Za pocetak vam je jelte potreban modul za daljinsko zakljucavanje sa daljincima. Uz sam modul uglavnom se dobijaju kablovi, LED, dva daljinca i uputstvo. Moje uputstvo izgleda ovako i ovako.
Kao sto se vidi sa seme da bi modul radio potrebno je da dovedemo +(red) i minus(black). Posto je Focus negative trigger biramo semu Fig2. Zice yellow i yellow/black spajamo na minus dok orange i orange/black mozemo da isecemo. Ostaju nam dve zice sa seme koje moramo da povezemo a to su white i white/black. Da bi smo njih povezali na GEM potrebno je da se dodje do GEM-a, a to se radi tako sto se za pocetak skine kaseta i odsrafe tri srafa koja je drze. Odsrafiti dva srafa koja drze deo tepiha kod otvora za ventilaciju i odsrafiti dva srafa i skinuti plastiku sa desne strane, kod suvozacevih nogu. Sada imamo mnogo bolji pristup GEM-u. GEM je crna "kutija" i ima 5 konektora, barem je moj imao.

U zelenom konektoru broj 2 pronaci black/green i na nju spojiti white/black sa modula
U sivom konektoru broj 1 pronaci black/orange i na nju spojiti white sa modula.
Iz konektora broj 3 izvuci plus i spojiti na crvenu zicu modula. Testiranjem sam dosao do toga da je to gornja(pin 1) zica na slici.
U potrazi za masom tada smo Sale i ja pokusali da je izvucemo iz konektora za ventilator koji je isto u blizini i to ce se ispostaviti da nije dobra ideja jer tu masi prekida prekidac pa ako tu vezete daljinsko ce raditi samo i ako samo je ventilator upaljen, tj prekidac okrenut na 1, 2, 3 ili 4 polozaj. Potom smo masu doveli sa cd playera, buduci da nemam fabricki player vec neki drugi koji ima eurodzek tako da smo masu nasli sa unimerom. Semu mozete videti ovde http://www.dodaj.rs/f/3E/iK/3gRpever/untitled.png
Potom smo privezali modul za GEM i sredili zice, zalemili i izovali i to je broj 4.
Ovaj modul ima opciju da kada se otkljucava ili zakljucava da signal migavcima i da oni blinkaju par puta. To kao i otvaranje gepeka preko daljinca jos nisam resio, nisam imao vise vremena pa cu o tome drugom prilikom.
Zahvalio bih se Saletu, Brki i mBoletu na pomoci.