Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

auto na hho

Sve što ima veze sa Fordom a nije našlo mesto u drugim temama.

Moderator: ace1

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba
Poruka: 21535
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 11:14h

Re: auto na hho

Poruka od Markedjani » subota, 16. nov. 2013. u 09:32h

As i said... na matorim dizelima sa klasičnom bosch pumpom primetna je razlika u vidu niže potrošnje i malko boljeg "idenja"

Na karburatoru,el.ubrizgavanje,common rail dizelima... nema razlike apsolutno nikakve.
Slika
Venetia Red, '81 Ford Taunus 1.3
Diamond White, '91 Ford Sierra 2.0 DOHC 4x4
Vozim besan auto od 1000 maraka!

Ford_III
Poruka: 1007
Član foruma od: nedelja, 3. nov. 2013. u 08:12h

Poruka od Ford_III » subota, 16. nov. 2013. u 09:40h

Ja sam cuo bas obrnuto da se na dieselima bas novije generacije potrosnja najbolja??
Markedjani jer govoris iz iskustva ili si samo nacuo?
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
-----------------------------------------
Ford Mondeo mk3 (BWY) 2,0 TDDI
85 kw/105 chip.

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » subota, 16. nov. 2013. u 09:50h

U razgovoru sa ljudima koji imaju iskustva sa tim.

To na karburatoru ili sa bilo čim što ima elektronsku regulaciju apsolutno ne radi.

DIzel običan radi na onome šta mu se da u tom trenutku i on to samozapali... tako da i možda bude neke razlike al' ništa drastično i vredno senzacionalizma koju reklamiraju ti prodavci HHO uređaja.

Čika Bole se ubi od objašnjavanja... pročitati lepo prethodne stranice,ljudi ti koju prodaju i reklamiraju te uređaje ne znaju neke osnovne stvari kako motor funkcioniše niti znaju onu najosnovniju hemiju.
Slika

Ford_III

Poruka od Ford_III » subota, 16. nov. 2013. u 09:58h

Citao sam sve te prethodne postove li nigde nije pisalo konkretno da li to pije vodu ili ne :D
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » subota, 16. nov. 2013. u 11:25h

Slabo si ti to citao ako ti 10 stranica nije dovoljno.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

Deckonja
Sierra junkie
Poruka: 1773
Član foruma od: ponedeljak, 15. jun 2009. u 11:29h

Poruka od Deckonja » subota, 16. nov. 2013. u 23:17h

HaHaOooo mrgreen

Ford_III

Poruka od Ford_III » nedelja, 17. nov. 2013. u 04:20h

911s [SK] piše:Slabo si ti to citao ako ti 10 stranica nije dovoljno.
Ma nigde nije pisano baš iskustvo ko je ugrađivao nego više su to bila prepucavanja pre pronalazka i nakon. :doh: :beer:
Good boys go to Heaven
Bad boys go to Pattaya
85 kw/105 chip.

Vladan
Poruka: 1529
Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h

Poruka od Vladan » nedelja, 17. nov. 2013. u 12:07h

Sto je normalno, jer onaj ko je to kuoio i ugradio gleda da sakrije sramotu, a ne da se hvali.

Sent from VladanMovies using Tapatalk

i_eagle
Poruka: 25
Član foruma od: nedelja, 16. maj 2010. u 22:10h

Poruka od i_eagle » ponedeljak, 2. mar. 2015. u 09:33h

Nisam stigao da pročitam predhodne strane. Kad stignem uradiću to. S obzirom da sam prozvan u temi dnevnih svetala za mondea da napišem nešto o hho. Sad ću reći ukratko. Kupio sam od čoveka hho generator koji je imao svoju papirologiju mašinskog fakulteta o atestu. Jeste da je home made i da ne lići ni na šta ali mi je bitno bilo da radi posao. Posle raznoraznih pročitanih tema o izradi HHO i načinu kako radi, preradio sam 70% generatora koji sam uzeo, iz razloga da bi mi zauzimao manje prostora, sto se tiče estetike malo je lepši :) tj. malo manje ružniji i po mom razmišljanju mislim da je jednostavniji i efikasniji. Umesto suvih ćelija HHO generatora napravio sam mokre ćelije. Rezultat korišćenja generatora:

Auto: Mondeo MK3 2.0 TDDI 116HP
Potrošnja pre ugradnje: 7,5l--- pa na više, retko kad je bila 7l (nažalost nemam na bordu da mi pokazuje potrošnju) merenja su radjena na razne načine, do čepa pa otprilike 100km pa opet do čepa, kao i do čepa rezerva pa do čepa.

Potrošnja posle ugradnje : 6l-7l nekad ume da pređe preko 7 sve zavisi kako se vozi, desilo se da sam izmerio i potrošnu od 5,6. Uglavnom auto put 140km/h nije prešlo preko 7l. Shvatam i ja da merenja ne mogu da budu precizna, sve dok se ne urade prava na nekoj dijagnostici. Meni je barem subjektivni osećaj da generator radi posao.

