Chat (free talk) - Bez tehničkih pitanja!
- popovicvl
- Poruka: 5662
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Re: Chat (free talk)
mozda ako ti se prelomila godina proizvodnje pa padas u nizu kategoriju.
- Mosha
- Poruka: 272
- Član foruma od: ponedeljak, 6. dec. 2010. u 21:39h
- Kontakt:
Nasao sam neki clanak da je od nove godine promenjen porez na automobile (i jos stosta), ne znam da li je to u pitanju, auto je 2002 god. znaci nije zbog godista. U clanku pise ovako:
Porez se umanjuje za vozila starija od pet godina i to:
1. 15 % - vozila od 5 do 8 godina starosti
2. 25 % - vozila od 8 do 10 godina starosti
3. 40% - vozila preko 10 godina starosti
Ne znam da li je bilo i ranije tako.
Porez se umanjuje za vozila starija od pet godina i to:
1. 15 % - vozila od 5 do 8 godina starosti
2. 25 % - vozila od 8 do 10 godina starosti
3. 40% - vozila preko 10 godina starosti
Ne znam da li je bilo i ranije tako.
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
Evo ideje za one koji vole da ''budzaju'' na autu
http://vesti.mojauto.rs/Saveti/528879/U ... nje-kabine

http://vesti.mojauto.rs/Saveti/528879/U ... nje-kabine
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
Jeste da , platicu 1500 eur za webasto za auto kojem je vrednost manja od toga sto moram da ulozim u grejanje.
Ipak cu se smrzavam , ili upalim auto da radi 5-10 min na leru i kad udjem upalim grejanje.
Ipak cu se smrzavam , ili upalim auto da radi 5-10 min na leru i kad udjem upalim grejanje.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9932
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
Moze to za mnogo manje para da se uzme polovno i nabudzi
Za 1500e uzecu vikend vozilo za izivljavanje
Za 1500e uzecu vikend vozilo za izivljavanje
ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
mali brenercic da se pali na upaljac na daljinac 

- mbole
- Poruka: 14983
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ne vidim ama bas nikakvu vezu izmedju toga koliko vredi auto i zelje da mi bude udobno u njemuTaunus 17m piše:Jeste da , platicu 1500 eur za webasto za auto kojem je vrednost manja od toga sto moram da ulozim u grejanje.

A platio bi ga za auto od 50000? Kakve to veze ima? Ti si i dalje isti

Djak pesak 

- popovicvl
- Poruka: 5662
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
150-200 eura su polovni webasto uredjaji.
- Taunus 17m
- Poruka: 1877
- Član foruma od: utorak, 17. nov. 2009. u 08:08h
Nemam nikakve ekonomske racunice , to je cisto bacanje para , a i taj auto od 1500 eur cu verovatno voziti 2-3 godine i prodati.mbole piše:Ne vidim ama bas nikakvu vezu izmedju toga koliko vredi auto i zelje da mi bude udobno u njemuTaunus 17m piše:Jeste da , platicu 1500 eur za webasto za auto kojem je vrednost manja od toga sto moram da ulozim u grejanje.
A platio bi ga za auto od 50000? Kakve to veze ima? Ti si i dalje isti
Apsolutno neisplativa investicija.
A ako vec kupujem auto od 50.000 eur znaci da mi i 1500 nije problem.Posto nemam 50.000 da bacim na auto sasvim sigurno nemam ni 1500.
Mislim ok , svako ima svoje misljenje i to treba postovati , ali sta znam po meni je apsurd baciti tolike pare u nesto sto em ne koristim cele godine em mi je investicija koju nikad u zivotu necu povratiti.
1966 Ford Taunus 17m P5 1.7 V4
- jelchica
- Poruka: 613
- Član foruma od: utorak, 24. jul 2012. u 12:09h
Mislim da se taj Webasto vadi isto kao što se ugrađuje, tj. može da se presađuje.
Teoretski on bi mogao da se proda za malo manje pare od onih koliko je plaćen,
ali u praksi to obično bude "ma daj mi tih 200 evra i nosi ga".
Taj uređaj ima mnogo više smisla u severnim delovima planete, gde jaki minusi drže nedeljama,
ali za naše krajeve je čist luksuz vrste "pišaj po sirotinji".
Mislim, za te pare može da se uradi parno grejanje u nekoj kući.
--------------------
Je l' zna neko kakva su pravila oko onog postavljanja znaka "zabranjeno parkiranje" na ogradi ispred svoje kuće?
Ili ako barem znate gde to može da se sazna? Tražih po netu, ali ne nađoh nikakav info.
Viđam tu i tamo po ogradama te znakove; znam da su trotoar i ulica javna površina u svakom slučaju, ali kad se ovim ljudima ne pojavljuju komunalci da ih zakite, valjda ima neka fora (sem da imaju vezu u miliciji).
Teoretski on bi mogao da se proda za malo manje pare od onih koliko je plaćen,
ali u praksi to obično bude "ma daj mi tih 200 evra i nosi ga".

