Gume
- Neša
- VIP
- Poruka: 5056
- Član foruma od: sreda, 8. apr. 2009. u 17:51h
Re: Gume
što se tiče bubrega nema pravila,nekad zna i odlivak gume da bude takav,meni se javio iz čista mira na semperitu koji je iz conti grupe,bokovi mu bili mekani,a nisam pogodio rupu..
Ford MONDEO mk3 1.edition
Duratorq DI 16v
Duratorq DI 16v
- pancerFF
- Poruka: 1076
- Član foruma od: utorak, 14. avg. 2012. u 14:38h
To sam ja iskusio pre neki dan. Zaboravio da sam na Tigrusama, malo brze isao, kad sam seo na kocnicu, sunce ti zarko nikad da stane. U krivinama takodje treba voditi racuna. Za sneg su zaista odlicne, ali sledece sezone idu druge, to je sigurno.milan_gt piše:samo po mokrom nemoj da te iznenade negde..
Ford Focus MK1.5, 1.8 TDCi - 74kW, 2003.
- popovicvl
- Poruka: 5671
- Član foruma od: četvrtak, 30. okt. 2008. u 00:49h
Hocete da vam pricam o protektiranim kontinentalkama
Secam se kad sam pre pet godina montirao 4 nove Sava Eskimo. Prva voznja, mokar put, seo na kocnicu, auuuu. Stari Focus nije imao ABS, ja se opustio kao redovno, seo na kocnicu, auto na klizaljkama. Jedva stao, secam se ukrivio se. Posle je bilo malo bolje, valjda dok se ne "primi" guma, ali nikad nisam ni pomislio da divljam ni na suvom, ne pogotovo na mokrom kolovozu.

Secam se kad sam pre pet godina montirao 4 nove Sava Eskimo. Prva voznja, mokar put, seo na kocnicu, auuuu. Stari Focus nije imao ABS, ja se opustio kao redovno, seo na kocnicu, auto na klizaljkama. Jedva stao, secam se ukrivio se. Posle je bilo malo bolje, valjda dok se ne "primi" guma, ali nikad nisam ni pomislio da divljam ni na suvom, ne pogotovo na mokrom kolovozu.
- milan_gt
- Poruka: 11707
- Član foruma od: subota, 17. jul 2010. u 17:43h
Ja ne znam koje zimske valjaju po mokrom..ni jedne se ne ravnjaju sa letnjim 18", sad su mi pireli snowcontrol 2012. pa za bas sneg imam nove hankok ice RS tak nesto isto 2013. cisto sumnjam da ce biti ko neke markirane letnje po mokrom..
- mbole
- Poruka: 15003
- Član foruma od: ponedeljak, 6. jun 2011. u 23:09h
Ups... fail ... od 9 do 12cm visine je daleko vise nego od 205 ili 215 kroz 60 il 55Cedo piše:Ne treba nikakav poseban nivo osetljivosti da bi se uvidela enormna razlika izmedju zidova od 9 i recimo 12 cm..

Elem, od 9 do 12 ima cela lepa 3 cm. (odnosno 6 cm razlike u obimu, ako smo na istoj colazi) to ce reci da odnos obima i felne treba drasticno da se promeni.
I i dalje tvrdim, da pri normalnoj voznji moze samo da ti bude neudobnije na tih 9. Posto onog zadovoljstva koje moze da ti pruzi tako niska guma, mozes da imas vr' glave 1% puta.
Ponovicu jos jednom... pista je nesto sasvim drugo.
Djak pesak 

- Cedo
- VIP
- Poruka: 3138
- Član foruma od: nedelja, 27. dec. 2009. u 15:32h
"Mojne tako teatralno..."
.. Uglavnom ako neko nije uhvatio poentu, a cisto sumnjam da i vi niste, uzeo sam primer niskog i visokog zida jer se tamo kroz postove provlaci da je niski zid tu samo vizuelno i da pokvari udobnost i da eto 14ke kroz krivine cesto i 16, 17 preskacu i da to nije garant nicega.. Nikakava pista ne treba da bi se cenila voznja auta koji cvrsto lezi na sva 4 tocka sto zbog guma sto zbog svega ostalog a i to 05 je malo samo na papiru..
Sent from my GT-I8750 using Tapatalk