Što se tiče snage nisam osetio razliku, osim sto je efekat turbo rupe znatno smanjen. Puni obrtaje skoro kao benzinac :)

Druge pozitivne stvari: zimi kad ga upalim na niskim temperaturama, ono štucanje i variranje obrtaja koje traje skoro minut, je sigurno za 70% smanjeno ako ne i vise, nekad ga uopste nema. Predpostavljam da su uticajem vodonika i dizne nešto pročišćene. U nekim servisima ima tretman čišćenja motora vodonikom, traje oko 40min.

Na tehničkom pregledu u AMS izduvni gasovi su 0,08 što je za mene iznenađujuće malo za auto tog godišta koji je prešao po bordu 217000km + ko zna koliko još? S obzirom je kod nas dozvoljena vrednost izduvnih gasova max 3 moja je odlična :)

Eto toliko o tome ukratko
Evo u prilogu i atest tog lika od koga sam kupio generator https://docs.google.com/file/d/0B_iQALx ... cslist_api
Poslednja izmena: i_eagle, na dan ponedeljak, 2. mar. 2015. u 10:03h. Ukupno izmenjeno 1 put.

i_eagle

Poruka od i_eagle » ponedeljak, 2. mar. 2015. u 09:55h

I da suština priče o HHO generatoru, nije da je to dodatno gorivo koje svojim prisustvom smanjuje potrošnju koje je stvoreno skoro ni iz čega. Jer kako je neko već rekao da bi se proizveo HHO gas potrebna je energija koja se dobija radom motora( čime se dodatno troši primarno gorivo-dizel) i alternatora kojim se proizvodi struja da bi se atomi iz vode odvojili i dobio HHO gas. Motor i alternagor imaju svoje gubitke, toplotne i mehaničke i energija koja se dobije u vidu HHO gasa je manja od energije koja je uložena za proizvodnju istog. Poenta priče za mene je da se uz pomoć HHO gasa pospešuje sagorevanje primarnog goriva i time izvlači veća energija iz samog goriva, izvlaći se veća energija od one koja je uložena za proizvodnju HHO gasa i time se ostvaruje manja potrošnja. A da ne ponavljam ponovo ostale pozitivne efekte koje sam zapazio i predhodnom porukom naveo. Ja verujem u to, ali nikad se ne zna, možda sam u zabludi... :)

mbole
Poruka: 14947
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » ponedeljak, 2. mar. 2015. u 15:36h

Malo morgen!
Djak pesak :)

macaneli
VIP
Poruka: 9926
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » ponedeljak, 2. mar. 2015. u 15:42h

Pocelo je,pocelo cekicko
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma
Poruka: 2786
Član foruma od: subota, 11. apr. 2009. u 20:22h

Poruka od Lale » ponedeljak, 2. mar. 2015. u 17:05h

Tri meseca je sasvim dovoljno da tema miruje.Slika
Spoiler
Show
Slika
Slika Slika

acadimke
Poruka: 1707
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » ponedeljak, 2. mar. 2015. u 18:28h

Ovo vise ima smisla kod starijih automobila sa karburatorom

Послато са GT-S7580 уз помоћ Тапатока
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

Markedjani
Predsednik kluba
Predsednik kluba

Poruka od Markedjani » utorak, 3. mar. 2015. u 00:06h

Ne,samo kod najobičnijih starih dizela bez ikakve elektronske regulacije smeše.
Slika

Neša
VIP
Poruka: 5053
Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h

Poruka od Neša » utorak, 3. mar. 2015. u 09:04h

Kod mene na izduvnim gasovima 0,00,a nemam hho,cudi se onaj na tehnickom na 6 turiranja verovatno misli nema dima ni zacadjenja
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v

i_eagle

Poruka od i_eagle » utorak, 3. mar. 2015. u 09:48h

Zapušen ti zadnji lonac pa duva na nekoj drugoj rupi ;)...
salim se :)

Rankofocus
Poruka: 534
Član foruma od: četvrtak, 11. okt. 2012. u 11:29h

Poruka od Rankofocus » utorak, 3. mar. 2015. u 21:05h

mbole piše:Malo morgen!
:beer:
drugar se vec 5 godina bakce sa tim ,.,. napravio sam mu raznorazne oscilatore da ganja pwm isto mudo, menjao je i auto hahahaha
-koliko je skontao placebo,. nekad ga lakse vozi pa mu malo manje potrosi nekad potrosi i vise ,,. poceo je da meri naftu na mL hahahaha za jos koju godinu ce da odlepi skroz :doh:

U svako doba krize se prodavala muda pod bubrege :beer: ,
- Ajd nek neko smisli racionalno resenje da od vode da pravi gas , napravi jevropi resenje kad rusi zavrnu cesmu :search;

