok je pre bila 7,5 (govorim o proseku). Na motoru nista nije radjeno, redovan mali servis, ulje nikad nije dolivano od zamene do zamene, EGR otvoren. Što se tice malih variranja obrtaja na temp manjim od 5 stepeni, variranja su jako sitna i kratko traju, manje od minuta, dok su pre bila veća, to se dešava samo u zimskim periodu. Moj motor nije u perfektnom stanju
Ja sam samo podelio moje mišljenje i utiske.
Ko želi da ide peške nek ide, njegova volja, ja se vozim ovako i odgovarama mi.
Atest/uverenje je izdato za uređaj koji je on napravio a ja ga kupio. To kako je povezan to je moja briga, jer sam ga ja menjao i prepravljao na svoju odgovornost da bi iz njega izvukao više. Ako nekog bude zanimalo da vidi moju verzuju generatora neka mi se obrati. Redosled povezivanja +p-n-p+ je ostao isti.
Izduvne gasove sam naveo zato što ne znam kakve su bile pre, 0,08 je merenje iz decembra prosle godine (http://www.mojnoviauto.com/cms/recnik/e ... sifikacija.
Ne znam kakava iskustva drugi imaju sa tim vrednostima, zato sam i naveo da bi neko ko zna svoje vrednosti uporedio. Pre, pri registraciji mi nije niko merio. Generator koristim skoro 2 godine.
Ne branim ništa, niti sam bilo gde drugde na netu pisao o HHO (molim vas nemojte da se bavite predpostavkama). Samo sam podelio svoje utiske, pre nisam pisao o tome jer ne zelim da se sa nekim raspravljam i ubedjujem.Ja sam sebi našao dovoljno razloga da nastavim da koristim vodonik-generator. Kao što sam naveo voleo bi da neko uradi prava testiranja.
Pristojan sam sa razumnim osobama. Poštujem drugačija mišljenja ali ne moram da slušam najracionalnije rešenje koje je ispalo samo sprdnja, na račun teme.
Ja sam samo podelio moje mišljenje i utiske.
Ko želi da ide peške nek ide, njegova volja, ja se vozim ovako i odgovarama mi.
Atest/uverenje je izdato za uređaj koji je on napravio a ja ga kupio. To kako je povezan to je moja briga, jer sam ga ja menjao i prepravljao na svoju odgovornost da bi iz njega izvukao više. Ako nekog bude zanimalo da vidi moju verzuju generatora neka mi se obrati. Redosled povezivanja +p-n-p+ je ostao isti.
Izduvne gasove sam naveo zato što ne znam kakve su bile pre, 0,08 je merenje iz decembra prosle godine (http://www.mojnoviauto.com/cms/recnik/e ... sifikacija.
Ne znam kakava iskustva drugi imaju sa tim vrednostima, zato sam i naveo da bi neko ko zna svoje vrednosti uporedio. Pre, pri registraciji mi nije niko merio. Generator koristim skoro 2 godine.
Ne branim ništa, niti sam bilo gde drugde na netu pisao o HHO (molim vas nemojte da se bavite predpostavkama). Samo sam podelio svoje utiske, pre nisam pisao o tome jer ne zelim da se sa nekim raspravljam i ubedjujem.Ja sam sebi našao dovoljno razloga da nastavim da koristim vodonik-generator. Kao što sam naveo voleo bi da neko uradi prava testiranja.
Pristojan sam sa razumnim osobama. Poštujem drugačija mišljenja ali ne moram da slušam najracionalnije rešenje koje je ispalo samo sprdnja, na račun teme.
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8304
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Samo polako i hladne glave. Vidim da si mlad, ali malo stani na loptu, nov si na ovom forumu i treba pokazati malo poštovanja prema starijim članovima (ne mislim samo na godine života). Prva greška ti je što nisi pročitao temu od početka, ap video kakava su uopšte raspoloženja prema tom uredjaju i šta ti novo možeš da kažeš i dokažeš.
