Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Download (programi, igrice, softveri).....

Ovde pišete o svemu što nije našlo mesto u ostalim kategorijama i što nema neke preterane veze sa Fordom.
nikola_focus
Poruka: 1492
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Re: Download (programi, igrice, softveri).....

Poruka od nikola_focus » utorak, 17. feb. 2015. u 23:37h

Slazem se da treba ustanoviti gde je problem. Ali opet taj hard je star skoro godinu dana, i sa stotinak radnih dana. Niko mu nece uvaziti garanciju zato sto se greje, a sve ostalo je u redu (pod uslovom da je ovo zabadanje kompa zbog neceg drugog a ne hard diska). Mnogo je jeftinije dati 600 dinara za kvalitetniji ventilator od 8cm od kog ce imati visestruku korist, nego 25 evra za polovan hard disk od 500gb recimo koji je opet polovan, star najmanje 4 godine, sa najmanje 300 radnih dana. A sto se tice radne temperature komponenti, rekao bih da hladnog nikad dosta :D Vecini hard diskova ``radna`` temperatura je 0-60, kao i ovom koji trenutno imam https://storage.toshiba.eu/cms/en/hdd/c ... ductid=447 Pri dnu strane pise ``operating and non-operating temperature``. Komponente crkavaju, ili se ostecuju, zbog zagrevanja, ja jos nisam cuo da je nekome nesto crklo zbog male temperature.
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

pancerFF
Poruka: 1076
Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h

Poruka od pancerFF » sreda, 18. feb. 2015. u 00:41h

nikola_focus piše:A sto se ovoga tice, juce sam bas promenio kuciste, i uz ovo sto sam kupio dodju mi 2 ventilatora od 8cm i jedan od 12, svi na 2000 rpm. Stavio sam na prednji zid jedan od 8cm tako da mu je gornja ivica u ravni sa gornjom ivicom hard diska, a dvanaestica je na zadnjem zidu, izvlaci vazduh naravno. Rezultat toga je da mi je temperatura hard diska pri normalnom radu pala za 11 stepeni, a temperatura procesora i grafike za 3-5 stepeni :jeeej: Pre toga sam na prednjem zidu, kao sto sam vec pisao, imao ventilator od 14cm na skoro 1000 rpm, i to nije imalo nikakav uticaj na temperaturu hard diska koja je bila izmadju 38 i 40 bez obzira na to da li on radi ili ne. Tako da Iosis, probajte vi sa jednim manjim ventilatorom na prednjoj strani, ovako kako sam ja namestio, pa da se vidi kakvi su rezultati thumbsuph
To je super stvar. Ja kod mene imam 12-ice napred i pozadi. Temperatura sistema je 30, a procesora koji je overklokovan sa 2.7 na 3.1 ne prelazi 44-45 i to je kad max opterecen. Grafika ide do 60 na max.
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.

mbole
Poruka: 14968
Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h

Poruka od mbole » sreda, 18. feb. 2015. u 04:12h

Ako se ustanovi da disk pravi problem, nije ga tesko "ubiti" (kao uostalom i bilo koju drugu kompanentu).
Djak pesak :)

Iosis
VIP
Poruka: 8421
Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h

Poruka od Iosis » sreda, 18. feb. 2015. u 09:56h

Poslje reinstalacije sistema, komp više ne zabada.
Disk i dalje drži 50, ali kako sam vidio u specifikaciji za WD Blue, normalna temperatura je 0-60.
Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

nikola_focus

Poruka od nikola_focus » sreda, 18. feb. 2015. u 11:21h

pancerFF piše:To je super stvar. Ja kod mene imam 12-ice napred i pozadi. Temperatura sistema je 30, a procesora koji je overklokovan sa 2.7 na 3.1 ne prelazi 44-45 i to je kad max opterecen. Grafika ide do 60 na max.
Ma rado bih ja stavio i napred 12, ali nema mesta :D Ali i ovaj manji duva za sve pare, bas sam zadovoljan, a nije ni bucan s obzirom da je u pitanju neka leva marka. Ovaj pozadi isto izvlaci dosta toplote, oseti se napred na kucistu kako vuce. Meni su na max opterecenju procesor na 52, grafika na 66, a u normalnim uslovima na po 45-48 stepeni, na grafici je skoro stavljen aktivni kuler i nova pasta, procesor nije nikad diran.

