Bobina za 2,0 16v Duratec
Moderator: Dragomir
- IgorD
- Poruka: 44
- Član foruma od: subota, 7. apr. 2012. u 10:50h
Bobina za 2,0 16v Duratec
Da li ima neko ko vozi Forda sa ovim motorom. Ili da neko ima polovne?
Prave mi problem, jednom je očitana greška na trećoj, nabavio sam jednu novu(jedva) u Mondu.
Posle mi je očitavalo sve 4, uglavnom ne pali grešku i dijagnostika ne pokazuje ništa.
Auto radi nemirno na leru i trza pri ubrzavanju povremeno.
Sad sam posavetovan da probam naći još 3 da probam da li se problem gubi.
Jako su retki motori kod nas,pa mi se ne kupuju još tri nove, pa da ispadne da nisu bobine.
Da li neko ima polovne? Zanimaju me iskustva drugih i saveti.
Hvala svima!
Prave mi problem, jednom je očitana greška na trećoj, nabavio sam jednu novu(jedva) u Mondu.
Posle mi je očitavalo sve 4, uglavnom ne pali grešku i dijagnostika ne pokazuje ništa.
Auto radi nemirno na leru i trza pri ubrzavanju povremeno.
Sad sam posavetovan da probam naći još 3 da probam da li se problem gubi.
Jako su retki motori kod nas,pa mi se ne kupuju još tri nove, pa da ispadne da nisu bobine.
Da li neko ima polovne? Zanimaju me iskustva drugih i saveti.
Hvala svima!
- Dragomir
- Oficijalni serviser
- Poruka: 5503
- Član foruma od: ponedeljak, 2. mar. 2009. u 23:21h
Re: Bobina za 2,0 16v Duratec
Dodji da ja pogledam sta je problem,a imam sve delove koji trebaju
Ako si zavrsio fakultet ne znaci da si covek
- IgorD
Kupio sam svećice i Grandu i ništa. Sve se i dalje dešava.
-
- Poruka: 4
- Član foruma od: subota, 28. jan. 2012. u 15:56h
Zdravo druže, i ja imam istog Mondea, 2004. godište.
Bobina mi je otišla pre oko godinu dana. Simptomi su bili loše ubrzanje (trzanje) i kompjuter za plin je prestao da radi. Promenio sam prvo kablove i svećice, ali nisu pomogli.
Posle sam se ubio tražeći bobinu za taj model i nigde nisam mogao da je nađem. Na kraju sam (uz dogovor sa prodavcem da mogu da vratim u roku od odmah ako ne valja
) uzeo bobinu za Focusa. Stavio, provozao i radila je odlično! I dalje vozim bez problema. Jedino mora da se pazi na raspored kablova jer nije isti.
Bobina mi je otišla pre oko godinu dana. Simptomi su bili loše ubrzanje (trzanje) i kompjuter za plin je prestao da radi. Promenio sam prvo kablove i svećice, ali nisu pomogli.
Posle sam se ubio tražeći bobinu za taj model i nigde nisam mogao da je nađem. Na kraju sam (uz dogovor sa prodavcem da mogu da vratim u roku od odmah ako ne valja

- IgorD
Kod mene i jeste Fokus i ja sam nabavio jednu novu(jer je bila očitana treća) i isto se dešava.Rekoše mi da je možda još jedna i da se to kao dešava kod njih da ode više od jedne. Sad pokušavam da nađem polovne bobine da probam, pa ako radi da vidim koja još zeza.
Da li bi mi pomogao?
Odakle si? U Šapcu su 2,0Duratec rariteti.
Da li bi mi pomogao?

-
- Poruka: 4
- Član foruma od: subota, 28. jan. 2012. u 15:56h
Sorry druze, ne svracam cesto na forum pa nisam video da si odgovaraoIgorD piše:Kod mene i jeste Fokus i ja sam nabavio jednu novu(jer je bila očitana treća) i isto se dešava.Rekoše mi da je možda još jedna i da se to kao dešava kod njih da ode više od jedne. Sad pokušavam da nađem polovne bobine da probam, pa ako radi da vidim koja još zeza.
Da li bi mi pomogao?Odakle si? U Šapcu su 2,0Duratec rariteti.

