Grand Motors banner
Auto otpad Sole banner Led Shop banner
Knežević Enterijer banner Faber auto delovi banner

Капри 1.6

Nakon što predstavite sebe, predstavite naravno i vašeg ljubimca.
van
VIP
Poruka: 9043
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 09:33h

Капри 1.6

Poruka od van » sreda, 28. jan. 2015. u 16:10h

Slika Slika Slika

Дотично сокоћало је прешло у мој руке . Узео сам га синоћ . Требао сам да га превезем 5 км до викендице . Успео је да иде трећом по равном и другом на благој узбрдици .

Одмах увече , код комшије у радионици , видели смо да једна свећица не ради , каблови , капа и платине очајне , .Монтирао друге и прештелвоа паљење , ауто прорадио . Нашли смо да је једна брег благо поједен , и клацкалица под њим поједен скроз . Друга клацкалица и прештелован зазор на том једном вентилу . Мотор више не лупа , неко се чује благо куцкање брегасте .

Ауто иде лепо за један 1.6 , ништа специјално , али скроз ок . Пукла ми је сајла гаса па морам и то да средим .
Сем луфта летве , и пар гремлина са струјом , ауто је скроз коректан за једна крш .

Нашао сам оригиналну сервисну књижицу , од 12.5.1975 , печатирану у инреткомерцу и оригинално упутство за употребу .

Нове слике ће бити када га оперем и усисам

nikola_focus
Poruka: 1492
Član foruma od: petak, 2. mar. 2012. u 11:58h

Re: Капри 1.6

Poruka od nikola_focus » sreda, 28. jan. 2015. u 16:23h

Hoces da kazes da motor nije u tako losem stanju kako se pretpostavljalo??? Cestitke na kupovini, nadam se da ces da uspes u namerama iz one prethodne teme :beer: :ford:
Ford Focus Mk1.5 1.8 TDCi Ghia
Ford Fiesta Mk5 1.4 TDCi Trend
Ford Focus Mk2.5 1.6 TDCi Trend

brabas
Poruka: 486
Član foruma od: četvrtak, 20. avg. 2009. u 00:35h

Poruka od brabas » sreda, 28. jan. 2015. u 16:24h

Nek je sa srećom i da bude što manje komplikacija.

YOmax
Poruka: 647
Član foruma od: petak, 14. nov. 2014. u 13:39h

Poruka od YOmax » sreda, 28. jan. 2015. u 17:26h

Wow...super Oldie! Nadam se da ces ga uspesno i brzo vratiti u zivot :)

BojanM
BOFH
BOFH
Poruka: 7122
Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h

Poruka od BojanM » četvrtak, 29. jan. 2015. u 13:36h

Neka je sa srećom doterivanje, a ako ne planiraš da ga zadržiš - da ga udaš fino i u kulturnu kuću lol
pozdrav, Bojan

Slika
Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

van
VIP

Poruka od van » četvrtak, 29. jan. 2015. u 17:14h

Па планирам да га средим колико знам и умем . Не могу да уложим неке сумануте паре у њега јер нећу паре видети назад . Ухватила ме мало носталгија , па да га возикам док је регистрован а и да видим како се понаша . Генерално волим каприје и а овај је са оригиналном документацијом , а то само по себи вреди . А и ауто није тако лош . Када пређем 100 км са њим , могу да доносим судове .

Ко је заинтересован за технички исправног каприја, тј. да пали ради и иде онако као је фабрика замислила и при томе без корозије ( то планирам да средим ) и да средим ентеријер да буде у оригиналном стању , нека ме прати тему . Сликаћу све што сам одрадио .

За вечерас планирам акцију око каприја. Ако успе ,биће слика и описа

van
VIP

Poruka od van » petak, 30. jan. 2015. u 23:22h

Slika
Мотор извађен ради сређивања .

Како је ауто регистрован , ајд да тутен нешто да могу да се возикам мало .
Супер 7 у срцу .
Slika
На ауто је мало квачило и мали алнасер . Неће им бити лак живот .

Нашао сам мега луфт силент блока левог рамена . Мрда се 1 цм

Necke
Poruka: 224
Član foruma od: ponedeljak, 19. okt. 2009. u 11:49h

Poruka od Necke » subota, 31. jan. 2015. u 22:10h

Ti resio da se lepo vozikas :D

van
VIP

Poruka od van » subota, 31. jan. 2015. u 22:31h

Па мало mrgreen , док је још регистрован бар да се науживам у мотору . Да могу да одем до Југова и премерим снагу , да одерем пар пацијената :gears: док је ауто овако кршаст и неугледан. Јачи је ефекат :ford: .