Ta variranja gasa su ti kao i da ti sam turiraš auto, rezultat povečana potrošnja. Njih znaju da izazove i neispravan altenator, što je bio problem kod mene. Napisao si u drugoj temi da ti je altenator nov, ali da je zasmredeo i da je vreo, moguć problem sa povećanom potrošnjom struje koju zahteva taj uredjaj.
Sledeće je da si imao problema i sa motorom da neće da vuče, kao i sa komandnom tablom, što je moguće da struja ne valja pa komp. pokušava da ispegla variranja i napon a to se opet vraćamo na moguć uzrok ugradjen uredjaj. Uredjaj ti je i postavljen odrilike kada i altenator, moguće da je on smanjio ta variranja, pa i samu potrošnju.
Atest jeste izdan na jedan uredjaj povezan na auto, ti si kao prvo prepravio taj atestirani uredjaj i od suvog napravio mokri, a kao drugo atest se izdaje za svaki uredjaj posebno kada se povezuje na fabričku instalaciju.
Izduvni gasovi se razlikuju od auta do auta i sa istim motorom, tako da ponavljam podatak posle ugradnje ne znači ništa jer nemaš početnu informaciju sa kojom možeš da je uporediš. Za pravo poredjenje je da ponovim ovo: http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 71#p366671
Za mene taj uredjaj može samo da napravi probleme sa strujom i kao što reče Markedjani može samo na starije dizelaše bez kompa.
Ako si ti zadovoljan onda OK, poštujem to, ali pripazi na ove stvari koje sam naveo.
Ta variranja gasa su ti kao i da ti sam turiraš auto, rezultat povečana potrošnja. Njih znaju da izazove i neispravan altenator, što je bio problem kod mene. Napisao si u drugoj temi da ti je altenator nov, ali da je zasmredeo i da je vreo, moguć problem sa povećanom potrošnjom struje koju zahteva taj uredjaj.
Sledeće je da si imao problema i sa motorom da neće da vuče, kao i sa komandnom tablom, što je moguće da struja ne valja pa komp. pokušava da ispegla variranja i napon a to se opet vraćamo na moguć uzrok ugradjen uredjaj. Uredjaj ti je i postavljen odrilike kada i altenator, moguće da je on smanjio ta variranja, pa i samu potrošnju.
Atest jeste izdan na jedan uredjaj povezan na auto, ti si kao prvo prepravio taj atestirani uredjaj i od suvog napravio mokri, a kao drugo atest se izdaje za svaki uredjaj posebno kada se povezuje na fabričku instalaciju.
Izduvni gasovi se razlikuju od auta do auta i sa istim motorom, tako da ponavljam podatak posle ugradnje ne znači ništa jer nemaš početnu informaciju sa kojom možeš da je uporediš. Za pravo poredjenje je da ponovim ovo: http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 71#p366671
Za mene taj uredjaj može samo da napravi probleme sa strujom i kao što reče Markedjani može samo na starije dizelaše bez kompa.
Ako si ti zadovoljan onda OK, poštujem to, ali pripazi na ove stvari koje sam naveo.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
-
Ok.
Jeste da nije za ovu temu ali možes li da mi objasniš onda vezano za ta variranja zašto se to ne dešava recimo kada je toplo, npr iznad 10 stepeni. Ili zašto se to ne dešava kad je motor topao , znači pri ponovnom paljenju,onda je sasvim sve ok. Već samo kad su niže temperature a motor hladan skroz. Alternator isključujem kao opciju. Kad sam kupio tad nov (francuski) trajao mi je malo iznad garancije i pregorele su mu diode. Sada u autu imam onaj prvi alternator koji je rastavljen, navinklovan, stavljene nove cetkice i prtenovi i sa njim se vozim od aprila 2013. Struja hho je regulisana sa pwm i drzim je oko 7-10A.
Jeste da nije za ovu temu ali možes li da mi objasniš onda vezano za ta variranja zašto se to ne dešava recimo kada je toplo, npr iznad 10 stepeni. Ili zašto se to ne dešava kad je motor topao , znači pri ponovnom paljenju,onda je sasvim sve ok. Već samo kad su niže temperature a motor hladan skroz. Alternator isključujem kao opciju. Kad sam kupio tad nov (francuski) trajao mi je malo iznad garancije i pregorele su mu diode. Sada u autu imam onaj prvi alternator koji je rastavljen, navinklovan, stavljene nove cetkice i prtenovi i sa njim se vozim od aprila 2013. Struja hho je regulisana sa pwm i drzim je oko 7-10A.