@ Iosis

Bitno da je resen problem zabadanja :) Ako hard disk nije bucan, ne ispusta cudne zvuke (da grebe isl.), ne mora preterano da se brine. Mozda samo jedan ventilator da ga ohladi malo i to je.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 18. feb. 2015. u 11:31h

Kuler je jako glasan, tako da ne mogu da čujem disk. Kuler je vjerovatno pri kraju života, komp je skoro stalno uključen, a prilično je star.
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedista :lele: i sakloni :P

pancerFF

Poruka od pancerFF » sreda, 18. feb. 2015. u 13:53h

Koji kuler?

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 18. feb. 2015. u 16:15h

Kuler na procesoru. Čuje se kao mlazni avion iako je čist. Vjerovatno se ležaj raskant'o.

pancerFF

Poruka od pancerFF » sreda, 18. feb. 2015. u 22:56h

Probaj da ga skines i podmazes. Mozda je samo zaribao.

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » sreda, 18. feb. 2015. u 23:58h

Danas sam bio, konačno rješeno.
Kompjuter iako je skoro čišćen, ipak je imao prašine. Izvađeno dosta prašine, sada se ni kuler ne čuje glasno.
Hard disk drži sada temperaturu do 39 stepeni, drugar nije skidao prednju masku, pa je u otvorima napred bilo prašine.

I još šta smo primjetili, kabal koji napaja hard disk je bio malo izvučen, namjestili ga, ali pri paljenju neće da očita disk, uđem u BIOS, uopšte nema diska na listi. Ajde otvorimo ga i na dodir osjetim da disk uopšte nije upaljen. Mrdnem onaj isti kabal i onda proradi.
Predlagao sam mu da premjestimo disk na drugo mjesto, jer jedini slobodan priključak ne može da stigne do trenutne pozicije diska. Ali njemu se nije to radilo, jer sada radi normalno.
Napajanje drugo nema od koga da posudi, ali valjda će sada raditi normalno.
Ispade veliki problem od šake prašine, iako je čišćen prije 2-3 mjeseca, opet se mnogo nakupilo.

Eh da pregledao sam sve elektrolite na ploči, ni jedan nije naduvan, svi su kao novi, bar tako izgledaju. :)

SimkeFordMK3
Poruka: 718
Član foruma od: subota, 17. mar. 2012. u 02:09h

Poruka od SimkeFordMK3 » četvrtak, 19. feb. 2015. u 00:13h

To sigurno nije bilo do tog kabla... struje ili ima, ili nema...
sada je ne bitno... Važno je da je problem rešen... ;-)
RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama..:) "

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » četvrtak, 19. feb. 2015. u 00:19h

Možda je taj kabal gubio kontakt, pa je zapucavao, nemam pojma...

SimkeFordMK3
Poruka: 718
Član foruma od: subota, 17. mar. 2012. u 02:09h

Poruka od SimkeFordMK3 » četvrtak, 19. feb. 2015. u 00:29h

Nema šanse... ^_^
Ajde skini stranicu kućišta i iščupaj naponski kabl pa ga vrati.. Da vidim da li će da ti zabaguje ili će da ti padne sistem... Ili ćeš ga aktivirati u BIOSU :-D al' dobro nema veze... Važno je da je sada sve ok... Samo nek' redovno čisti i to 'e to ;-)
RS_cabrio piše: ,,Znate onaj osećaj kad sedneš u kola i svaki put se nasmeješ"...
milan_gt piše: ,,milka i nestle su premium cokolade al nisu ni prici najlepsim zeljama..:) "

nikola_focus

Poruka od nikola_focus » četvrtak, 19. feb. 2015. u 14:06h

Ma sto kazes, bitno da je reseno thumbsuph Ja praktikujem da na 3 meseca generalno cistim kompjuter, vadim RAM, grafiku, hard disk, CD rom, kompresorom izduvam sve na ploci, napajanje (joooojj, sta sve iz njega izadje mrgreen ), prebrise se suvom krpom sto moze i nikad problem sa tim nisam imao. Jednom se desilo kod brata da nije ni hteo da se upali. Rasturimo sve, a na kuleru procesora sve zacepljeno, ne vide se rebra :doh: Ocistili, i odmah proradio.