911s [SK]
old-and-rare Fords fan
Poruka: 11510
Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:33h

Poruka od 911s [SK] » subota, 31. jan. 2015. u 23:19h

Jel smeš protiv Taunusa sa tim motorom ali diferencijalom od 1.3 mrgreen
Everything we do, it's driven by you!
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson
Van piše: ...за све те буђаве фордове

van
VIP

Poruka od van » nedelja, 1. feb. 2015. u 00:09h

Против 2.0 пинто таунуса , са 1.3 преносом ?
Чек да сутрта склопим све , па ћу да кажем . Упалио сам мотор у каприју , али преко разводника са платинама , а како није било хладњака радио је по једна минут . Треба тек да повежем едис , бобине и мегаџолт , а мотор је наштеловна да ради са тим паљењем , а не са платинама .
Надам се да ће одговор бити " Наравно , увек " , али не волим да будем разметљивац .

Иначе почели су и преговори са потенцијалним купцем . Да ли , шта , колико , како , колико пара итд ... Мада то је све у домену шпекулације јер ништа озбиљно нисам ни пипнуо на ауту , по питању сређивања .

dule0911

 
Poruka: 13648
Član foruma od: utorak, 17. feb. 2009. u 03:07h

Poruka od dule0911 » nedelja, 1. feb. 2015. u 00:16h

Do kad je registrovan? Da vidimo kako to ide na nekom skupu na prolece :D
Fiesta!!

van
VIP

Poruka od van » nedelja, 1. feb. 2015. u 00:22h

До 18 маја , бар ми тако рече власник . Погледаћу сутра на шоферци .
Мене интересујеј да му премерим снагу , да видим да ли модификације на њему имају смисла и колико .
Ја лицитирам да мотор има између 115 и 120 кс , и да иде одлично за ту коњажу . Мада са друге стране тај мотор је терао нешто што је тешко као фића , тако да то може да превари . Како ће се носити са правом каросериом , видећемо сутра . Надам се ,екстремно лако :diablo:

Boris88
VIP
Poruka: 1693
Član foruma od: nedelja, 11. jan. 2009. u 18:25h

Poruka od Boris88 » nedelja, 1. feb. 2015. u 00:51h

Samo vas gledam obojicu :punnish:
rust is not a crime

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » nedelja, 1. feb. 2015. u 15:57h

Prevideo sam da si ubacio 2.0... Nema veze, imam na tavanu dvogrli karburator sa usisnom, staviću pozadi gume 175/50 13" i nećeš imati šansi :rotfl: a može i pod uslovom da krećemo iz druge, a ne prve... :bravo:
Ford weist den Weg.

"When it comes to defining Ford models, never say "never"! Somewhere, somehow, there was usually an exception to prove the rules..." Graham Robson

van
VIP

Poruka od van » ponedeljak, 2. feb. 2015. u 17:12h

Не иде мотор како треба . Лепо се врти , и вуче до блокада , али неме снаге . Крабуратор је био пун неког труња , једва сам наместио лер , али ко зна где и шта је још запушено . Иде ауто лепо , али није феноменално . Делује као да има 75 до 80 кс .

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » ponedeljak, 2. feb. 2015. u 17:56h

Taman, smeš na crtu za 20 evra :rotfl: :rotfl: hahahaha hahahaha
Ford weist den Weg.

van
VIP

Poruka od van » utorak, 3. feb. 2015. u 10:51h

Повадили труње из лер дизни , не иде још то како треба , али сада оставља траг по асфалту 15ак метара , при мало оштријем старту . Сада вуче као да има близу 100 кс .
Растурићу данас цео карбуратор , очистити га и уградити филтер горива . Велик је контрас између изгледа аутомобила и цактавог звука мотора без задњег лонца , са једна стране и то како ауто иде , са друге стране . Ни једним јединим детаљом ауто не одаје утисак да моеж да мушки повуче , сем можда што је капри , па има такав облик каорсерије. Нема обртомер , челичне фелне са радкапнама , зарђала каросерије . Није баш rat look мада је ту негде ,

Каросирију сам исполирао , неупоредиво је лепши ауто . Ентеријер сам усисао и опрао , поскидао јагнећа кожа пресвлаке . Седишта су у супер стању , сем возачког који је је поцепано при горљем рубу.