Taj uređaj ima mnogo više smisla u severnim delovima planete, gde jaki minusi drže nedeljama,
ali za naše krajeve je čist luksuz vrste "pišaj po sirotinji".
Mislim, za te pare može da se uradi parno grejanje u nekoj kući.
--------------------
Je l' zna neko kakva su pravila oko onog postavljanja znaka "zabranjeno parkiranje" na ogradi ispred svoje kuće?
Ili ako barem znate gde to može da se sazna? Tražih po netu, ali ne nađoh nikakav info.
Viđam tu i tamo po ogradama te znakove; znam da su trotoar i ulica javna površina u svakom slučaju, ali kad se ovim ljudima ne pojavljuju komunalci da ih zakite, valjda ima neka fora (sem da imaju vezu u miliciji).
- Daki_81
- Poruka: 2600
- Član foruma od: subota, 23. mar. 2013. u 17:56h
Nabave ljudi te znakove od putara ispod tezge a koliko sam video uglavnom stavljaju na kapije gde je kolski ulaz čisto da bude uočljivo da tu neko ulazi u svoje dvorište. Inače ima da se kupe manje nalepnice "pauk nosi" itd...
/ Focus / 2007. / 1.6 TDCi /
- jelchica
Druže, nabaviti znak i postaviti ga najmanji je problem (tj. to je "fizikala").
Mene zanima (da vi mene kažete) koje je zakonsko pokriće za to da neko napiše da je na trotoaru ispred njegovog dvorišta "zabranjeno parkiranje" (pošto su ulica i trotoar javno dobro, a "gazdino" je samo do ograde ili koliko geometar izmeri)?
Mene zanima (da vi mene kažete) koje je zakonsko pokriće za to da neko napiše da je na trotoaru ispred njegovog dvorišta "zabranjeno parkiranje" (pošto su ulica i trotoar javno dobro, a "gazdino" je samo do ograde ili koliko geometar izmeri)?
- Apolon
- Poruka: 320
- Član foruma od: petak, 20. maj 2011. u 11:53h
http://www.kurir.rs/crna-hronika/krusev ... ak-1665987
Cekaj bre, nisam znao da se alko test moze raditi i suvozacu
Cekaj bre, nisam znao da se alko test moze raditi i suvozacu

- jelchica
- Apolon
- Poruka: 320
- Član foruma od: petak, 20. maj 2011. u 11:53h
jelchica piše:Član 31.
http://paragraf.rs/propisi/zakon_o_bezb ... evima.html

- mbole
- Poruka: 14983
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ne postoji zakonski osnov, i kazne za to su prilicne, i to po dva osnova.
Jedno je po zakonu o saobracaju kojim je svako zezanje sa saobracajnom signalizacijom zabranjeno.
Члан 134.
...
Забрањено је неовлашћено постављање, уклањање, оштећивање и измена значења саобраћајне сигнализације као и опреме пута.
Члан 331.
Новчаном казном у износу од 15.000 до 30.000 динара или казном затвора у трајању до 30 дана казниће се за прекршај лице које поступи супротно одредбама из следећих чланова овог закона:
...
38) члана 134. ст. 1. и 2,
Kazne za pravna lica i preduzetnike su drasticno vece.
Drugi deo su komunalni propisi, gde su koliko znam jako visoke novcane kazne za bespravno zaposedanje javne povrsine (a trotoar je javna povrsina).
Jedino mesto gde moze da se postavi neka nalepnica ili natpis (ne i saobracajni znak), je na kapiji, posto je ispred kolskog ulaza zabranjeno zaustavljanje i parkiranje. No to nije znak koji bilo koga obavezuje, vec samo nalepnica koja te obavestava da je tu kolski ulaz.
Jedno je po zakonu o saobracaju kojim je svako zezanje sa saobracajnom signalizacijom zabranjeno.
Члан 134.
...
Забрањено је неовлашћено постављање, уклањање, оштећивање и измена значења саобраћајне сигнализације као и опреме пута.
Члан 331.
Новчаном казном у износу од 15.000 до 30.000 динара или казном затвора у трајању до 30 дана казниће се за прекршај лице које поступи супротно одредбама из следећих чланова овог закона:
...
38) члана 134. ст. 1. и 2,
Kazne za pravna lica i preduzetnike su drasticno vece.
Drugi deo su komunalni propisi, gde su koliko znam jako visoke novcane kazne za bespravno zaposedanje javne povrsine (a trotoar je javna povrsina).
Jedino mesto gde moze da se postavi neka nalepnica ili natpis (ne i saobracajni znak), je na kapiji, posto je ispred kolskog ulaza zabranjeno zaustavljanje i parkiranje. No to nije znak koji bilo koga obavezuje, vec samo nalepnica koja te obavestava da je tu kolski ulaz.
Djak pesak 

