Relej svetla fiesta mk2
Moderator: Dragomir
- dule0911
-
- Poruka: 13655
- Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h
Relej svetla fiesta mk2
Jel moze neko da iskopa gde se nalazi? Nije mi ranije crkavao pa ne znam gde je.
Sinoc mi na xr-u odjednom prestala i kratka i duga da rade, samo radi ablend, nisam proveravao osigurace ali cenim da ne mogu svi odjednom da riknu. Gledao u haynesu ali nemam kompletan niti sam stigao da nadjem kompletan, tj taj Chapter nema, pa ako neko zna gde se nalazi relej/kako izgleda. Ili sta jos da proverim. Pozicije rade, ablend radi, tj kad drzim rucicu rade duga, ako je pritisnem ne rade duga, niti oborena.
Sinoc mi na xr-u odjednom prestala i kratka i duga da rade, samo radi ablend, nisam proveravao osigurace ali cenim da ne mogu svi odjednom da riknu. Gledao u haynesu ali nemam kompletan niti sam stigao da nadjem kompletan, tj taj Chapter nema, pa ako neko zna gde se nalazi relej/kako izgleda. Ili sta jos da proverim. Pozicije rade, ablend radi, tj kad drzim rucicu rade duga, ako je pritisnem ne rade duga, niti oborena.
Fiesta!!
- mbole
- Poruka: 14915
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Re: Relej svetla fiesta mk2
Sto mrzim taj: Mk nesto
pogotovu na starijim autima.
Napisi godiste, mnogo lakse za snalazenje, pogotovu sto jedni neki Mk krste ovako, a neki onako, i plus sto u jednom Mk pogotovu kod elektrike, ima vise varijanti u zavisnosti od godista.
Daklem, ako sam potrefio, to je negde 1989-1995
Imas dva releja, jedan za oboreno i jedan za dugo. Ablend i dugo idu preko istog releja.
Tako da ne verujem da su oni u pitanju, al to su K36 i K37 - u kutiji osiguraca kod nogu vozaca
K36 je u prvom redu (odmah do osiguraca), drugi s desna
K37 u drugom redu treci s desna
Pre mi lici da je ablender zveknuo.

Napisi godiste, mnogo lakse za snalazenje, pogotovu sto jedni neki Mk krste ovako, a neki onako, i plus sto u jednom Mk pogotovu kod elektrike, ima vise varijanti u zavisnosti od godista.
Daklem, ako sam potrefio, to je negde 1989-1995
Imas dva releja, jedan za oboreno i jedan za dugo. Ablend i dugo idu preko istog releja.
Tako da ne verujem da su oni u pitanju, al to su K36 i K37 - u kutiji osiguraca kod nogu vozaca
K36 je u prvom redu (odmah do osiguraca), drugi s desna
K37 u drugom redu treci s desna
Pre mi lici da je ablender zveknuo.
Djak pesak 

- dule0911
-
1987. godiste, da pratis malo manje automobile znao bi koju fiestu vozim 
Uostalom pogledas na avataru, isti model, samo xr.
Ablender sumnjam da je, jer su razlicite rucice za jedno i drugo, nemoguce da su crkle u isto vreme. Ja predpostavljam da je voda negde usla i narpavila nesto jer je bilo dosta kise sinoc, a auto supalj na sve strane

Uostalom pogledas na avataru, isti model, samo xr.
Ablender sumnjam da je, jer su razlicite rucice za jedno i drugo, nemoguce da su crkle u isto vreme. Ja predpostavljam da je voda negde usla i narpavila nesto jer je bilo dosta kise sinoc, a auto supalj na sve strane

Fiesta!!
- FM III
- Vremenski policajac
- Poruka: 8365
- Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h
Dule izvini ali mbole je u pravu. Ko će bre da isprati koje sve varijante fijeste ti imaš i na koju se odnosi problem
.

Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp
- mbole
- Poruka: 14915
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Stvarno mislis da ja po slici znam koje je godiste 
Ajd za Mk bih jos mozda i pogodio.
Jedino za sta prilicno znam koji je koji Mk je mondeo (logicno, posto me je najvise interesovao). Al i tu umas recimo krupnije izmene 1998 godine, iako je to i dalje Mk2 (1996-2000).
Ebi ga za to tvoje godiste nemam semu, al bilo bi mi blesavo da stavljaju poseban relej samo za ablender, kad vec postoji relej dugog. Mnogo je jednostavnije (i sto je jos vaznije jeftinije) dovesti mu samo pobudu sa drugog prekidaca.
Kako mislis razlicite su rucice?
Pa napisa gore da kad povuces rucicu (ablend) radi, kad je pustis (srednje) ne radi, kad je gurnes(dugo) takodje ne radi. Koja je druga rucica?
Ne znam kako izgleda ablender iznutra, al ne deluje mi tako nemoguce.
Na ovoj semi za '89 jedina zajednicka tacka za dugo i srednje je ablender. Sve ostalo je ili razdvojeno, ili je tako zajednicko da ne bi radio ni ablend (recimo struja se na ablender dovodi sa brave jednim kablom za sva tri svetla).

Ajd za Mk bih jos mozda i pogodio.
Jedino za sta prilicno znam koji je koji Mk je mondeo (logicno, posto me je najvise interesovao). Al i tu umas recimo krupnije izmene 1998 godine, iako je to i dalje Mk2 (1996-2000).
Ebi ga za to tvoje godiste nemam semu, al bilo bi mi blesavo da stavljaju poseban relej samo za ablender, kad vec postoji relej dugog. Mnogo je jednostavnije (i sto je jos vaznije jeftinije) dovesti mu samo pobudu sa drugog prekidaca.
Kako mislis razlicite su rucice?
Pa napisa gore da kad povuces rucicu (ablend) radi, kad je pustis (srednje) ne radi, kad je gurnes(dugo) takodje ne radi. Koja je druga rucica?
Ne znam kako izgleda ablender iznutra, al ne deluje mi tako nemoguce.
Na ovoj semi za '89 jedina zajednicka tacka za dugo i srednje je ablender. Sve ostalo je ili razdvojeno, ili je tako zajednicko da ne bi radio ni ablend (recimo struja se na ablender dovodi sa brave jednim kablom za sva tri svetla).
Djak pesak 

- dule0911
-
Problem je bio u levom ablenderu tj onom koji pali srednje. Srećom pa sam imao još jedan ispravan, doduše sa novije fieste ali Jbg za prvu pomoć će poslužiti dok ne nadjem odgovarajući.
Hvala na pomoći
Inače nisam znao kako je organizovano paljenje dugog/oborenog, sad mi je jasno da ako ne radi oboreno neće raditi ni dugo
Hvala na pomoći

Inače nisam znao kako je organizovano paljenje dugog/oborenog, sad mi je jasno da ako ne radi oboreno neće raditi ni dugo

Fiesta!!
- 911s [SK]
- old-and-rare Fords fan
- Poruka: 11519
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h
Misliš desnom ablenderu, mada se to i ne zove ablender jer se on ne koristi za ablendovanje?
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Ford weist den Weg.
"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове
- dule0911
-
Rucica za svetla, desna, da. Jbg, vec sam bio u polu-snu kad sam to pisao sinoc.
Fiesta!!