Elem, ja sam u BGu, pa ako te ne mrzi da se cimas - slobodno svrati

-
- Poruka: 31
- Član foruma od: utorak, 4. jan. 2011. u 18:20h
Pozdrav, imao sam isti problem sa istim motorom lose paljenje, kad upali on zatrokira I ugasi se, na leru trese I td.
Menjao svecice, kablove, bobinu, isti problem.
Dok nismo klestima zatvorili crevo vakuma koje vodi od usisne grane do regulatora pritiska goriva koji se nalazi na sredini razvodnika goriva. Auto je slozio rad bez trokiranja, loseg lera I td.
Mozes sam da probas tako sto otkacis crevo na usisnoj grani I ustima povuces koliko mozes ako ti u usta udje gorivo onda ti je probio taj regulator ili jednostavno ustopuj to crevo I vidi kako se ponasa.
Menjao svecice, kablove, bobinu, isti problem.
Dok nismo klestima zatvorili crevo vakuma koje vodi od usisne grane do regulatora pritiska goriva koji se nalazi na sredini razvodnika goriva. Auto je slozio rad bez trokiranja, loseg lera I td.
Mozes sam da probas tako sto otkacis crevo na usisnoj grani I ustima povuces koliko mozes ako ti u usta udje gorivo onda ti je probio taj regulator ili jednostavno ustopuj to crevo I vidi kako se ponasa.
-
- Poruka: 7
- Član foruma od: subota, 20. okt. 2012. u 22:53h
Pozdrav.I kod mene na mondeu regulator propušta benzin u usisnu granu i pravi mi haos na leru i pri paljenju toplog motora.Da li Vam je poznato koje su posledice ako se zaštopa vakum crevo i ostavi se da radi tako ili znate li gde ima da se kupi novi regulator? Hvala Vam na odgovoru.
Poslednja izmena: BojanM, na dan subota, 29. mar. 2014. u 23:43h. Ukupno izmenjeno 1 put.
Razlog: Druga identična poruka je obrisana, ne dupliraj postove.
Razlog: Druga identična poruka je obrisana, ne dupliraj postove.
-
Ljudi, već drugi put mi crkava regulator prirtiska na diznama, zna li neko zbog čega se to dešava ?
Na netu sam nasao da je to u stvari "fuel damper", dok se na pumpi nalazi regulator pritiska, zna li neko sta je uzrok kvara tog dampera ?
Takodje, posto mi to trenutno pravi haos pri paljenju i vožnji da li smem da vozim auto sa uštopovanim vakum crevom ?
Na netu sam nasao da je to u stvari "fuel damper", dok se na pumpi nalazi regulator pritiska, zna li neko sta je uzrok kvara tog dampera ?
Takodje, posto mi to trenutno pravi haos pri paljenju i vožnji da li smem da vozim auto sa uštopovanim vakum crevom ?
- Lucky
- Poruka: 1084
- Član foruma od: sreda, 3. dec. 2014. u 10:44h
Mozes, ja tako vozim
Inače nov je oko 3800din
, polovan se ne uzima jer je svaki sa ispucalom membranom

Inače nov je oko 3800din

-
LuckyPK, hvala na odgovoru, gde si kupio nov regulator ?
- Lucky
Nisam ni kupio, ali znam gde ima, vozim bez regulatora 

-
I ja ga vozim sa ustopovanim crevom, ali kad tad cu morati da promenim, pa ne bi bilo lose da nam kazes gde ga ima !
- Sharpshooter
- Poruka: 5105
- Član foruma od: četvrtak, 3. dec. 2009. u 09:09h
ebay 

2021 - ....... BMW i3 --- 170 električnih konjića
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
2020 - ....... Mazda 3 MPS --- 260ks
2015 - 2020 Ford Focus ST 225 --- 265ks
2017 - 2018 BMW 120i --- 170ks
2009 - 2017 Ford SportKa --- 110ks
- Lucky
-
Hvala, ja prosle godine nisam mogao da nadjem u radnjama !
Koliko dugo vozis tako bez regulatora ?
Koliko dugo vozis tako bez regulatora ?
- Lucky
5000km, za dva meseca 

- IgorD
Evo mene posle mnogo meseci. I dalje problem nisam rešio, ali se dešava samo na leru pa tolerišem. Probaću sa tim crevom, ali da nađem deo.
Iskreno, nisam prostalica izbacivanja fabrički postavljenih delova. Baš su oni glupi, pa da pametni Srbin utvrdi da je bolje bez toga.
Kod mene je problem samo na leru, mada sam to smanjio štelovanjem automata za ler gas. A, kad se da gas ide kao munja.
Iskreno, nisam prostalica izbacivanja fabrički postavljenih delova. Baš su oni glupi, pa da pametni Srbin utvrdi da je bolje bez toga.
Kod mene je problem samo na leru, mada sam to smanjio štelovanjem automata za ler gas. A, kad se da gas ide kao munja.
-
Kako se steluje automat ler gasa, zar on ne regulise sam ler gas preko senzora ?