- Daniel
- Poruka: 6089
- Član foruma od: ponedeljak, 18. okt. 2010. u 10:27h
- Kontakt:
Focus mk1 1.8 TDCi ~ 150ks Zetec 2002 (plava serpa)
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
Mondeo mk3 2.2 ST TDCi ~ 200ks Titanium 2004
Mondeo mk4 2.5T LPG ~ 260ks Titanium 2008
Mondeo mk4 2.0TDCi ~200ks, Titanium S 2011
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Uzgred budi rečeno, sopstvenom glupošću sam 2013. kupio komplet prve pomoći koji je takođe iz te prve serije, 2010... nisam ni gledao, bilo mi je nezamislivo da se i dalje prodaju ti "stari" kompleti... tako da i njemu ističe važnost po slovu ovog zakona. A pogotovo mi je sladak vic da su "pojedini delovi ovog kompleta prestali da se proizvode"; dakle proizvođač čak ni u roku trajanja sopstvenog proizvoda nije ispoštovao da obezbedi "zamenske delove", a nekmoli za bilo šta dalje. Živo me zanima da li će dotični proizvođač da snosi bilo kakve posledice zbog toga (možda im oproste još neki dug državi, ko zna), ali zato će najveći deo od par miliona aktivnih vozača u Srbiji morati da iskešira 20 evra po vozilu za novi komplet.
pozdrav, Bojan

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin

Anybody going slower than you is an idiot, and anyone going faster than you is a maniac... -- George Carlin
-
- Poruka: 2146
- Član foruma od: utorak, 13. okt. 2009. u 12:24h
Pa da,nekom od celnika treba kesa ...napravicu novu nalepnicu i nek se teraju.
- daki_st
- Poruka: 450
- Član foruma od: nedelja, 2. mar. 2014. u 16:38h
Da li neko zna odakle bih mogo da skinem navigaciju igo, free ?
- BojanM
- BOFH
- Poruka: 7122
- Član foruma od: četvrtak, 5. avg. 2010. u 14:19h
Piše na svakom pojedinačnom delu koji mu je rok trajanja, teraj ih...vucki piše:Pa da,nekom od celnika treba kesa ...napravicu novu nalepnicu i nek se teraju.
Inače, ladno je kod mene "rok trajanja" onog aluminijumskog pokrivača dva meseca kraći od trajanja naznačenog na omotu kompleta. Pa, LOL.

pozdrav, Bojan

- Iosis
- VIP
- Poruka: 8421
- Član foruma od: sreda, 28. jan. 2009. u 20:44h
Ma to sa prvom pomoći je najveći idiotluk.
Ja još nisam vidio ni čuo da je to neko koristio pri saobraćajnoj nesreći.
Jedini slučaj kada znam da je korištena, na jednom roštiljanju se neko dobro posjekao pa smo uzeli jednu gazu i zavoj.
A stvarno, aluminium ima rok trajanja, onda bi trebali i na helikopterima i avionima da ga mjenjaju redovno, znam ja, ukiseli se i ubuđa, pa smrdi ko noge, zaebano je to.
Ja još nisam vidio ni čuo da je to neko koristio pri saobraćajnoj nesreći.
Jedini slučaj kada znam da je korištena, na jednom roštiljanju se neko dobro posjekao pa smo uzeli jednu gazu i zavoj.

A stvarno, aluminium ima rok trajanja, onda bi trebali i na helikopterima i avionima da ga mjenjaju redovno, znam ja, ukiseli se i ubuđa, pa smrdi ko noge, zaebano je to.

Totally addicted to Ford!
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
The name Iosis is a Greek word meaning "the process by which a base metal becomes gold".
Boris88 piše:Ja se brinem sto mi auto truli a decko predstavlja sedistai sakloni
- jelchica
Fala, mbole
Ima smisla.

Ima smisla.
- Scorpio 696
- Poruka: 1382
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 10:43h
Moje upoznavanje sa prvom pomoci i shok!!
Kupio sam pre dve nedelje prvu pomoc novi tip.
Pa sad ovo u novinama, reko aj da proverim
jer je na kutiji prelepljen datum
Evo stara (nikad je nisam ni pogledao; sramota me i sliku da stavim al evo) i nova (oko 19xx din)
Na novoj su svi datumi na pakovanjima identicni ovoj nalepnici na kutiji.
sad makar prva pomoc ispunjava uslove. (kazem jer moja originalna vidite kako izgleda)

Kupio sam pre dve nedelje prvu pomoc novi tip.
Pa sad ovo u novinama, reko aj da proverim
jer je na kutiji prelepljen datum
Evo stara (nikad je nisam ni pogledao; sramota me i sliku da stavim al evo) i nova (oko 19xx din)
Na novoj su svi datumi na pakovanjima identicni ovoj nalepnici na kutiji.
sad makar prva pomoc ispunjava uslove. (kazem jer moja originalna vidite kako izgleda)

- YOmax
- Poruka: 647
- Član foruma od: petak, 14. nov. 2014. u 13:39h
E...a ako otvoris npr.flaster traku...jel treba da odmah kupis drugu ili ta vazi do 2018? 

Ford C-max 1.6 16v mk1 2007 restyle
Ford Focus 2.0 tdci mk2 2006
ex Ford C-max 1.8 tdci mk1 2007 restyle
ex Fiesta Zetec S mk7 2009
Ford Focus 2.0 tdci mk2 2006
ex Ford C-max 1.8 tdci mk1 2007 restyle
ex Fiesta Zetec S mk7 2009