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8306
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » četvrtak, 19. feb. 2015. u 15:20h

Budite oprezni kada izduvavate komp sa kompresorom. Meni se desilo da mi crkne neki sitan deo na matičnoj ploči jer sam previše približio onaj deo za izduvavanje.
Sama popravka nije bila nešto skupa, ali umalo ne dobih batine od servisera kada sam rekao šta sam radio, ali i reče da on ne bi imao posla da nema ljudi poput mene. Onda mi je objasnio da sam napravio od jakog strujanja vazduha elektricitet koji je spržio neku osteljiviju komponentu i da ubuduće komp čistim lagano sa četkom od konjske dlake a izduvavanje sa veće udaljenosti i ne zadržavati dugo na jednom mestu.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » četvrtak, 19. feb. 2015. u 18:10h

Ili možeš s nečim da blokiraš ventilator da ne vrti.

nikola_focus

Poruka od nikola_focus » četvrtak, 19. feb. 2015. u 18:56h

Da, da, ventilator se obavezno blokira thumbsuph A mislim da je za kompresor dovoljno nekih 30cm udaljenosti, taman se lepo rasiri vazduh i vecu povrsinu pokrije, tako predjem par puta, dok se oblak prasine ne razidje :D Posebno dobro izduvam slotove za RAM i graficku.

FM III
Vremenski policajac
Poruka: 8306
Član foruma od: četvrtak, 9. dec. 2010. u 01:19h

Poruka od FM III » četvrtak, 19. feb. 2015. u 19:08h

Ventilatore obavezno skidam, tj. rasturim ga koliko mogu, ostavljam samo procesor i kulere na njemu. Raskupusam sve što mogu da skinem i sve lepo očistim. Čak 1 godišnje otvorim i napajanje pa i njega opajam.
Focus mk 3.5 1.5 TDCI 88 kW (120 ks) 2016. god. 2021-
Panter black Ford Mondeo MK3 2.0 TDDI 115KS 2002. 2010-2021
NE BRŽE OD ŽIVOTA!
(23:48:25) Iosis: njeeeh saću ja van iz ćenife pa za komp

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » četvrtak, 19. feb. 2015. u 19:39h

Zato sam viđao po netu neka bolja kućišta koja imaju filter na usisu vazduha.
Treba nabudžiti K&N, pa da se peru. :P

Scorpio 696
Poruka: 1377
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h

Poruka od Scorpio 696 » četvrtak, 19. feb. 2015. u 23:43h

Nije K&N al slicno
Moj rucni rad (filter se menja godisnje)
Slika Slika Slika
Slika

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » petak, 20. feb. 2015. u 00:58h

E svaka ti dala!
Danas sam ti baš prošao pored kuće i pao si mi na pamet, vidim Scorpio stoji na svom mjestu. thumbsuph

Daniel
Poruka: 6089
Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
Kontakt:

Poruka od Daniel » nedelja, 12. apr. 2015. u 10:54h

Ovako momci, potrebna mi je pomoc oko pronalazenja instalacije za igo primo za moj eonon g2110 ..

android: 4.2.2
rezolucija: 800x480

sve sto sam dosad probao, nije radilo..
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011

veljo_81
Trovač foruma!
Poruka: 1399
Član foruma od: ponedeljak, 29. okt. 2012. u 19:31h

Poruka od veljo_81 » nedelja, 12. apr. 2015. u 11:25h

gpsunderground.com

Poslano sa mog V1_Viper_I koristeći Tapatalk

acadimke
Poruka: 1707
Član foruma od: utorak, 17. apr. 2012. u 16:55h
Kontakt:

Poruka od acadimke » nedelja, 12. apr. 2015. u 11:38h

Imam igo primo avgust. 2014 u tel, android je 4.2.2 800x480. Skinuo sam na serbianforum.org
Fokus mk1 tddi 90 ks 2001

Iosis
VIP

Poruka od Iosis » nedelja, 12. apr. 2015. u 11:39h

Je li mora baš iGo Primo?
Ja imam baš tu rezoluciju samo nije Primo verzija ne My Way.

Odgovori

Povratak na „Off topic & Free time“