Sent from my GT-I8750 using Tapatalk
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Sto bi rek'o Cvarkov Djordje to je guma "Stogod!".
Ja neki dan stavio svoje Continental WinterContact TS850 i ponovo se zacudio kako je ta guma tiha na suvom. Skoro kao da nije zimska.
Ja neki dan stavio svoje Continental WinterContact TS850 i ponovo se zacudio kako je ta guma tiha na suvom. Skoro kao da nije zimska.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
"Iskustvo je saznanje da si bio idiot. Zdrav razum je pokušavanje da ne budeš idiot. Mudrost je saznanje da ćeš i dalje biti idiot."
- Pančevac
- Poruka: 1295
- Član foruma od: subota, 13. mar. 2010. u 21:57h
Bio danas kod vulkanizera, stavio zimske gume, a iznenadilo me je to da je vulkanizer nakon montaze matice na felnama stegnuo moment (kilo) ključem. Prvi put sam video da to neko radi. Obično stegnu rukom ili samo pneumatskim pištoljem.
MONDEO 2.0 tdci mk4 titanium x
- macaneli
- VIP
- Poruka: 9939
- Član foruma od: petak, 10. okt. 2008. u 23:52h
ako pitate bo.-a recice vam i na koliko se tacno zatezu 

ima se,moze se - nema se,mora se....
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
I ja sam vodio u Dascaru :-)®
zvanicni zastupnik za eonon za jugoistocni deo evrope i balkan :-)
I'm gonna go build my own forum, with blackjack and hookers. In fact, forget the forum ! Ah, screw the whole thing
- dragan.pv
- Poruka: 407
- Član foruma od: subota, 7. apr. 2012. u 17:35h
ja obuo fokusa u nokian wr 3d u 205/55/16, presao par stotina hiljada po suvom, zadovoljan sam. jedino sto su malo bucnije nego dunlop ws 4d na kliju iste sirine, mada je i klio bolje izolovan odole, ali je sve ostalo cista petica. i po mnogim testovima su jedino po pitanju buke negde u sredini, ponasanje je dobro, a po snegu vrhunsko. verujem da su recimo ts850 generalno bolje gume, ali su bile skoro 20 posto skuplje, za moje potrebe neopravdano...
sad cekamo sneg...
sad cekamo sneg...
ford focus 2 ph1 1.6b, 05/2012.-
renault clio 3 rs197 06/2011.-
renault clio 3 rs197 06/2011.-
- Vladan
- Poruka: 1529
- Član foruma od: nedelja, 9. okt. 2011. u 14:06h
- dejan_BL
- Poruka: 292
- Član foruma od: ponedeljak, 26. maj 2014. u 12:17h
Maлоприје сам се добро наклизао такође са Савиним Есимима... Изненада лик се укључи испред мене, без гледања да ли ико иде, и ја по кочници, испрва "са пола снаге", да бих је онда нагазио, АБС се упалио али џабе, Мондео клиже невјероватно, морао сам избјегавати овог идиота испред мене тако што скренух у другу траку. Пут мокар, још као кишица сипи, а ја неких 50-55 км/х сам ишао; па нема шта му нисам све споменуо уз мелодију сирене...popovicvl piše: Secam se kad sam pre pet godina montirao 4 nove Sava Eskimo. Prva voznja, mokar put, seo na kocnicu, auuuu. Stari Focus nije imao ABS, ja se opustio kao redovno, seo na kocnicu, auto na klizaljkama. Jedva stao, secam se ukrivio se. Posle je bilo malo bolje, valjda dok se ne "primi" guma, ali nikad nisam ni pomislio da divljam ni na suvom, ne pogotovo na mokrom kolovozu.

Ford Mondeo MKIII TDCi 2.0 96kw (2011- ...)
- macaneli
- VIP
odlican izbor, ja sam se 3 zime vozao na nokian hakkapeliitta i bio extra zadovoljandragan.pv piše:ja obuo fokusa u nokian wr 3d u 205/55/16, presao par stotina hiljada po suvom, zadovoljan sam. jedino sto su malo bucnije nego dunlop ws 4d na kliju iste sirine, mada je i klio bolje izolovan odole, ali je sve ostalo cista petica. i po mnogim testovima su jedino po pitanju buke negde u sredini, ponasanje je dobro, a po snegu vrhunsko. verujem da su recimo ts850 generalno bolje gume, ali su bile skoro 20 posto skuplje, za moje potrebe neopravdano...
sad cekamo sneg...

- macaneli
- VIP
Te, posle 8 godina zivota jer sam ih ja uzeo polovne od druga,uplasticile se zadnje zime
Prve dve godine su drzale kao lude

Prve dve godine su drzale kao lude
-
- Poruka: 2037
- Član foruma od: nedelja, 14. feb. 2010. u 19:46h
Ja imam TS850 Conti. Lude gume potpuno. Jesu skupe ali i valjaju, jos im nisam nasao manu.
"The bitterness of poor quality remains long after the sweetness of low price is forgotten." - Benjamin Franklin