- FM III
- Vremenski policajac
I moj se slično ponašao, čak ja mislim da su variranja bila učestalija i jača kada je vlaga bila veća, a od objašnjenja mogu samo da ti kažem Fordovi gremlini. Jednostavno je tako, a evo ti i link za temu gde se Ramm javljao sa istim simptomima: http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 49&t=14832
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
-
Da se nadovežem na stvari koje si naveo iz mojih starijih postova iz razloga da se ne stekne pogrešan utisak. Problem sa alternatorom (april2013), koji je kupljen nov (neki francuski 2012) nakon godinu i dva,tri meseca je pregoreo(ploča sa diodama) to je ono kad sam naveo da mi se na kratko upalila pa ugasila lampica za akumulator i kad se osetio pregoreli miris elektronike. U tom periodu sam imao generator, ali ga ne povezujem sa kvarom alternatora, jer na struji na kojoj radi nema razlog da pregori + bio je gen osiguran osiguračem od 15A. Problem sa motorom (2011) sto neće da vuče je bio problem pumpe za gorivo, tad nisam imao gen. Što se tiče komandne table problem sa pokazivačem nivoa goriva i dan danas postoji kad dodje na pola rezervoara počne da baguje, nekad pokazuje pun rezervoar a nekad skroz prazan, sve dok nivo ne opadne malo ispod pola. Izgleda da su mi se i tu uvukli gremlini.. 

- FM III
- Vremenski policajac
Zaista nisam propratio datume sem prve teme vezane za altenator, za ostale sam mislio da su vezane. Izvinjavam se.
Za altenator sam uveren da samo original može da spreči ta variranja u gasu (bilo da je nov, čitaj preskupo, ili polovno ispravno).
Ako misliš da generator nema veze sa altenatorom i da ne može da utiče na njega, onda samo nastavi kako si i terao do sad.
Za altenator sam uveren da samo original može da spreči ta variranja u gasu (bilo da je nov, čitaj preskupo, ili polovno ispravno).
Ako misliš da generator nema veze sa altenatorom i da ne može da utiče na njega, onda samo nastavi kako si i terao do sad.
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
-
Ok nije problem, bitno je da se razumemo. Naravno da ima generator veze sa alternatorom ali mislim da su ta potrazivanja od 7-10A mala, s obzirom da je alternator dimenzionisan za ne manje od 100A( zaboravio sam tačan podatak, od koliko je A alternator). S obzirom da ta sitna variranja (skokovi od oko 50 obrtaja ne više) nakon paljenja traju manje od min i ne ponavljaju se tokom daljeg rada, ne bih ja tu ništa dirao dok ne pokaže nesto više. Evo primer na oba službena transportera je ista prica na niskim temperaturama tokom hladnog starta postoje kratka variranja, a predjena km je oko 30 000.
-
FM III hvala na savetima, evo i videa tih sitnih variranja. Kao što sam rekao pre sam imao veća variranja i vremenom se to ispeglalo.
- FM III
- Vremenski policajac
Ja nisam majstor, nemam dijagnostiku i sam sam imao takav problem, koji mi je Dragomir rešio zamenom dobrog i polovnog.
Ovo je tema o HHO, pa mislim da nije mesto pisanju o variranju gasa. Ako te nešto interesuje o tome nastavi u temi koju sam ti već postavio: http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 49&t=14832
Ovo je tema o HHO, pa mislim da nije mesto pisanju o variranju gasa. Ako te nešto interesuje o tome nastavi u temi koju sam ti već postavio: http://www.fordclubserbia.org/forum/vie ... 49&t=14832
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
-
- Poruka: 534
- Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h
Ja mislim da bi bolje iso na vodu , pogledaj sta se dogodi kad bi u naftu-ulje nasuo vode malo pobelio bi auspuh