Треба ми неко старо седипте од форда са црним скајем , стање небитно , смао да има довољно скаја на љему да направим ту бочну страницу што је поцепана . Не бих нов скај да стављам јер тешко је наћи квалитетан и са истом текстуром .
Остаје ми да променим сајлу за брзиномер , променим силент блок на рамену , средим мало гремлина са струјом . И ауто је тотално исправан за употребу .

Правим план и за лимарију . Да ли мењати рубове или не , да ли мењати сајтне или крпити рупе , да ли пескарити и шта ...

Биће и фото сесија сада када је малко умивен

van
VIP

Poruka od van » sreda, 4. feb. 2015. u 09:53h

Синоћ сам довезао ауто кући из Гроцке . Пиш живи , смејао сам се цео пут . У колим се чују лагери , задње осовине , кардана , чега већ . Какафонија звукова , ауспух спадне са једног носача па лупка у под . Средио сам силент блок на рамену , али је ауто и даље лелујав , додуше мање и у пристојним гранцама ,боли ме шака од мотања у месту mrgreen . Још онако низак и уваљен положај седења ... Поврх свега тога ауто иде веома фино када се згази . И даље није то то . Као да не повлачи другим грлом како ваља , или сајла има толико луфта да не отвара друго грло како треба .
На семафору сам опрао неког фокуса двојку , нисам видео који је мотор .

Пробао сма и да га вртим , али некако је чудан задњи део , нагне се на страну , оптерети сам једна точак и ауто хоће да се сам извуче из заношења . Ние зврк за вртење као супер 7ица .
Иначе је веома писмен :gears:

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » sreda, 4. feb. 2015. u 16:58h

Čudno je vrtenje zato što su trapovi bapski, klot, umrli, kako prednji tako i zadnji. Može i interesantno je ali na snegu. Remontuj letvu, stavi nove krajeve spona, uradi kugle u ramenima, podmaži šolje amortizera, ucentriraj trap i nećeš više imati problema sa bolovima zbog motanja. :)
Ford weist den Weg.

van
VIP

Poruka od van » sreda, 4. feb. 2015. u 18:07h

Кугле су добре ,крајеви спона промењено скоро . Силемт блок сређен , други нема луфта ,мада правићу пластичне биксне . Оно што има је луфт у летви волана и лежају десног точка . Данас сам то апсолвирао , пошто је ауто био 3 сата ан дизалици . Добио је нови ауспух , са 2 проточан лонца и фи 50 цевима . Ауспух је културно одрађен , из 3 дела , спојеви са шелнама . И на крају хромирани муф .
Ауто је моного тићи унутра , а споља режи када се причепи . Качим слике касније .

van
VIP

Poruka od van » sreda, 4. feb. 2015. u 20:09h

Прекло
Slika

Супер 7 срце , само нешто и није вољно да вуче како му доликује . Видећемо шта ће све да искочи из карбуратора када га отоврим .
Slika

На дизаливци
Slika

Блатњави под са много старе заштите и мало рђе
Slika

Нови фи 50 ауспух са све тхромираним завршетком .
Slika

Ауто је тиши али много има остле буке у колима тако да не чујем звук ауспуха лепо .

911s [SK]
old-and-rare Fords fan

Poruka od 911s [SK] » četvrtak, 5. feb. 2015. u 01:14h

Samo nemoj da ga pereš mašinom pod pritiskom i sve će biti u redu :rotfl:
Ne reče koji je finalni prenos?
Ford weist den Weg.

fly carpenter
Poruka: 107
Član foruma od: nedelja, 30. dec. 2012. u 22:39h

Poruka od fly carpenter » četvrtak, 5. feb. 2015. u 08:49h

Čestitam na kupovini ,samo napred sa sređivanjem !

Necke
Poruka: 224
Član foruma od: ponedeljak, 19. okt. 2009. u 11:49h

Poruka od Necke » četvrtak, 5. feb. 2015. u 09:02h

Lepo se ispoliralo kakvo je bilo. Jel si mu cackao karburator?

Odgovori

Povratak na „Automobili članova“