Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Gepek se sam otvara - Focus 1.8 TDDI 2001

Ostalo što se tiče struje, prekidači, releji, instalacije...

Moderator: Dragomir

Odgovori
tihiubica
Poruka: 18
Član foruma od: sreda, 11. feb. 2015. u 20:19h

Gepek se sam otvara - Focus 1.8 TDDI 2001

Poruka od tihiubica » četvrtak, 12. feb. 2015. u 23:47h

Imam problem sa vratima gepeka. Juče se prvi put pojavio problem. Kada ključem dam kontakt prilikom paljenja auta skoro svaki put mi se otvori gepek. Ponekad se gepek ne otvori odmah već kada okrenem ključ da upalim automobil. Takođe se dešavalo i tokom vožnje da se bez ikakvog razloga otvore vrata gepeka. :(

Proverio sam bateriju na ključu i nije do njega. Dugme za gepek u kabini i na ključu rade normalno i ne verujem da je do njih. Sumnjam da je do elektrike u samoj bravi gepeka. U pitanju je Focus TDDI 1.8 2001

Ako imate bilo kakav savet kako da rešim ovaj iritirajući problem bio bih vam veoma zahvalan.

nikola_focus
Poruka: 1482
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Re: Gepek se sam otvara - Focus 1.8 TDDI 2001

Poruka od nikola_focus » četvrtak, 12. feb. 2015. u 23:54h

Vrlo je moguce da je to u pitanju. Drugar je imao apsolutno isti problem na Meganu, a uzrok je bio sto je popustila izolacija i ``kvaka`` (ustvari je nesto vise kao prekidac) i bravica bili natopljeni vodom. Otkad je sredio to, nema problema thumbsuph
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

tihiubica

Poruka od tihiubica » utorak, 17. feb. 2015. u 16:12h

Tačno je zbog vode. Par dana nije padala kiša i problem je nestao. Juče sam oprao kola i ponovo je počelo. Proverio sam kablove i sve je OK sa njima, nisu mokri niti ima prekida u izolaciji.

Da li možeš da pitaš tvog druga kako je sredio bravu i šta tačno je morao da izoluje?

nikola_focus

Poruka od nikola_focus » utorak, 17. feb. 2015. u 16:54h

Kod njega je bio problem bas u tom prekidacu na petim vratima (hecbek je u pitanju). Malo je popustila izolacija, i voda nasla put do elektronskog dela. Skinut je prekidac, izduvan kompresorom, osusen, i naprskan kontakt sprejem, a isto tako i dzek koji dolazi do njega. To isto je odradjeno i sa bravicom, uz podmazivanje mehanickog dela. Uglavnom, voda je pravila problem thumbsuph A ti bi mogao, posto na Fokusu nema nicega za otvaranje na vratima, odmah da rasturis bravicu, izduvaj, stavi na radijator ili nesto slicno da ispari preostala vlaga, ocisti kontakte, naprskaj sprejem itd. A ako neces da se bakces, odi kod elektricara nek ti on to odradi. A sad mi pade na pamet da proveris i one kablove koji kroz crno crevo dolaze do gepeka posto se ljudima u poslednje vreme pojavljuju fantomski kvarovi sa brisacima, svetlima tablice, mozda je neka zica u spoju thumbsuph

tihiubica

Poruka od tihiubica » utorak, 17. feb. 2015. u 18:06h

Hvala na savetu, probaću sam da sredim bravu. Kad smo kod brave, malopre sam baš proveravao i kad ubacim ključ i dam kontakt naravno brava gepeka se otključa. Podigao sam gepek, i čuo sam neki šum kod brave gepeka...kao da pucka u bravi, kao one puckave bombone kad staviš na jezik, sličan zvuk :). Pretpostavljam da je voda prodrla u kontakte i da pravi spoj zbog kojeg se otključava brava.

Kablove u crevu gepeka sam proverio, zdravi su, izolacija na žicama nigde nije popustila.

nikola_focus

Poruka od nikola_focus » utorak, 17. feb. 2015. u 19:00h

Pa to je to onda. Resavaj sto pre, za svaki slucaj thumbsuph

Odgovori

Povratak na „Instalacije“