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma

Poruka od Lale » utorak, 3. mar. 2015. u 21:47h

Najracionalnije rešenje za sve koji se bakću sa idejom da od "lufta naprave gorivo" je da idu pešice.
Slika Slika

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » sreda, 4. mar. 2015. u 00:57h

Nesa piše:Kod mene na izduvnim gasovima 0,00,a nemam hho,cudi se onaj na tehnickom na 6 turiranja verovatno misli nema dima ni zacadjenja
A malo mu je i instrument kalibrisan pre... nikad.
Logika je prosta - svako ko ne ispunjava tehničke norme što se tiče izduvnih gasova neće biti tehnički ispravan, a s obzirom da je to bar 30% vozila u saobraćaju ( u unutrašnjosti gde je prosek starosti vozila osetno veći i taj procenat je veći) po tom pitanju neispravna, nikome ne odgovara da vozila zbog toga ne prolaze tehnički pregled. I onda instrument meri kako meri. Na vanrednom tehničkom pregledu po uputu MUP-a se gledaju neke druge stvari, tako da je ustanova koja pruža tehnički pregled potpuno čista.
Jedan naš drugar je skoro radio tehnički u AMS-u, priključili ga kao na merenje ali nisu ništa merili, kad je pitao radnika šta to radi i kako se to meri, dobio je odgovor da nema pojma ali da mora da upiše nešto u izveštaj.
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

i_eagle

Poruka od i_eagle » sreda, 4. mar. 2015. u 02:53h

Lale piše:Najracionalnije rešenje za sve koji se bakću sa idejom da od "lufta naprave gorivo" je da idu pešice.
Off topic, uključi se u temu ili se iskljiči i nemoj da je pratiš. Po srpski bi ti rekao ali nije kulturno...

Lale
Domacin foruma
Domacin foruma

Poruka od Lale » sreda, 4. mar. 2015. u 07:07h

Ti preskoći moje postove.....manje ćeš se sekirati.
Slika Slika

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » sreda, 4. mar. 2015. u 11:32h

Macane ka' će kokice?
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8304
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » sreda, 4. mar. 2015. u 13:43h

i_eagle nisi prozvan, nego pozvan da daš neko svoje iskustvo pošto si ga ugradio. Prvo si trebao da pročitaš prethodne postove i vidiš šta je pisano u ovoj temi.
Taj atest je izdat za auto na koji je ugradjen i za način na koji je to uradjeno. Ti si uredjaj preradio i ko zna kako povezao, tako da on ne važi.
Potrošnja tvog TDDI-a je velika a za primer moj isti motor sa 190 000 troši 7,64 prosek od kada sam ga ja kupio pre 5 godina s tim da je preko 80% grad i kratke relacije. Na auto putu pri 140-150, trošio je najviše 6,3 litara, a najmanja potrošnja mu je izmerena 4,5 Na relaciji BG-VA isto mereno pun-pun iako imam bord.
Nisi napisao ni da li si nešto menjao, radio još nešto na autu kako je ugradjen HHO, jer i najobičniji mali servis dovodi do toga da motor bolje radi i bolje povlači. Variranje motora govori da nešto nije u redu i to ne treba da se dešavaa mogu da budu dizne, loša struja...
Male vrednosti izduvnih gasova nam ništa ne znače, jer ne znamo kakave su bile pre ugradnje. Ja pre tehničkog sačekam da motor postigne radnu temperaturu i dobro ga produvam, iako nisam pitao za vrednosti ali su hvalili da su niske vrednosti.
Ako već braniš nešto što mnogi osporavaju, ne samo ovde već i po celom net-u, onda treba da tačno izneseš argumente sa podacima kako je bilo pre a kako posle a ne kao što si rekao:
Meni je barem subjektivni osećaj da generator radi posao.
Naš član veljabandit ima novog focusa st i kupio je novi filter. I pored toga što mu je osećaj da auto bolje ide on će izvršiti merenja na valjcima sa starim i sa novi filterom vazduha. To je argumentovano iznošenje podataka da li nešto valja ili ne.
Obzirom da nisi ništa novo preneo, nemaš razloga da se ljutiš što se drugi šale na već prežvakanu temu, a za:
Off topic, uključi se u temu ili se iskljiči i nemoj da je pratiš. Po srpski bi ti rekao ali nije kulturno...

bih te zamolio da budeš pristojan.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

macaneli
VIP
Poruka: 9926
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h

Poruka od macaneli » sreda, 4. mar. 2015. u 15:37h

Macan je jos jutros video post kad je krenuo u 6.20 na posao,ali nije hteo po srpski da odgovori jer nije kulturno
A Laleta biK vas zamolio da nedirate :zuti:
ima se,moze se - nema se,mora se....

I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing

I ja sam vodio u Dascaru :-)®

zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)

Odgovori

Povratak na „Svaštara“