Poruka
od van » petak, 2. jan. 2015. u 22:58h
Мапа ти је равна као пегла , када није на притиску . Разлика када је оптерећен мотор а није на притиску ( близу 100 кпа ) и неоптерећен ( око 50-60 , зависи какав је вакум , треба да је бар 5 степени . Код тебе је за свако оптерећење мотора исти угао претпаљења .
Ја сам дизао задње точкове , додавао мало гаса нпр . 1500 обртаја и коачио ауто ручном , и онда дизао угао све док ауто док ауто ради добро .
Тако можеш лепо сам да измапираш , до 2000 обртаја лагани гас , а то је оно што је нормална лепа вожња . Ауто ће имати бољи одзив на гас , и мање ће трошити .
Код тебе малтене и није 3д мапа док не набије притисак , него је 2д, промена је само са бројем обртаја .
Највећа пажња треба да буде на најмањем гасу , јер тада је салбо пуњење цилиндра, смеша сагорева полако и треба већи угао претпаљења . За пун , гас је лако , зна се који је макс угао за тај мотор и на којим обртајима , а постоји и правило колико иде уназад паљење када је притисак .
Немам на овом рачунару моју мапу за пинта на карбуратору , али око 2200 обртаја мислим да је 10 степени разлика између малог гаса и и пуног гаса . Јесте други концепт мотора , и разлике у угловима су веће , али је принцип исти .Што је мање волуметриско пуњење цилиндра угао је већи и обратно . Код тебе то важи само преко 100 кпа , испод тога не држиш се тог правила , то ти је и узрок тромости мотора